napisał(a) moniolla » 01.06.2016 15:08
max21 napisał(a):Andzia* napisał(a):Ok będę stać pod kamerką i machać kapeluszem
moniolla napisał(a):Jaka śliczna promenada......
Aż żal ,że mnie tam nie ma.....
Ale nie narzekam.....tydzien temu bylismy na przedłużonym weekendzie na kvarnerze i ......makarska wygrywa......
Krk,Senj,Pag i okolice zaliczone.....ale to nie "ta" chorwacja którą znam z poprzednich lat....
Atrakcją było to, że bylismy na motocyklach czyli zupełnie inne doznania.....
To fajna objazdówka i jeszcze na motocyklach.
Pogoda chyba dopisała
Każda z tych miejscowości chyba ma swój urok.
Ja mam porównanie jedynie z Pagiem i jakbym miał wybierać to zdecydowanie Igrane.
Oj tak....pogoda bombowa....
W sumie 2700 km machnęlismy w 6 dni....Nasza miejscowka byla w Senj i kołowalismy w okolicy.Krk i przejazd mostem krckim to coś niesamowitego....
Samo Senj sympatyczne,rozczarował nas Pag ,bardziej jak grecka wyspa niz chorwacka.....kamienie,kamienie i wypalone trawy.....choć z kolei znaleźliśmy bajeczną dziką plażę na której byliśmy pół dnia zupełnie sami.....jak rozbitkowie.....
Jazda na moto ma swoje plusy i minusy.....plusem są widoki odczuwanie wszystkiego bardziej,minusem zaś smażenie się w kasku i stroju motocyklowym.....no ale coś za coś.....lepiej się smażyć niz jeździć "na chorwata" i w razie szlifu zostawić swoją skórę na asfalcie....ałč na samą myśl.....
Widzieliśmy wypadek na serpentynach ,ułańska fantazja podniosła motocyklistę z Austrii i piekna beemka leżała rozwalona w proch a delikwent odjechał karetką na sygnale.....
Jak sie oharniemy z ogromem zdjęć i filmikow to machnę fotorelacje....