Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.07.2015 10:35

Nie było żadnego problemu, przynajmniej na mojej kwaterze :wink:
Indygo79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Indygo79 » 17.07.2015 10:45

A to dzięki za info, ja tezmam w kwataerze zapewnione, być moze o hot spoty chodziło :)
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 17.07.2015 14:42

zaklina2705 napisał(a):Witam CroManiakow ;)
Czy ktoś z was wybiera się do Igrane przez najbliższe dwa tygodnie ? ;)

Ja wyruszam 22 z Wrocławia.
4 młodych człowieków (2 pary, 25/26 lat)
Henks-76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henks-76 » 17.07.2015 17:55

monika313 napisał(a):
Andzia* napisał(a):
monika313 napisał(a):Witam,
do szczęśliwych w Igrane :) gdzie najlepiej wymienić Eur ??? czy w ,,sklepikach ,, można w płacić kartą ??

W sklepie - Studenać - można płacić kartą , a euro korzystniej wymienić w kantorach w Makarskiej , w Igrane gorszy kurs.

Dzięki za info :)

Witam!
Różnica w wymianie 100 euro pomiędzy kantorem w Igrane a kantorem w Dubrowniku wyniosła 9 kun na korzyść Dubrownnika.
Henks-76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henks-76 » 17.07.2015 18:01

Indygo79 napisał(a):witam Cromaniaków,

:lol: wybieram się z rodzinką do Igrane od 27.07. mam pytanko - kilka razy przewinęła się tu opinia o problemach z netem w Igrane. chodzi o net oólnie w mioejscowości, hot spoty? czy może w konkretnych kwaterach?byłabym wdzięczna za odpowiedź. :oops:

Mam internet na kwaterze zabezpieczony hasłem (czyli oddzielna sieć), kuzyn ma w innym apartmencie (też sieć) zabezpieczona, korzystam też teraz z hot spotu na promenadzie i różnicy większej nie widzę. Jednakowo muli. Jak ktoś liczy na oglądanie filmu lub bajek dla dzieci on-line to radzę zabrać to sobie na dysku.
Do wysłania wiadomości lub przejrzenia poczty wystarcza. Wg. mnie lepiej działa na promenadzie niż w mojej kwaterze (druga linia zabudowy - 10 - 15 metrów od morza.
endi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) endi1975 » 17.07.2015 20:01

Witam
Wybieram się z żoną i 9 letnią córeczką do Igrane w terminie 14-29.08. proszę o informację czy ktoś będzie w tym samym terminie. Chętnie umówimy się na wspólnego grilla, plażowanie lub wyjście na piwo. Naszą ulubioną plażą jest dzika zatoczka przed Drvenikiem, miejska plaża w Żivogoscach lub sławna Mala Duba.
Załączniki:
mala duba.jpg
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 20.07.2015 08:27

Jutro płyniemy statkiem na hvar z makarskiej.zabieramy z igrane resztę wycieczkowiczów....tak więc zobaczę igrane po roku ....ze statku wprawdzie ale zobaczę....
makarska jest bosssssssska♡♡♡♡♡
yodasan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yodasan » 20.07.2015 08:38

moniolla napisz po rejsie jak było.
Będę w Igrane za 2 tygodnie, chętnie skorzystam z podpowiedzi :papa:
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 20.07.2015 20:18

Bylismy w igrane w zeszłym roku.fajna spokojna miejscowka.dopiero teraz mając porównanie z makarską widzę jak te miejsca są różne....choć nie wiem czy umialabym powiedzieć gdzie jest lepiej.....i tu fajnie i tam ;-)
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 21.07.2015 06:06

Poleccie jakąś knajpke w igrane albo okolicy gdzie mozna dobrze i za normalne pieniądze zjeść.
podróżniczka888
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) podróżniczka888 » 21.07.2015 11:26

tomasz0309 napisał(a):
zaklina2705 napisał(a):Witam CroManiakow ;)
Czy ktoś z was wybiera się do Igrane przez najbliższe dwa tygodnie ? ;)

Ja wyruszam 22 z Wrocławia.
4 młodych człowieków (2 pary, 25/26 lat)

Witam

muszę powiedzieć że Igrane jest cudowne, ja jestem zachwycona, ale bardziej dla rodzin z dziećmi polecam, dla kogoś kto szuka kameralnego miejsca bez tłumów na plaży :)

młodzi mogą być trochę zawiedzeni....ale to pewnie kwestia gustu. Polecam obok Makrskiej i Igrane miejscowiść Tucepi - teraz tam bym się wybrała :)
podróżniczka888
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) podróżniczka888 » 21.07.2015 11:33

yodasan napisał(a):moniolla napisz po rejsie jak było.

wróciliśmy :) było bosko, bez tłumów na plaży i kolejek do restauracji :)

Jedyne co to nie polecam lodziarni Dony - widać, że właściciele nastawieni tylko na zarobek, krecą nosem na wszystko, zresztą jakość lodów marna jak wszystko tam. Najlepsze lody to w Scoobidoo.
Polecam Wycieczkę do Dubrownika, do Mostaru oraz wjazd na góre Sv Jury :) widoczki zapierają dech w piersiach - ale uczulam wjazd extremalny - tylko dla ludzi o mocnych nerwach - wysokość to 1762 m. n.p.m. teren Parku i pasma Biokovo :) wyjazd krętą uliczką 23 km trasa
yodasan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yodasan » 21.07.2015 11:36

podróżniczka888

dzięki :mrgreen:
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 21.07.2015 14:06

podróżniczka888 napisał(a):
yodasan napisał(a):moniolla napisz po rejsie jak było.

wróciliśmy :) było bosko, bez tłumów na plaży i kolejek do restauracji :)

Jedyne co to nie polecam lodziarni Dony - widać, że właściciele nastawieni tylko na zarobek, krecą nosem na wszystko, zresztą jakość lodów marna jak wszystko tam. Najlepsze lody to w Scoobidoo.
Polecam Wycieczkę do Dubrownika, do Mostaru oraz wjazd na góre Sv Jury :) widoczki zapierają dech w piersiach - ale uczulam wjazd extremalny - tylko dla ludzi o mocnych nerwach - wysokość to 1762 m. n.p.m. teren Parku i pasma Biokovo :) wyjazd krętą uliczką 23 km trasa

Właśnie jesteśmy w Igrane:) super, ukrop masakra ...:)
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 21.07.2015 17:55

Wróciliśmy z wycieczki.polecam własnie takie małe kameralne a nie spędy na które namawiają na promenadzie.upychają w wielki statek 200 osób.nie ma miejsca żeby nogi wyprostowac i serwują rybe...średnia przyjemność....nasza wycieczka była organizowana przez naszą rezydentkę.30 osób.płynelismy z makarskiej do igranę po połowe grupy i na dziką plażę na Hvar ,z 1,5 rejsu.super mogliśmy się wylegiwać na pokładzie i podziwiać widoczki.po 2-3 godz plażowania przepłynęliśmy na obiad do domku dla gości pana kapitana....tam wyżerka pierwsza klasa.do oporu ryb surówek wody wina i po obiedzie znów kąpiel.tym razem skoki do wody....zmęczeni atrakcjami powróciliśmy przez igrane do makarskiej.podczas gdy ludzie wychodzili ze statku wyskoczyłam z synem po lody do naszego zeszłorocznego lodziarza ( bardzo sympatyczny,wiecznie uśmiechnięty pan spod zielonej markizy.....).dobrze że statek nie odpłynął bez nas....:-D
Jesteśmy bardzo zadowoleni.dobrze wydane pieniądze i miło spędzony czas ;-)bardzo polecam;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone