napisał(a) Jarek999 » 04.08.2017 10:01
4 lipca (wtorek) 4.00 wyjazd Łódź na Cieszyn, Brno, Poysdorf (1 godz.-korek), Wiedeń (1 godz. korek) sporo remontów i ograniczeń na austriackich autostradach, Lenart, Ptuj (1 godz. korek na moście - wypadek, drugi most zamknięty), ok. 21.00 postój na odpoczynek za Mala Kapela. Zwykle dojeżdżamy za Sveti Rok na odpoczynek, ale poprzednio jeździliśmy w niedzielę i było znacznie mniej utrudnień.
Potem wyjazd o 5.00 i ok. 9 zjazd w okolicach Makarskiej na poszukiwanie kwatery.
Dość długo wychodzi, ale podroż jest dla mnie częścią urlopu i nie ma jak kawka w miłym miejscu lub obiad z pięknym widokiem w trasie.
Jeździmy od kilku lat w "ciemno", więc lepiej zacząć szukać przed południem, a że nie lubię jeździć na noc. Dlatego nocny postój, odpoczynek i na miejscu jesteśmy przed południem, poszukiwanie kwatery jak dotąd do 2 godzin.
Powrót 13.07 (czwartek) g. 5.00 wyjazd z Igrane, Marcelj, Ptuj, Lenart, Mureck, Wiedeń (korek 1,5 godz. - remonty, 1 pas ruchu na autostradzie), Poysdorf (30 min korek), Brno, Ostrawa, Łodź - 23.30 w domu.
Moje odczucie z tego roku - najgorzej jechało mi się przez Austrię (korki Wiedeń i Poysdorf - na światłach) dużo ograniczeń na autostradzie do 100/110 gdzie nie ma żadnych remontów czy innych utrudnień. No i na odcinkach remontowanych odcinkowe pomiary prędkości...