Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 05.08.2015 17:31

Jak taka woda ciepła to można usnąć :D
Euro w Trogirze 7,20 i 7,42 także 7,35 to tak po środku.
Zobacz ile dają na poczcie tylko tam jest prowizja .
Miłego wypoczynku i czekam na jakieś jeszcze wiadomości :)
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 07.08.2015 19:03

No i już niestety koniec przygody z Igrane. Dzisiaj zameldowaliśmy się z powrotem w Jaworznie. Wczasy rewelacyjne, a Igrane jest idealnym miejscem do wyjazdu z dzieciakami. Już czas myśleć o przyszłym roku :) Bardzo możliwe, że znowu w Igrane...
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 07.08.2015 22:34

Ja również już we Wrocławiu :)
Byliśmy w 4 młode osoby i nikt nie narzekał na nudy jest spokojnie ale da się samemu zapewnić atrakcje :D
Polecam pieszą pielgrzymkę z Podgory do Igrane o 2 w nocy :DDD
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2015 23:06

tomasz0309 napisał(a):Polecam pieszą pielgrzymkę z Podgory do Igrane o 2 w nocy :DDD

Do której spanko po "pielgrzymce" :?: :oczko_usmiech:
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 08.08.2015 10:19

Do 10, a dalej na kamyczkach :D
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 08.08.2015 14:54

tomasz0309 napisał(a):Do 10, a dalej na kamyczkach :D

Oj tak.....tylko koniecznie z budzikiem ustawionym co jakis czas,żeby się odwrócić i równo opalić.....

Piesze wycieczki są super....tylko upał trochę dokucza..
yodasan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yodasan » 12.08.2015 17:27

Kończę właśnie pobyt w Igrane, to dorzucę dwa słowa.

1. Ceny w knajpach są wysokie, to prawda.
Lignje prżene + frytki 90 kun(300 g). W Żivogosce Porat 70 kun (250 g). W przeliczeniu na jednostkę masy wychodzi prawie to samo, ale IMO 250 g wystarczy na dobry posiłek (jestem dużym facetem :mrgreen: ). A i sposób podania znacznie lepszy w Zivogośce.
Jak ktoś woli pizzę - prawie bez różnicy.
Piwo w knajpie w Igrane 18-20kun, Żivogośce 15-18 kun.

2. Plaża miejska jak dla mnie porażka - wąska, zero cienia. Chodzimy na plazę w stronę Żivogosce - plaża znacznie szersza, a co najważniejsze przylega do niej fantastyczny las sosnowy z super cieniem.

Ogólnie bardzo polecam Igrane, miejscowość spokojna, bez łomoczących dyskotek, dobra do wypoczynku.
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.08.2015 17:51

yodasan napisał(a):Kończę właśnie pobyt w Igrane, to dorzucę dwa słowa.

1. Ceny w knajpach są wysokie, to prawda.
Lignje prżene + frytki 90 kun(300 g).

W konobie Turan przy porcie jadłem za 55 kun. Bardzo smakowało :)

yodasan napisał(a):Piwo w knajpie w Igrane 18-20kun, Żivogośce 15-18 kun.

Tu się zgodzę :)

yodasan napisał(a):2. Plaża miejska jak dla mnie porażka - wąska, zero cienia. Chodzimy na plazę w stronę Żivogosce - plaża znacznie szersza, a co najważniejsze przylega do niej fantastyczny las sosnowy z super cieniem.

Również się zgadzam. My chodziliśmy na sam koniec plaży przy hotelu, tam gdzie sporty wodne. A jeszcze dalej jest fajna zacieniona plaża, tylko trzeba przejść na "budynkiem" sportów wodnych.

yodasan napisał(a):Ogólnie bardzo polecam Igrane, miejscowość spokojna, bez łomoczących dyskotek, dobra do wypoczynku.

A jeszcze fajnie się ogląda meczyk piłkarzy wodnych z Igrane :)
endi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) endi1975 » 12.08.2015 19:55

Dzięki za informacje. Ja 14.08 melduję się w Igrane :)
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.08.2015 20:06

endi1975 napisał(a):Dzięki za informacje. Ja 14.08 melduję się w Igrane :)

Zazdroszczę 8)
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 12.08.2015 20:08

orson napisał(a):W konobie Turan przy porcie jadłem za 55 kun. Bardzo smakowało :)

To generalnie polecasz Turan ?? :)
Byłeś może na fish picnik ???
jeżeli tak to jaki się nazywał statek ??
Pozdrawiam ,
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 12.08.2015 20:17

max21 napisał(a):
orson napisał(a):W konobie Turan przy porcie jadłem za 55 kun. Bardzo smakowało :)

Pozdrawiam ,

Może pomogę, wypływałam z Podgory statkiem M/B David i zatrzymywaliśmy się w Igrane, dużo osób wsiadało :-) jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru i polecam Davida, jeśli masz jakieś pytania, to pisz śmiało :-)
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.08.2015 20:28

max21 napisał(a):To generalnie polecasz Turan ?? :)
Pozdrawiam ,

Osobiście polecam Turan. Jedliśmy tam obiad któregoś dnia. Ja, jak już wcześniej wspomniałem praženje lignje, rodzice - ćevapčici, a żonka jakąś rybkę. Wszystkim smakowało, chociaż w Makarskiej za mniejsze pieniądze były trochę większe porcje...

Na fishpicnicku byliśmy na takim zielonym stateczku co cumuje w porcie codziennie. Zamawialiśmy u gościa koło lodziarni przy porcie. Stoi tam taki kolo przy wielkiej beczce :) My płynęliśmy akurat w piątek na Hvar. Najpierw do plaży piaszczystej Mlaska, tam były ze 3 godzinki na pływanie itp. itd. Potem obiad na statku - do wyboru grillowana pierś z kurczaka albo makrela, do tego sałatka, chleb i winko. Można było brać dokładki, bo im trochę tego zostało. Po obiedzie rejsik do Podgory i tam godzinka czasu wolnego. My poświęciliśmy ją akurat na skoki do wody z promenady :D

Potem powrót przez Živogošće do Igrane. Fajnie było, a i piwko można kupić, no i przede wszystkim to był statek, na który wchodzi max 50-55 osób, tak, że nie było jakiegoś ścisku. To gdzie się płynie zależy od dnia, bo na każdy dzień tygodnia mają inny kurs.

Jakbyś coś jeszcze chciał wiedzieć, to pytaj :)
yodasan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yodasan » 13.08.2015 12:29

Teraz mi to mówisz :cry: :cry: :cry:

Jutro wyjazd.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 13.08.2015 13:54

figusek napisał(a):
max21 napisał(a):

Pozdrawiam ,

Może pomogę, wypływałam z Podgory statkiem M/B David i zatrzymywaliśmy się w Igrane, dużo osób wsiadało :-) jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru i polecam Davida, jeśli masz jakieś pytania, to pisz śmiało :-)

Też polecam tę jednostkę. My płynęliśmy bezpośrednio Z Podgory na Hvar (Vrboska),później na Bol - między czasie podana makrelka (a nawet dla mnie 2, bo potrzebuję i pewnie pozostało), winko 2 l swojej roboty na stół, ale że byliśmy we dwójkę to ciężko, ale wesoło było już iść na Zlatni Rat. Cena za 2+2 wyszło 600 kun.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone