Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

II foto-cro.pl-ener

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.05.2009 10:19

Z Piotrkiem i jego rodziną spotkaliśmy sie w Rajskich... wieś nazywa się Rajskie więc chyba w Rajskich się spotkaliśmy :lol:, czekali tam na nas u znajomych, którzy akurat byli w tym czasie nad Sanem. Jeszcze w drodze do Suchych Rzek zatrzymaliśmy się w Lutowiskach na nowo otwartym punkcie widokowym... Wiało jak w kieleckim :lol:, ale jeszcze trochę słonka było ;)

Obrazek

Obrazek

Spędziliśmy tam może z 15-20 minut i pojechaliśmy dalej ;) Już w samych Suchych Rzekach po rozpakowaniu poszliśmy na mały spacerek ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A wieczorem integrowaliśmy się degustując oryginalny ukraiński trunek

Obrazek

Ale też przysłuchiwaliśmy się jak studenci grali na gitarze i śpiewali przy ognisku ;)

Obrazek

Obrazek

I tak zakończył się dzień pierwszy... Jutro idziemy w góry, na spotkanie z Wojanem ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.05.2009 12:49

No to wreszcie idziemy w góry ;) mam filmik... krótki bo krótki ale zobaczycie i usłyszycie jak wiało ;)

Obrazek

Po takich widokach jak poniżej było jasne że trzeba się ciepło ubrać, mimo, że słoneczko dawało przeokrutnie ;)

Obrazek

Wiosna w Bieszczadach już zawitała :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chwila odpoczynku ;)

Obrazek

Nielegalne przekraczanie granicy :?: :lool: Piotrek jak to było :?: ;)

Obrazek

No i dzieci skaczące jak kozice po kamieniach w strumieniu, który we wrześniu ubiegłego roku tak mi dał popalić...

Obrazek

Teraz w tym strumieniu zaledwie niewielka stróżka wody sobie ciurkała między kamieniami...

Obrazek

No i chyba jesteśmy już gdzieś blisko przełęczy... jeszcze śnieg leży ;)

Obrazek

No i jak to w górach bywa... załamanie pogody przyszło z nienacka :?

Obrazek

Film spod przełęczy... od razu uprzedzam fakty... walnąłem sie co do wysokości bo ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Przełęcz_Mieczysława_Orłowicza ) Przełęcz Orłowicza jest oczywiście na wysokości 1075 m.n.p.m. :oops: a nie na 1200...

Obrazek

Tak jak Piotrek pisał.... mieliśmy sie spotkać z Wojanem jednak okazało się, że przy tej pogodzie było to niewykonalne ponieważ Wojan poszedł do schroniska nazywanego Chatka Puchatka a oddalonego o ok 2,5 godziny drogi od Przełęczy Orłowicza... Tak koniec końców doszło tylko do bliskich spotkań 2 stopnia z Andrzejem tzn telefonicznych.

Wojan :lol: naprawdę czekaliśmy ;)

Obrazek

W końcu jednak tak przewiało nas żeśmy się poddali i rozpoczęliśmy odwrót... Kolejny raz Przełęcz Orłowicza nie była dla mnie przyjazna :? Nie mniej jednak pogoda była ciut lepsza niż we wrześniu... przynajmniej nie padało ;)

Poskręcane drzewa... wyglądające jak przemarznięte...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z Andrzejem dogadaliśmy sie, że spotkamy się w Wilczej Jamie w Mucznym, ale w drodze do Mucznego dostaliśmy SMSa, że niestety do spotkania nie dojdzie :(... sprawy służbowe :( Nic to odbijemy sobie następnym razem.

W każdym razie okazało się że Wilcza Jama przeżywa istne oblężenie i poszliśmy do innej karczmy, gdzie notabene i tak czekaliśmy prawie godzinę na jedzenie :?

Obrazek

Za to klimat też był przyjemny :)

Obrazek

Bieszczadzkie drogi :lol:

Obrazek

A wieczorem pogaduchy o portretowaniu i sprzęcie ;)

Obrazek

c.d.n. ;)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.05.2009 13:18

Piotrek_B napisał(a):Wojan - tu na Ciebie czekaliśmy :lol: 8) :lol:
Obrazek

A ja na Was tu :D :D

Obrazek

Szkoda, że się nie udało :( ale mam nadzieję, że co się odwlecze ... :D
Pozdrav.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.05.2009 13:26

Też miałeś fajną miejscówkę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2009 13:38

wojan napisał(a):...Szkoda, że się nie udało :( ale mam nadzieję, że co się odwlecze ... :D....

Wojan - co ma wisieć nie utonie :lol:
Wstępnie przegadywaliśmy o jakimś wrześniowym spotkanku tego typu, tym razem w Wołosatem......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2009 19:47

Stare Dobre Małżeństwo - "Czarny blues o czwartej nad ranem"

W drodze do Suchych Rzek, gdzieś w Lutowiskach:
Obrazek

W drodze na Połonine Wetlińską
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Powrót:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wrześniowy cel 8)
Obrazek

Stare Dobre Małżeństwo - "Jak"
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.05.2009 10:54

Zabieszczaduj dzisiaj z nami niech pokłonią ci się połoniny.... ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jak już wybrzmi piosenka można zobaczyć filmik, który nagrałem o 7.20 jak jeszcze wszyscy spali ;)

Dzień trzeci :)

Obrazek

Obrazek

Kanapka bieszczadzka... ostatni kawałek chleba

Obrazek

Wyjazd w kierunku domów

Obrazek

A w miejscowości dla piwoszy

Obrazek

Zajeżdżamy do drewnianego kościółka, który kiedyś był cerkwią wybudowaną na planie krzyża

Obrazek

Obrazek

Pogodę mamy dzisiaj znacznie lepszą niż wczoraj i zastanawiamy sie, czemu nie mogła być wczoraj właśnie taka :?: To niesprawiedliwe... :?

Kościółek w środku akurat przygotowany do I Komunii
Obrazek

W końcu zatrzymaliśmy się na dłuższy popas, żeby w Solince pomoczyć stopy. Woda lodowata... wytrzymałem max 30 s.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dotarliśmy nawet w miejsce do którego przyjeżdżają wycieczki, żeby posłuchać histori o generale, który kulom się nie kłaniał

Obrazek

Taaaaa.... :roll: aż w końcu przyszedł czas pożegnania w miejscu ponoć bardzo charakterystycznym - przy Słodkim Domku w Lesku.

Obrazek

Tutaj każdy już pojechał w swoją stronę, ale dla nas to nie był koniec "bieszczadzkich" przygód :lol:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 05.05.2009 12:01

Fajne zdjęcia, fajna wycieczka, pozazdrościć. :D
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 05.05.2009 19:25

fajna majówka :) to jak to z tą pogodą było?
Aaa, ostatnia kanapka pięknie oświetlona :D
Fajne zdjęcie żony na tej polanie.
Ja moczyłam nogi w Bałtyku - zapewne równie zimno było ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2009 19:34

F-uncia napisał(a):fajna majówka :) to jak to z tą pogodą było?

Pogoda była OK - idealna do spacerów.
Światło za to fatalne :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2009 19:35

Moderatorzy wszystkich krajów łączcie się w BIESZCZADACH.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.05.2009 20:33

zebik napisał(a):Moderatorzy wszystkich krajów łączcie się w BIESZCZADACH.

Najbliższe łączenie na Zlocie w Nędzy :lol: :lol: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.05.2009 13:05

Nędza Nędzą, a tym czasem my wracamy z Bieszczad :D... I tu będzie trochę zaskoczenia, ale nie będę uprzedzał faktów ;)

Obrazek

Hm.... co my tam możemy robić :?: :roll: Sam nie wiem :lol: jak to się stało ale...

Kościół Parafialny św. Michała Archanioła w Binarowej wzniesiono ok. 1500 roku. Jest to budowla zrębowa z wieżą konstrukcji słupowo - ramowej, dostawioną w 1596 r., otoczona sobotami. Wnętrze jest galerią sztuki zdobniczej: na stropach znajdują się cenne malowidła z początku XVI w., na ścianach barokowe cykle biblijne, w kaplicy unikalna polichromia z 1655 r. Najcenniejszymi elementami wyposażenia kościoła są gotyckie rzeźby z końca XIV w.: Matki Boskiej z Dzieciątkiem, a także płaskorzeźby św.: Małgorzaty, Doroty, Katarzyny i Barbary znajdujące się w ołtarzach bocznych. W 2003 roku kościół został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak sobie niespiesznie jechaliśmy tymi wioskami, o których wszyscy dawno zapomnieli i czas się w nich zatrzymał. Raz w górę, raz w dół, pomiędzy malowniczymi polami, aż dotarliśmy na brzeg....

Obrazek

Obrazek

Wisły :lol: gdzie czekała na nas przeprawa promowa i to już koniec zdjęć. Do domu zajechaliśmy ok 22 ;)
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 11.05.2009 12:45

a nie masz zewnętrza tego kościółka? ;)

Ładny zachód :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.05.2009 08:00

Mam, ale nic szczególnego mi nie wyszło, bo był zasłonięty drzewami, więc pozwolisz, że wstawię miniaturki ;)

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja