Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile alkoholu można wwieźć do Cro?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DONDON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DONDON » 23.07.2009 13:09

Kaska1207 napisał(a):Wierzcie nikt tego nie sprawdza,ja jestem jednak zdania przedmówców .Wszystkiego nowego warto skosztować.To przecież też jakieś doświadczenie.My przywiezliśmy CR trunki do spróbowania rodzince.Piwo nie najgorsze,winka też smaczne.Różne zdania mieliśmy tylko odnośnie Rakiji .Kupowaliśmy po 60 kun za litr u miejscowego gospodarza.Na pewno napić się tej wódki za dużo,poskutkowałoby bólem głowy nazajutrz.Podelektować się natomiast było całkiem przyjemnie.Jeśli wolicie wiezć alkohol z Polski wasza wola.Napewno nikt Wam nie zabierze na granicy,szczególnie,że ruch już spory i na bramkach nawet paszportów dobrze nie oglądają. :)

Witam.
Albo Ci się coś pomyliło, albo Was nieźle "ciął" ten gospodarz.
Rakija kosztuje tam gdzie byłem 20 kun za litr.
Przywiozłem sobie "na pamiątkę" 6 litrów więc wiem co piszę.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.07.2009 13:27

DONDON napisał(a):
Kaska1207 napisał(a):Wierzcie nikt tego nie sprawdza,ja jestem jednak zdania przedmówców .Wszystkiego nowego warto skosztować.To przecież też jakieś doświadczenie.My przywiezliśmy CR trunki do spróbowania rodzince.Piwo nie najgorsze,winka też smaczne.Różne zdania mieliśmy tylko odnośnie Rakiji .Kupowaliśmy po 60 kun za litr u miejscowego gospodarza.Na pewno napić się tej wódki za dużo,poskutkowałoby bólem głowy nazajutrz.Podelektować się natomiast było całkiem przyjemnie.Jeśli wolicie wiezć alkohol z Polski wasza wola.Napewno nikt Wam nie zabierze na granicy,szczególnie,że ruch już spory i na bramkach nawet paszportów dobrze nie oglądają. :)

Witam.

Ja już w zeszłym roku płaciłam 40 k za litr.
DONDON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DONDON » 23.07.2009 13:36

yskyerka napisał(a):
DONDON napisał(a):

Witam.

Ja już w zeszłym roku płaciłam 40 k za litr.

O rany !!! Gdzie Wy jeździcie.
Płaciłem 20 kun za 1 litr w miejscowości Vodice w okolicach Sibenika.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.07.2009 13:55

Może rakija rakiji nie równa, stąd różnice w cenie.
DONDON
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DONDON » 24.07.2009 09:17

yskyerka napisał(a):Może rakija rakiji nie równa, stąd różnice w cenie.

Piłem inne i różnicy zasadniczej nie widzę. Kupowałem ją w ogólnodostępnym punkcie sprzedaży przy głównej ulicy spacerowej i zachodzili tam turyści różnych narodowości i lokalni smakosze.
Myśle raczej, że jest to typowe wciskanie ciemnoty pod pozorem miłej, sielskiej atmosfery i możliwości spożycia "domowego" napitku, sporządzanego przez gospodarza.
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 24.07.2009 19:20

Nie wiem,być może przepłaciliśmy.Jednak w Supetarze nie spotkaliśmy taniej i wierzcie,że sprawdziliśmy w kilku miejscach.Być może to jakaś umowa pomiędzy mieszkańcami.Byliśmy również w Splicie i tam na bazarze spotkaliśmy owszem trochę tańszą,jednak w plastikowych strasznych butelkach.Na sam widok powiało grozą :?
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 20.08.2009 21:51

Kaska1207 napisał(a):Nie wiem,być może przepłaciliśmy.Jednak w Supetarze nie spotkaliśmy taniej i wierzcie,że sprawdziliśmy w kilku miejscach.Być może to jakaś umowa pomiędzy mieszkańcami.Byliśmy również w Splicie i tam na bazarze spotkaliśmy owszem trochę tańszą,jednak w plastikowych strasznych butelkach.Na sam widok powiało grozą :?

I do tego wali chemią i royalem na kilometr :!:
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 21.08.2009 19:22

No proszę.jednak Rakija ,Rakiji nie równa.Warto najpierw skosztować co kupujemy.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile alkoholu można wwieźć do Cro? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone