Mi osobiście Blato odpowiada. Fajna kameralna miejscowość w sierpniu jadę po raz trzeci!
Piwko lane jak najbardziej, trzy knajpki przy plaży, osobiście polecam pizzerie Leut - pyszna pizza, serwują również dania z restauracji Adriana, polecam rybna plata jest sklep, pekara, stoisko z warzywami i owocami, przy plaży jest kupisz też naleśnika, frytki, świeże soki....
Po sąsiedzku duży kemping - można pójść na spacer, w drugą stronę można dojść do plaży Velka Duba.
Motorówkę można wypożyczyć, jest też statek Felun który proponuje fisch piknik z rejsem na Hvar.
Masz już zarezerwowane lokum?
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
katika123 napisał(a):CroPablo byłeś w Blato 3 razy powiedz proszę czy w stronę Vielka Duba są małe plaże z dojściem od lądu? Od tego uzależniam rezerwację apartamentu. Bardzo Proszę................ czas nagli.
adrianek90 napisał(a):
A od którego sierpnia jedziesz?
croPablo napisał(a):adrianek90 napisał(a):
A od którego sierpnia jedziesz?
12 będę już się delektował Karlowacko na plaży i witał z Jadranem
Odnośnie łudeczek to w ubiegłym roku znajomi za wynajem na cały dzień zapłacili 150 Euro na dwie rodzinki.... popłyneli na plażę za Igrne, potem w kierunku Hvaru ponad Hvarem do Sucuraja i powrotem do Blato.... na weekendzie postaram się wrzucić fotkę łódek.
Odnośnie trunków kupowałem wino na kempingu na stoisku z owocami i warzywami, słyszałem też że u kilku gospodarzy można nabyć zacną rakije. Wieczorem widziałem stoliki przed domami z winem i rakiją
Nie mylisz się ani trochęadrianek90 napisał(a):... Wychodzi na to że wszystko czego mi trzeba będzie na miejscu. Czuję że to będą udane wakacje. Tym bardziej się cieszę że z naszej czwórki decyzyjnej, zivogosce to był mój pomysł
Też nic takiego nie znalazłam od strony lądu ani nie zauważyłam przepływając wzdłuż klifu. Kilka małych zatoczek dostępnych z lądu jest w drugą stronę, lecz to już teren kempingu. Kiedy my byliśmy nie był odgrodzony ale te zatoczki zazwyczaj zajęte były na stałe przez mieszkańców kempingu.croPablo napisał(a):katika123 napisał(a):CroPablo byłeś w Blato 3 razy powiedz proszę czy w stronę Vielka Duba są małe plaże z dojściem od lądu? Od tego uzależniam rezerwację apartamentu. Bardzo Proszę................ czas nagli.
Niestety nie natrafiłem na takowe..... małe plaże i owszem jednak dostępne od morza chyba że są jakieś ukryte zejścia
bimp napisał(a):Dobrze, że w ostatnich 2 latach zwinęli obóz organizowany dla młodzieży z Niemiec bo... było ich sporo.
adrianek90 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie (pewnie nie ostatnie ale to sie okaze)
Są jakieś fajne wycieczki statkiem z tych.okolic. Np. z Podgory? Tak żeby było tam co zjeść i wypić no i czy można skakać ze statku do wody. Ewentualnie jakim statkiem wycieczki polecacie a jakim odradzacie?
adrianek90 napisał(a):Tak, mamy zarezerwowany apartament Ferdo. Myślałem o tym żeby jechać w ciemno ale jedziemy ze znajomymi i oni naciskali żeby jechać na gotowe.
Skoro wracasz tam trzeci raz to musi być tam fajnie. Ja wcześniej byłem na Pagu i bardzo mi się podobało, ale jakoś tak mam że chciałem zobaczyć teraz coś innego.
Orientujesz się może jak kształtują się ceny za motorówki albo jak daleko można się wypuszczać taką łódeczką?
No i najważniejsze pytanie. Są tam jacyś sprawdzeni gospodarze u których można nabyć rakije i wino?
Na Pagu byli w "co drugim domu" ale pewne wyroby były zabójcze. Pamiętam że kolega przez cały kolejny dzień nie mógł dojść do siebie. Ja na szczęście tego problemu nie miałem bo mi nie smakowała i nie piłem.
Dlatego pytam o jakieś sprawdzone miejsca?
Moje pierwsze Cro wakacje, były właśnie w Zivogosce Blato . Byliśmy wtedy zieloni jak trawka na wiosnę i zachwyceni wszystkim co było dookoła nasguzu napisał(a):Ścieżka z Blato do Velika Duba