Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 10.07.2015 22:10

2-3 nad ranem to takie najbardziej parszywe godziny dla kierowcy i moment jak zaczyna powoli świtać - też macie takie wrażenie?
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 11.07.2015 18:37

A&S napisał(a):2-3 nad ranem to takie najbardziej parszywe godziny dla kierowcy i moment jak zaczyna powoli świtać - też macie takie wrażenie?

Dla mnie najgorsze są Chorwackie autostrady ....już tłumaczę.
Wyjeżdżamy oko 13.00. Na granicy chorwackiej jesteśmy oko 01.00 .
Kierowca ma za sobą 12 godzin jazdy w różnych warunkach i jest już zmęczony .A tu zaczyna się 450 km. nudnej monotonnej jazdy autostradą równą jak stół :D i to jest dla mnie najbardziej niebezpieczny odcinek drogi .Za pięć dni mnie to czeka :D :D :D
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 11.07.2015 18:48

arek71 napisał(a):
A&S napisał(a):2-3 nad ranem to takie najbardziej parszywe godziny dla kierowcy i moment jak zaczyna powoli świtać - też macie takie wrażenie?

Kierowca ma za sobą 12 godzin jazdy w różnych warunkach i jest już zmęczony .A tu zaczyna się 450 km. nudnej monotonnej jazdy autostradą równą jak stół :D i to jest dla mnie najbardziej niebezpieczny odcinek drogi .Za pięć dni mnie to czeka :D :D :D

Dokładnie, tego obawiam się najbardziej. Ja wyjeżdżam już jutro.
czarna_zabka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) czarna_zabka » 11.07.2015 20:35

no to w czym problem albo nocleg albo pierwsza jakaś większa stacja benzynowa i drzemka godzina, dwie lub trzy zależy od organizmu i predyspozycji po co się męczyć i jechać na siłę (będzie bezpieczniej, bez stresów same plusy)
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 11.07.2015 20:51

arek71 napisał(a):

Autostrada HR, A czy H dla mnie nie ma znaczenia tu prosto i tu prosto i tu nuda no chyba ze jest ruch duży to przynajmniej wymijanie aut cieszy i daje jakąś "różnorodność" :)

A tych pięciu dni szczerze zazdroszczę!!!
Violette
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Violette » 12.07.2015 17:03

Dla mnie kryzysowa godzina, to 5.
Na szczęście jestem zmiennikiem i moja zmiana wypada wcześniej.
O świcie to już tylko zapałki i butapren. :lol:
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 12.07.2015 17:32

Na np. zjeżdzie od Swietli Rok w stronę Dubrownika to zmęczony kierowca ma duże szanse zakończyć podróż na skale na zawsze
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 13.07.2015 08:04

A&S napisał(a):
arek71 napisał(a):

Autostrada HR, A czy H dla mnie nie ma znaczenia tu prosto i tu prosto i tu nuda no chyba ze jest ruch duży to przynajmniej wymijanie aut cieszy i daje jakąś "różnorodność" :)

A tych pięciu dni szczerze zazdroszczę!!!

Dokładnie autostrada to autostrada ale w środku tygodnia w godzinach 02.00-05.00. na A4,A1 ruch jest znikomy.Na szczęście jedziemy w trzy auta i wszyscy mamy CB radia ...i całą drogę jest wesoło :D :D :D
Pozdrawiam. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2015 08:20

piotrekbeti napisał(a):Na np. zjeżdzie od Swietli Rok w stronę Dubrownika to zmęczony kierowca ma duże szanse zakończyć podróż na skale na zawsze

Nie Swietli Rok - lecz Sveti Rok, czyli jest szansa na spotkanie ze Świętym Rochem :wink:
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 14.07.2015 11:05

arek71 napisał(a):Dla mnie najgorsze są Chorwackie autostrady ....już tłumaczę.

Monotonna to ona jest chyba tylko od Lućko do Karlovaca :wink:
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 14.07.2015 11:19

Ile godzin na przejazd?
Mnie dojazd na Istrię ok.930km zajął 15 godz. Jazda w nocy, częste postoje, raz na drzemkę i zatwardzenie po zjeździe z autostrady za Koprem do granicy.
Powrót w dzień z pominięciem powyższego przejścia 12 godz.
Szerokości, nie ma się co spieszyć. :papa:
moody78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) moody78 » 14.07.2015 12:03

Widzę że wielu z Was zjeżdża w Karlovac-u na drogę krajową. Czy to jest dużo bliżej? Ale za to chyba czasowo dużo więcej. Bo kosztowo to już nie pytam ;) Ja się wybieram 17.08 ok. 18:31 do Baska Voda, ale z nastawieniem na autostrady - wyjątek to objazd w SLO.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 15.07.2015 06:46

My wyjechaliśmy o 16 z Lublina,p na Węgrzech byliśmy o godzinie 1.30., w Cro mniej więcej o 7 rano, a w Stanici o 13.30. Zero korków, zero problemów. Dosyć często się zatrzymywalismy, a to małe dzieci, a to przemęczenie.
spragniony spokoju
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spragniony spokoju » 15.07.2015 09:53

Mnie trasa Jędrzejów (świętokrzyskie) - Medici przez Austrię i z objazdem SLO zajęła 14 godzin. Cztery krótkie postoje, jazda w nocy, żadnych utrudnień czy remontów. Prędkości max. 20 km/h powyżej ograniczeń, a w Austrii tak jak wszyscy.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 15.07.2015 10:30

spragniony spokoju napisał(a):a w Austrii tak jak wszyscy.

tzn. :?:
"opór"?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone