Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ile czasu na podróż samochodem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
camil75
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) camil75 » 25.07.2010 09:04

Wyjechaliśmy o 19 w piątek za Szklarskiej a w Zadarze byliśmy w sobotę ok. 16 Do Gratzu było spoko wszystko wg planu potem dopiero zaczęły się schody.
matti_wse
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matti_wse » 25.07.2010 09:10

Z Warszawy to leć na Cieszyn później Słowacja ew.Czechy, Austria, Słowenia, najszybsza droga do HR. Nie wiem jak w dzień, ale na nocną jazde jest ok. W tamtym roku z centrum Polski do Splitu 16h
stafid
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stafid » 25.07.2010 09:20

z w-wy zawsze jezdze na cieszyn brno (mikulov,znojmo,breclav)graz maribor karlovac i dalej a1 gdzie sobie zyczysz, zawsze autostradami kupionymi w pzmocie na madalinskiego, nigdy na wariata bo nie jade sam i wykorzystuje urlop, czasu jazdy nie licz a zobaczysz jak jest blisko, pozdrawiam (wyjezdzam 14.08 a ty?)
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 25.07.2010 09:28

:papa:
Ostatnio edytowano 13.11.2010 10:22 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2010 09:32

Ndrangheta napisał(a): Z takim tempem to robotę w firmie pogrzebowej masz na bank. :P
:lool: Za szofera oczywiście , nie grabarza.
Nord* napisał(a):Właśnie wróciłem z Orebica do Gdaska.
Cała trasa (1870 km) zajęła 22 h i 10 minut łącznie z przerwami na obiad kawy ,tankowanie...
Trasa przez Słowację ,Węgry

Nieżle. :)

Zresztą grunt to dojechać bezpiecznie i nie umordować się.

Szerokości....
Nord*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nord* » 25.07.2010 18:30

Gocha01 napisał(a):
Nord* napisał(a):Właśnie wróciłem z Orebica do Gdaska.
Cała trasa (1870 km) zajęła 22 h i 10 minut łącznie z przerwami na obiad kawy ,tankowanie...
Trasa przez Słowację ,Węgry

Nord* z nieba mi spadasz !!!
1. sierpnia startujemy z Poznania do Orebica samochodem, pierwszy raz do Chorwacji. Jedziemy w układzie: 2 osoby dorosłe + dziecko 7 lat. Napisz coś proszę na temat trasy, szczególnie od granicy HR do Orebica.
Pozdrawiam i z góry dziękuję

Jeśli chodzi o trasę w HR to nie ma o czym pisać.Autostrada,autostrada... nuda.Do Orebica jechałem lądem przez Ston.
Słowacja to samo pędzisz autostradą.
Najgorsze kawałki to Chorwacja i Węgry, przez Węgry jechałem 86-ą ale następnym razem polecę autostradą.

Jechałem tak:
http://maps.google.pl/maps/ms?hl=pl&ie= ... 9101eb&z=5

Oczywiście nie licząc przeprawy promowej bo jak pisałem wcześniej jechałem przez Ston.
kmietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmietka » 25.07.2010 21:35

stafid napisał(a):z w-wy zawsze jezdze na cieszyn brno (mikulov,znojmo,breclav)graz maribor karlovac i dalej a1 gdzie sobie zyczysz, zawsze autostradami kupionymi w pzmocie na madalinskiego, nigdy na wariata bo nie jade sam i wykorzystuje urlop, czasu jazdy nie licz a zobaczysz jak jest blisko, pozdrawiam (wyjezdzam 14.08 a ty?)

My też wyjeżdżamy 14.08 z W-wy i lecimy tą samą trasą :D
mjr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mjr » 25.07.2010 21:47

kmietka napisał(a):
stafid napisał(a):z w-wy zawsze jezdze na cieszyn brno (mikulov,znojmo,breclav)graz maribor karlovac i dalej a1 gdzie sobie zyczysz, zawsze autostradami kupionymi w pzmocie na madalinskiego, nigdy na wariata bo nie jade sam i wykorzystuje urlop, czasu jazdy nie licz a zobaczysz jak jest blisko, pozdrawiam (wyjezdzam 14.08 a ty?)

Ja też lecę 14.08 do Posedarję, z tym, że nocuję na 100% w Budapeszcie.
Jak tak dalej pójdzie to sie jakoś na trasie po umawiamy.

Ps:
Nord, czemu nie jechałeś na Budapeszt E77 (Słowackim) ?
Musze kogoś znaleźć z opinią o tej drodze.
Andmat
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andmat » 25.07.2010 22:05

kmietka napisał(a):

Ja też 14.08 tyle że z Łodzi będę jechał. Niestety jako że jadę z łodzią na przyczepie nie będę się do nikogo podłączał (nie chcę być zawalidrogą dla nikogo :-)
bananboy
Odkrywca
Biograd-Dublin

Nieprzeczytany postnapisał(a) bananboy » 25.07.2010 22:26

Dojechałem szczęsliwie do Dublina.Całkowity czas powrotu lącznie z dwoma promami, odprawami i czekaniem na wyplynięcie w morze to tylko bagatela 41godzin.Już nigdy samochodem w tak daleką trasę.Wy koledzy z Polski do CRO co jeżdzicie to naprawdę relaks za kółkiem.Ja już małzonce zapowiedziałem robisz prawko,jakąś dodatkową osobę z prawkiem i w tedy możemy jechać autkiem do CRO.Sam napewno nie pojadę.Pozdrawiam wszystkich jadących i powracających z Chorwacji. 8)
Bimbasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bimbasz » 25.07.2010 22:26

Wyjazd z Opola 13:00 - Dubrovnik 5:00

trasa - Opole, Krnov, Bruntal, Olomounc, Brno, Bratyslawa, Wieden, Graz, Marbor, Zagrzeb, Dubrownik

Na granicy Cro byłem w piątek 23 lipca ok 22 korek a raczej jego brak spowodował że do granicy czekaliśmy ok 20min - sama przyjemność, tak naprawdę zero korków gdziekolwiek.

pozdrowienia z Cro
sasey
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sasey » 25.07.2010 22:30

20 godzin jazdy. Dwóch kierowców .Trasa przez Niemcy,Austrię,Słowenię. W Austrii straszne korki. Wyjechaliśmy z Lubina woj.Dolnośląskie
Gocha01
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gocha01 » 25.07.2010 23:35

Nord* dzięki za konkretną odpowiedź. Jestem spokojniejsza, że jakoś to będzie.
Pozdrawiam Wszystkich - Wasze spostrzeżenia są bezcenne. :wink:
kmietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmietka » 26.07.2010 06:31

stafid napisał(a):
kmietka napisał(a):My też wyjeżdżamy 14.08 z W-wy i lecimy tą samą trasą :D

...
Ja też lecę 14.08 do Posedarję, z tym, że nocuję na 100% w Budapeszcie.
Jak tak dalej pójdzie to sie jakoś na trasie po umawiamy

My jedziemy na Riwierę Makarską :D już się nie możemy doczekać :wink:
ale nie będziemy nocować :D mamy czterech kierowców na cztery osoby w samochodzie. Nie ma sensu się zatrzymywać :D
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 26.07.2010 06:45

camil75 napisał(a):Wyjechaliśmy o 19 w piątek za Szklarskiej a w Zadarze byliśmy w sobotę ok. 16 Do Gratzu było spoko wszystko wg planu potem dopiero zaczęły się schody.

Jedziemy z Jeleniej Gory 30 lipca kawalek za Zadar na wyspe Murter, troche mnie tym czasem przezjazdu zmartwiles, planowalismy ok 14h jazdy, graznice SLO/HR wyliczylem pokonac 5-6 rano... moze o tej porze nie bedzie jeszcze tak duzych korkow. Omijales autostrady w Slowenii? Jechales przez Znojmo?
Sebastian
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

ile czasu na podróż samochodem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone