Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 03.07.2013 07:35

ania.i napisał(a):
viltob08 napisał(a):
ania.i napisał(a):a gdzie te małże kupowaliście? :)

U Ante :-) A raz udało nam się kupić 3 kg bodajże po 6kn/kg ( możliwe, że to było 8kn, ale już nie pamiętam :oops: ) jak jechaliśmy do Dubrownika przy farmach małżowych :wink: i robiliśmy sami :papa:

nigdy nie jadłam małży ;) ale zamierzam :D więc jeszcze raz dzięki :) ciekawe czy polubię... :mrgreen:

znalazłam info, że rakijkę można kupić w garażu naprzeciwko Stucenaca, prawda to? a może znasz jeszcze jakieś miejscówki gdzie można nabyć ten lokalny specjał? ;)

My kupowaliśmy tylko tam. Oliwę również i winko :-) Nasi panowie najmilej wspominają rakiję cytrynową i figową. Jak na zakupy przychodziliśmy z dziećmi :oops: , to dostawały kubeczek migdałów, potężny młotek i polecenie "tućkaj" ze wskazaniem na ogromny kamień przy garażu :lol: Waliły tym młotem, aż miło :lol:
Obrazek
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 03.07.2013 08:33

właśnie siedzę sobie na tarasie popijam kawkę, a po kawce plaża w Igrane :papa:
DSC05990.JPG
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 03.07.2013 08:43

A to nasza ulubiona plaża w Igrane. Dzika, w kierunku Zivogosce :lol:
Obrazek

jakoś tak się wcześniej nie wkleiło :oops:
Ostatnio edytowano 04.07.2013 06:54 przez viltob08, łącznie edytowano 1 raz
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 03.07.2013 21:47

Agawa. napisał(a):właśnie siedzę sobie na tarasie popijam kawkę, a po kawce plaża w Igrane :papa:

...i jak, fajnie jest, fajnie? :D my za równe 2tyg. startujemy do Igrane, nie znam ale mam nadzieję że polubię!
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.07.2013 18:56

lukasz22i napisał(a):
Agawa. napisał(a):właśnie siedzę sobie na tarasie popijam kawkę, a po kawce plaża w Igrane :papa:

...i jak, fajnie jest, fajnie? :D my za równe 2tyg. startujemy do Igrane, nie znam ale mam nadzieję że polubię!

Jest zajebiście aż przykro, że czas tam szybo leci :(
za to dziś byliśmy w końcu w Dubrowniku i Ston :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.07.2013 19:02

Agawa. napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

za to dziś byliśmy w końcu w Dubrowniku i Ston :)

Agawa napisz proszę jak na granicy z BiH, bo na forum pojawiły się takie informacje
granica BiH
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.07.2013 19:56

Nie miałam żadnych problemów z przekroczeniem granicy jadąc do Dubrownika. Kiwali mi tylko rękami,mi żeby jechać dalej, nawet nie chcieli oglądać paszportów. W drodze powrotnej Bośniak zażądał paszportów i "zielonej karty" ale tylko na nie zerknął i tyle. Wszystko trwało 5 sekund. Nie wiem jak ze zwierzętami bo nie posiadam ...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.07.2013 20:10

Agawa. napisał(a):Nie miałam żadnych problemów z przekroczeniem granicy jadąc do Dubrownika. Kiwali mi tylko rękami,mi żeby jechać dalej, nawet nie chcieli oglądać paszportów. W drodze powrotnej Bośniak zażądał paszportów i "zielonej karty" ale tylko na nie zerknął i tyle. Wszystko trwało 5 sekund. Nie wiem jak ze zwierzętami bo nie posiadam ...

Dziękuję :smo:
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 04.07.2013 20:13

DSC05990.JPG

Skąd ja znam ten taras :D
Miłego pobytu :)
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 04.07.2013 20:59

-Katka- napisał(a):
DSC05990.JPG

Dzięki, to był doskonały pomysł jechać w
to samo miejsce. Teraz spędzamy go totalnie inaczej ale taras wciąż ten sam :)
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 04.07.2013 21:04

lukasz22i napisał(a):

Ty za dwa, a ja za miesiąc :) ja nie znam Cro ani trochę, ale już wiem, że będzie mi się podobało :D

ile płaciliście za apartman?
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 04.07.2013 21:13

viltob08 napisał(a):My kupowaliśmy tylko tam. Oliwę również i winko :-) Nasi panowie najmilej wspominają rakiję cytrynową i figową. Jak na zakupy przychodziliśmy z dziećmi :oops: , to dostawały kubeczek migdałów, potężny młotek i polecenie "tućkaj" ze wskazaniem na ogromny kamień przy garażu :lol: Waliły tym młotem, aż miło :lol:

super :) dziękuję bardzo za info, ja co prawda dzieci nie mam, ale znajomi mają, więc będzie radocha i dla nich ;)
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 04.07.2013 21:17

Agawa. napisał(a):
-Katka- napisał(a):
DSC05990.JPG

Dzięki, to był doskonały pomysł jechać w
to samo miejsce. Teraz spędzamy go totalnie inaczej ale taras wciąż ten sam :)

My w tym roku zmienimy miejsce, ale kto wie może kiedyś wrócimy do Borisa :D

Zazdroszczę Dubrownika, w tamtym roku zniechęcił nas upał i nie pojechaliśmy. Był Split, Trogir, Hvar, Brać
Zobaczymy czy w tym roku damy radę dotrzeć do Dubrownika, mamy zamiar tez na Korculę zawitać. :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 04.07.2013 22:27

ania.i napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

Ty za dwa, a ja za miesiąc :) ja nie znam Cro ani trochę, ale już wiem, że będzie mi się podobało :D

ile płaciliście za apartman?

Aniu, płacimy po 55euro za dobę. Miejsce obok hotelu Punta czyli takie centrum ale blisko do plaży, 2+1 z klimą itp ale standard fajny. A Ty gdzie? Zazdroszczę trochę bo...kiedy my będziemy wracać Ty dopiero będziesz jechać :papa: Słonecznego urlopu życzę!
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 04.07.2013 22:29

Agawa. napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

:)

:lol: Dubrownik znam...to miejsce w którym doświadczyłem największego przegrzania w życiu :oops: nie wiem ile było stopni w słońcu ale w cieniu termometr w samochodzie pokazywał 44st.C :lol: ale warto było...czekam na więcej news-ów z Igrane, dziel się nimi z nami, proszę?!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone