Byłem tam w 6 osób. 3 pary. Zajęliśmy tą górę(2 piętro). Na dole są 2 pokoje do spania do których nie można mieć żadnych zastrzeżeń (mają widok na góry). Z salonu rozciąga się przepiękny widok, że te drzwi się przesuwają wpadliśmy w połowie wyjazdu, a bardziej ja
W łazience gdzie jest wanna minusem jest słaby odpływ. Trzeba czekać, aż spłynie woda po kąpieli - to chyba jedyny minus łazienki. Jest czysto i schludnie. Nie ma jakichś marmurów, ale wcale tego nie wymagaliśmy
Na górze są też 2 pokoje. Ten po prawej jest również ładny i posiada widok na góry. Ten po lewej mały i z jakąś obdrapaną ścianą, nikt tam nie nocował, więc się nie przejmowaliśmy. Pewnie na wiosnę odmalują. Łazienka nie wiem bo nie korzystałem, ale raczej OK. Klimy brak, ratowaliśmy się wentylatorem pożyczonym od ojca właściciela.
Starszy Pan, z którym ciężko było się porozumieć po ang, niem itd., ale od czego są wnuki
Dziewczynka mała, a po angielsku naginała lepiej od nas
Więc spokojnie można się wszystkiego wypytać jej, gdzie jest dobry sklep itp.
Do morze jest...ciężko powiedzieć, ale tj 2/3 minuty drogi spacerkiem. Idzie się pod górę/lub w dół
Nie ma schodów, więc z wózkiem dacie race (lekko na około). Jeśli to spacerówka, więc lekka będzie i dacie w zupełności radę pchać ją pod górę.
Co do grill. Nie ma takiego na wolnym powietrzu. Jest taki zabudowany przy kuchni letniej. Raczej Starszy Pan go obsługiwał. My nie korzystaliśmy. Dość mamy grill w PL, na każdej działce i jeziorze jemy tą spaleniznę
Co do siedzenia na zewnątrz budynku. Nie ma jako takiego miejsca. Są krzesła i stół, ale rodzina właściciela przy nim z reguły siedzi lub ich dzieci się bawią. Choć nie stoi na przeszkodzie byście z wizytą poszli. Wiem, że wolą piwo PL niż wódkę
My siedzieliśmy u siebie na tarasie.
Widok na morze jest przepiękny, nic nie zasłania Hvar'u.
A po drugiej stronie widzimy góry....aż dech zapiera
Uliczka jest bardzo spokojna, jak cała wioska. Więcej aut jeździ u mnie na uliczce osiedlowej niż tam.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to zadawaj. Odpiszę jak będę na forum
Czasem zaglądam.
NIe ma