Według mnie plaża miejska nie taka znowu najbrzydsza, widziałam gorsze
plaża miejska w Igrane
plaża miejska w Igrane
ologaw napisał(a):To może ja dorzucę swoje dwa grosze. Każdy lubi co innego jeden tłok inny nie. Ja byłem w Zivogośce Porat i za żadne skarby nie chciałbym mieszkać w Igrane
Agawa. napisał(a):ologaw napisał(a):To może ja dorzucę swoje dwa grosze. Każdy lubi co innego jeden tłok inny nie. Ja byłem w Zivogośce Porat i za żadne skarby nie chciałbym mieszkać w Igrane
dokładnie tak jak ja, dlatego wracam do Zivogosce Porat (widzę, że ta sama Villa ) znów za 16 dni
Miejscowość malutka, cicha z mnóstwem małych sympatycznych dzikich plażyczek takich jak lubimy.
Ale co kto woli oczywiście.
Pozdrawiam
viltob08 napisał(a):Agawa. napisał(a):ologaw napisał(a):To może ja dorzucę swoje dwa grosze. Każdy lubi co innego jeden tłok inny nie. Ja byłem w Zivogośce Porat i za żadne skarby nie chciałbym mieszkać w Igrane
dokładnie tak jak ja, dlatego wracam do Zivogosce Porat (widzę, że ta sama Villa ) znów za 16 dni
Miejscowość malutka, cicha z mnóstwem małych sympatycznych dzikich plażyczek takich jak lubimy.
Pozdrawiam
Dlatego też wybieraliśmy "dziką"plażę w kierunku Zivogosce Były skałki, mało ludzi. Zdjęcia pokazują tylko, że jak na lipiec to na tej plaży miejskiej dzikich tłumów nie było, a i opłukać pod prysznicem się można było, nie mówiąc o raczeniu się zimnym Karlovacko
viltob08 napisał(a):Agawa. napisał(a):ologaw napisał(a):To może ja dorzucę swoje dwa grosze. Każdy lubi co innego jeden tłok inny nie. Ja byłem w Zivogośce Porat i za żadne skarby nie chciałbym mieszkać w Igrane
Pozdrawiam
Dlatego też wybieraliśmy "dziką"plażę w kierunku Zivogosce Były skałki, mało ludzi. Zdjęcia pokazują tylko, że jak na lipiec to na tej plaży miejskiej dzikich tłumów nie było, a i opłukać pod prysznicem się można było, nie mówiąc o raczeniu się zimnym Karlovacko
ania.i napisał(a):a jak z cenami w knajpach?
Endisiak napisał(a):Dwa dni temu wróciliśmy z Breli. W czasie pobytu w Cro postanowiliśmy sentymentalnie odwiedzić Igrane. W Igrane byliśmy 4 lata temu i także bardzo nam się tam wtedy podobało. Najczęściej stołowaliśmy się wówczas w małej knajpce tuż obok samego portu w Igrane, nazywała się ona bodaj Buffet Porat, jedzenie tam było tanie i smaczne, a obsługa (szczególnie Marija) bardzo miła. Będąc tam w tym roku, ze smutkiem stwierdziliśmy, że owej knajpki już nie ma, a obok powstały nowe - bodaj Konoba Turan i Admiral...
Czy ktoś wie co stało się z knajpką Buffet Porat? Kiedy została zamknięta?
Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.
viltob08 napisał(a):ania.i napisał(a):a jak z cenami w knajpach?
Najczęściej stołowaliśmy się "U Ante" ( jak coś zamawiasz, to dostajesz kod do wi-fi, który jest niezmienny ). Za dużą porcję frytek płaciliśmy ok.20kn, porcja małży ( taka ok.1kg) 79kn, rybki usmażone jak frytki 59kn, porcja kalmarów z frytkami też 79kn. Pizza przy promenadzie ok. 45kn ( jumbo, taka ogromna wydaje mi się, że kosztowała ok.79kn). Ceny w sumie ok. My też czasami sami kupowaliśmy małże i robiliśmy je samodzielnie Wtedy dopiero było tanio
Kilka zdjęć tego, co można zjeść w Igrane:
viltob08 napisał(a):ania.i napisał(a):a gdzie te małże kupowaliście?
U Ante A raz udało nam się kupić 3 kg bodajże po 6kn/kg ( możliwe, że to było 8kn, ale już nie pamiętam ) jak jechaliśmy do Dubrownika przy farmach małżowych i robiliśmy sami
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne