Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ile czasu na podróż samochodem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.07.2010 15:46

monia85 napisał(a):
consett0805 napisał(a):To nie zupełna odpowiedź z Twojej strony.
Co ma podróż na dwa auta do szybkości pokonania ścigacie się?
Ja tegoroczny wyjazd nawet połączyłem z 3 noclegami jak napisałem wyżej.
i gdyby nie Włocławek pokonał bym to w 21 gdz. ( w tym są przystanki jedzenie itp.) Więc skoro spędzacie dzień nad Balatonem to wystarczy odjąć czas tam spędzony i wychodzi Tobie czas trasy o który prosiłem. Więc w takim razie ze swojego doświadczenia jak długo jechałaś?

Owszem, nie jest zupełna, bo nie siedzę z zegarkiem w ręku i nie liczę co do godziny czasu przejazdu. Rok temu wyjeżdżaliśmy ok. północy z wawy i wcześnie rano byliśmy nad Balatonem. Tak samo późno wyjeżdżaliśmy z Węgier i dotarliśmy do zat. Slano także bardzo wcześnie (nie pamiętam czy była godzina 7.00 czy 8.00) - mały myk - nie jechaliśmy tą trasą, co mój wujek w tym roku--pokonywaliśmy górki w Bośni i Harcegowinie :D

Podróż na dwa auta to oczywiście oglądanie się na siebie - bo ktoś z jednego samochodu chce właśnie na stację, a ktoś inny za dwie godziny zechce się zatrzymać - i tak w kółko..
Problem się pojawia także, gdy jeden dodatkowy samochód (z wawy wyjechały 3 auta) w tym całym korowodzie postanawia na polskiej granicy zawrócić - i mamy dodatkowy godzinny postój..
Takie to uroki jazdy "z ogonkami" :wink:

No ok czyli liczmy że nad Balatonem byłaś około gdz 8 rano czyli 8 gdz jazdy i znad Balatoinu powiedzmy że wyjazd o 23 a dojazd w okolice Trogiru był o 7 z rana to to 8 gdz chcąc nie chcąc wychodzi około 16 gdz
Ok dla mnie niema już tematu Pozdrawiam i udanych wakacji
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 27.07.2010 15:52

consett0805 napisał(a):
monia85 napisał(a):
consett0805 napisał(a):To nie zupełna odpowiedź z Twojej strony.
Co ma podróż na dwa auta do szybkości pokonania ścigacie się?
Ja tegoroczny wyjazd nawet połączyłem z 3 noclegami jak napisałem wyżej.
i gdyby nie Włocławek pokonał bym to w 21 gdz. ( w tym są przystanki jedzenie itp.) Więc skoro spędzacie dzień nad Balatonem to wystarczy odjąć czas tam spędzony i wychodzi Tobie czas trasy o który prosiłem. Więc w takim razie ze swojego doświadczenia jak długo jechałaś?

Owszem, nie jest zupełna, bo nie siedzę z zegarkiem w ręku i nie liczę co do godziny czasu przejazdu. Rok temu wyjeżdżaliśmy ok. północy z wawy i wcześnie rano byliśmy nad Balatonem. Tak samo późno wyjeżdżaliśmy z Węgier i dotarliśmy do zat. Slano także bardzo wcześnie (nie pamiętam czy była godzina 7.00 czy 8.00) - mały myk - nie jechaliśmy tą trasą, co mój wujek w tym roku--pokonywaliśmy górki w Bośni i Harcegowinie :D

Podróż na dwa auta to oczywiście oglądanie się na siebie - bo ktoś z jednego samochodu chce właśnie na stację, a ktoś inny za dwie godziny zechce się zatrzymać - i tak w kółko..
Problem się pojawia także, gdy jeden dodatkowy samochód (z wawy wyjechały 3 auta) w tym całym korowodzie postanawia na polskiej granicy zawrócić - i mamy dodatkowy godzinny postój..
Takie to uroki jazdy "z ogonkami" :wink:

No ok czyli liczmy że nad Balatonem byłaś około gdz 8 rano czyli 8 gdz jazdy i znad Balatoinu powiedzmy że wyjazd o 23 a dojazd w okolice Trogiru był o 7 z rana to to 8 gdz chcąc nie chcąc wychodzi około 16 gdz
Ok dla mnie niema już tematu Pozdrawiam i udanych wakacji

Napisałam przecież, że jechaliśmy przez BiH, Trogir nie po drodze.
Jeśli tak wyliczyłeś sobie mój czas przejazdu, to może rzeczywiście był zbliżony, nie pamiętam niestety..
Nie piszę jednak, że ja przejechałam tą trasę w 12 godzin! Cały czas mowa o moim wujku, a ty swoje - nie ma co porównywać - dwie różne trasy, dwa różne przypadki!
Po raz n-ty piszę, że taką dostałam od niego wiadomość, a czy tyle jechał, to nie wiem, może się pomylił w sms?
Po co bez sensu się spierać? Powiedziałam przecież, że napiszę, jak się dowiem prawdy :D
I Przy tym zostańmy, bo bez sensu są te dywagacje :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 27.07.2010 16:24

Heeee jeszcze tylko formą wyjaśnienia ja nigdzie nie napisałem że to ty jechałaś 12 gdz to sugestia do wypowiedzi o Twoim wujku i od pierwszego postu wiem że chodzi o wujka. Ty cały czas powtarzasz że wujek i do mnie to dotarło już na samym początku.
Przekaż wujkowi że choćby nie wiem jak starał się nam udowodnić to zwykły śmiertelnik nie jest wstanie przejechać 1600 km w 12 gdz z czego około 600 to zwykłe drogi z ograniczeniami miejscowościami z jednym pasem. Pozdro
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 27.07.2010 18:07

W końcu się okaże, że jechał 21 h - taki czeski błąd :P
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 28.07.2010 08:51

bzyq74 napisał(a):W końcu się okaże, że jechał 21 h - taki czeski błąd :P

O, i jakbyś zgadł :D
Dokładnie jechał 21 godzin, z czego 3 godziny mieli postój na odpoczynek i drzemkę :D
Także poprawiam bzdurny błąd - nie 12 a 21 godzin do Makarskiej, trasa ok. 1600 km, z czego jakieś 900 autostradami :wink:

Pozdrawiam gorąco kolegę consett0805 :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 28.07.2010 08:56

Ufffffff jak dobrze :D
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 28.07.2010 09:08

consett0805 napisał(a):Ufffffff jak dobrze :D

Też nie mogłam tego przeżyć :lol:
Całą drogę z pracy dyskutowałam nad tym z połówką.. co za głupoty mi tu w smsach przysyłają.. aż w końcu się wyjaśniło :P
Kamień z serca :D
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 28.07.2010 09:13

monia85 napisał(a):

Całą drogę z pracy dyskutowałam nad tym z połówką.. co za głupoty mi tu w smsach przysyłają.. aż w końcu się wyjaśniło :P

Dobrze ze to wyjaśniłaś bo wjechałaś kolegą na ambicje i pewnie by próbowali ten rekord pobić "130 km/godz" :lol:
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 28.07.2010 09:15

gonzo napisał(a):
monia85 napisał(a):

Dobrze ze to wyjaśniłaś bo wjechałaś kolegą na ambicje i pewnie by próbowali ten rekord pobić "130 km/godz" :lol:

zauważyłam, zauważyłam :lol:
dlatego niezwłocznie wpisałam poprawny czas, żeby nie było :lol:
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 28.07.2010 10:59

Warszawa - Graz

Obrazek

Warszawa - Pag (wyłączając nocleg w Grazu oczywiście)

Obrazek
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 28.07.2010 11:58

O to jest miarodajne, dobry pomysł z fotami z Automapy :)
Maciek79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek79 » 28.07.2010 12:11

Warszawa - Vodice, wyjazd piątek 2.07 z Warszawy o 21, przyjazd do Vodic godzina 14, zatem 17 godzin jazdy. Trasa Warszawa-Cieszyn-Zilina-bratyslawa- Gyor -Lateneye - Zagreb.. jazda bez piratowania, ale ciągła, krótkie postoje na tankowanie i siku. autostrady tempomat na 130 km/h.
ok 30 minut korka w okolicach Lucko i pozniej za Lucko tez 30 minut korka z powodu drobnej kolizji 2 aut. generalnie uwazam ze wybralem swietna porę na podróż. Weekend w sezonie a przejechało się gładko. Powortna droga też wyjazd w piątek 16.07. z Vodic o godzinie 22. a - W Jankach byłem już o 14.. Spowrotem całkowicie bez korków..
krydan26
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krydan26 » 28.07.2010 15:03

Witam trasa z Opola do Omisza wyjazd o 17, z 9/10 lipca,jedno wiem nigdy w piatek wyjazd poprostu masakra do Brno bylo ok,ale w miescie juz stalismy ponad 1 godz bo jakies remonty,pozniej juz bylo lepiej,ale na granicy slo hr ponad 2 godz w korku!!!liczac wyjazd o 17 a na miejscu bylismy ok 8 rano razem z przerwami i tankowaniem,mysle ze nie tak zle!!!powrot to juz inna bajka 24 lipca,w hr upal bylismy jeszcze na jeziorach pletwickich,a tam ledwo 15st,powrot cala droga w deszczu ale do opola dotarlismy z jezior ok 12 godzin!!!ale bez przerwy raz tylko tankowalem!!!
macios1975
Podróżnik
koreczki

Nieprzeczytany postnapisał(a) macios1975 » 31.07.2010 20:34

Witam wszystkich forumowiczów. 17.07 do Cro jechałem niestety z piątku na sobotę i trafiłem w masakrycznie długie korki na wjeżdzie do Cro. Moja trasa:Szczecin-Drezno-Graz-Maribor-Zagrzeb i dalej do Igrane za Makarską. Ogólnie trasa przejechana w 23 h. Tragedia na granicy słoweńsko-chorwackiej plus te nieszczęsne bramki w Chorwacji. Powrót identyczny!!!! Pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 31.07.2010 20:48

Jak już ktoś musi jechać w piatek , to tylko przez Słowację , Węgry . Dzisiaj w nocy będzie dopiero młyn ... Niemcy i Włosi ruszają :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

ile czasu na podróż samochodem - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone