napisał(a) croPablo » 26.11.2017 18:18
giba0909 napisał(a):Witam. Rozważam latem wypad do Zivogoście Blato.
Chcemy na Rivierę ale nie do miejsc typu Makarska.
Trochę już poczytałem ale parę pytań pozostaje co do Zivogoście Blato.
Czy można znaleźć mniej zatłoczone plaże odpowiednie dla dzieciaka 5 lat?
Czy można kupić na miejscu lody w gałkach /szczególnie ważne dla zony i dzieciaka/?
Czy jest bardzo pod górkę do apartamentów?
Czy jest tam kantor lub inne miejsce wymiany walut?
Czy ktoś był w apartamentach Denis?
Dzięki za wszelkie info
Witaj. Postaram się co nieco pomóc.
Dla mnie Blato to super miejsce na Rivie. Byłem już 3 razy. Dość spokojnie, miejscowość mała, ma swój klimat.
1. W Blato są dwie główne plaże po obu stronach portu. Mniejsza w kierunku kempingu i większa w drugą stronę. Bez problemu można znaleźć miejsce przychodząc nawet o godz. 11. W stronę Kempa można znaleźć bardziej kameralne plaże. Warto też się przejść Klichem w kierunku Mala Duba i poplazowac na plaży Velka Duba jest tam beach Bar, fajne widoki, nam się bardzo spodobała.
2. Lody sprzedają w trzech punktach, nam najbardziej smakowały przy restauracji Fredry, duże porcje i bardzo smaczne.
3. Czy pod górkę - to zależy od apartamentów, ale nie ma tragedii, podejście jest delikatne, daliśmy radę z 2 latkiem, znajomi z 5 latką i szwagierka w ciąży w podobnej lokalizacji co Denis.
4. W Denis nie byłem, do plaży troszkę trzeba iść drogą, blisko do sklepu, więcej nie pomogę.
5. Kantoru nie ma, jest bankomat na kempingu. Można płacić kartą w sklepie i dwóch restauracjach.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.
Pozdrawiam.