monia85 napisał(a):dids76 napisał(a):monia85 napisał(a):Hehe, sorki, zagalopowałam się.. tak to już jest jak ma się trzy dni do wyjazdu i myśli się tylko o jednym
Jechali rzeczywiście 12 godzin, a sms-a dostałam od nich wieczorem
No ale i tak 1600km w 12 godzin, to jest interesująca średnia (ponad 130km/h)
Napisałam przecież, że zawalidrogami to oni nie są, tym bardziej, że jechali nocą i autostradami Być może jechali tą autostradą w Cro do samej Makarskiej, a nie tylko do Splitu - już o aktualizacji trasy nie rozmawiałam
Nie wiem oczywiście na 100%, takiego esa tylko dostałam od nich
To i tak niemożliwe ponieważ wątpię aby do granicy Polsko-Słowackiej czy Polsko Czeskiej utrzymywali taka prędkość. Wytłumacz sobie to racjonalnie a gdzie przystanek na siusiu odliczając z tych 12 gdz jedną na właśnie takie postoje i zwalnianie auta choć by po to aby się zatrzymać na siusiu. Do tego Droga w Polsce gdzie właśnie takich spowolnień choćby po to aby ustąpić przejazdu itd. A granica Chorwacka przecież to nie Unia Europejska odprawa paszportowa obowiązuje jak nic trzeba już odjąć 2 gdz na te wszystkie rzeczy po drodze robi się 10gdz 1600 km wychodzi jazda 160km/h bez jaj aby nadrobić stracony czas Słowacji nie wszędzie są autostrady Polska musieli by pomykać po autostradach grubo ponad 200km/h tak się jedzie na wakacje a czujna policja w Polsce i Słowacji BZDURA