Witam,
z waszego doświadczenia - ile czasu potrzeba, żeby dojechać z Plitvic do Dubrownika po autostradzie i zgodnie z przepisami?
Pozdr
krzyswerm napisał(a):Mam podobny dylemat, w najbliższą sobotę ( 25.06.11) będę wyjeżdżał z Plitvic. Jak radzicie, jechać jedynką czy na autostradę ( wjadę jeszcze przed tunelami). W sumie to jeszcze przed sezonem, a wyjadę wcześnie, ale sam już nie wiem.
Dzięki za konstruktywne porady.
CROcs napisał(a):Dzięki za rady, zdecyduję się chyba na wariant autostradowy i wyjadę z Plitvic około 5 rano żeby być w okolicach Dubrownika tak na 12 w południe i mieć czas na szukanie zakwaterowania "w ciemno".
1. Czy w pierwszej połowie sierpnia można łatwo znaleźć apartament "w ciemno" dla 3 w okolicach Dubrownika (Mlini, Zaton, Srebreno itp)?
2. Czy "Jadranka" to określenie autostrady wzdłuż wybrzeża Chorwacji?
3. Czy "Jedynka" to stara trasa w kierunku Dubrownika, zbudowana przed autostradą?
Pozdr.
krbaton napisał(a):
Wyjedziesz przed tunelem Sv Rok korków już raczej nie ma bo są otwarte dwie nitki, jeśli zależy Ci na szybkim dotarciu na miejsce to tylko autostradą.
Pozdrawiam
krzyswerm napisał(a):Mam podobny dylemat, w najbliższą sobotę ( 25.06.11) będę wyjeżdżał z Plitvic. Jak radzicie, jechać jedynką czy na autostradę ( wjadę jeszcze przed tunelami). W sumie to jeszcze przed sezonem, a wyjadę wcześnie, ale sam już nie wiem.
Dzięki za konstruktywne porady.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi