Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sylwiakaz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylwiakaz » 23.06.2015 10:52

A czy był ktoś w Apartamentach Tonko?
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 23.06.2015 11:02

max21 napisał(a):
lawenda80 napisał(a):Witam wszystkich mam pytanie o dziką plaże która jest na filmiku chodzi mi konkretnie w której częsci Igrane się znajduje chcemy zarezerwować apartament w jej pobliżu może ktoś pomoże ?https://www.youtube.com/watch?v=T_YpXAEH6Dw

Witam,
Ta plaża o którą pytasz jest za hotelem Punta i dochodzi do miejscowości Drasnice.
Zejście jest troszkę strome i kamieniste
Tu możesz dowiedzieć się coś więcej mapa-szczegolowa-igrane-t28583.html
Na tym zdjęciu co widać kościół to po lewej stronie zaczyna się ta plaża :)

Max21 wielkie dzięki za wyczerpujące informacje więcej pytań nie mam:-)
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 23.06.2015 11:12

Desperados76 napisał(a):My jesteśmy w Igrane od 27.07 do 06.08 - 2 dorosłe osoby i córka 7lat

To ja już będę miała łzy w oczach, że końcówka a Ty uśmiech, że dopiero zaczynasz urlop .....
Henks-76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henks-76 » 01.07.2015 21:07

Czy jest ktoś aktualnie w Igrane?
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 02.07.2015 18:38

Henks-76 napisał(a):Czy jest ktoś aktualnie w Igrane?

Czy są jacyś forumowicze, którzy już dojechali do Igrane ??
Może jakieś wiadomości z pierwszej ręki ?
Jakieś zmiany , atrakcje , pogoda i oczywiście jak miło spędzacie urlop :)
Pozdrawiam wszystkich odpoczywających i czekam na wiadomości :D
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 02.07.2015 18:44

Witajcie
My będziemy w Igrane od 02 08 :D :papa:
fibi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fibi » 03.07.2015 00:16

Witam. My jedziemy 18.07.2015-30.07. mamy apartament Igrane
Cuvalo 103. czy ktoś był w tym apartamencie , nie mam pojecia gdzi znajduje sie ten adres wiec prosze o jakieś informacje
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 03.07.2015 06:03

Ja również jadę do Igrane :)
Będziemy tam urzędować w 4 os. od 23.07
Apartman u Bogomiora Lubića - kojarzy ktoś ?
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 04.07.2015 07:42

Jesteśmy od wczoraj, pogoda rewelacyjna dzisiaj od rana żar z nieba, plaze jak dla nas super, miejska idealna dla dzieci, dzisiaj idziemy na dzika w stronę Zivogosce, wczoraj wieczorem wizyta w Makarskiej, oj ale tam ludzi... Knajpek w Igrane sporo, jest gdzie zjeść, posiedzieć, jeden mały Studenac, piekarnia.... Jesteśmy zachwyceni ;)
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 04.07.2015 07:59

dr.kokos napisał(a):Jesteśmy od wczoraj, pogoda rewelacyjna dzisiaj od rana żar z nieba, plaze jak dla nas super, miejska idealna dla dzieci, dzisiaj idziemy na dzika w stronę Zivogosce, wczoraj wieczorem wizyta w Makarskiej, oj ale tam ludzi... Knajpek w Igrane sporo, jest gdzie zjeść, posiedzieć, jeden mały Studenac, piekarnia.... Jesteśmy zachwyceni ;)

To czego można chcieć więcej :)
Ja już się nie mogę doczekać kiedy tam będę.
Na razie pozostaje mi oglądanie http://www.livecamcroatia.com/en/najlje ... streaming/
Te piękne zachody słońca za hotelem Punta hmm.....
Dużo się pisze o podwyżkach cen a czy faktycznie tak jest ??

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku w tym uroczym miejscu :papa:
visgoth2
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) visgoth2 » 04.07.2015 08:42

Aktualne ceny
Lody kugla 7 kun
Piwo lane od 17 do 20kun
Piwo butelka market 6kun z groszem
Bułka 6kun
Frytki 20kun
Plata rybna 240kun
Koktail (drink) 35kun
muszle 70kun
Na jedzenie jeżdżę jednak do Podgory lub Tucepi poniewaz ceny w Igrane w knajpach sa nawet 25% wyższe i jedzenie troszke lepsze w 2 wyzej wymienionych miejescach
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2015 10:57

visgoth2 napisał(a):Aktualne ceny
Piwo butelka market 6kun z groszem

Z lipą :wink:
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 04.07.2015 12:30

visgoth2 napisał(a):

Dziękuje za informacje na pewno się przydadzą nie tylko mi :)
Może ktoś był na wycieczce statkiem z Igrane ??
Pozdrawiam.
endi1975
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) endi1975 » 04.07.2015 17:55

Ja również dziękuję za informacje. Będę w Igrane 14.08-29.08 z żonką i córcią 9 lat.
Pozdrawiam
visgoth2
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) visgoth2 » 04.07.2015 20:38

Subiektywnych słów kilka o Igrane. Dzis je opuszczam więc na gorąco

-dużo mniej turystów niż w innych miejscowościach w pobliżu.
- nadal można znaleźć wolne miejsca na plażach zarówno miejskiej, jak i po prawej i lewej stronie miejscowości na plażach pół-dzikich
- plaże ładne choć widywalem niedaleko od Igrane dużo ladniejsze
- ceny w studenaku nie różnią się zbytnio od cena w Makarskiej wiec jeżeli jechać po zakupy do makarskiej to moim zdaniem tylko przy okazji
- kilka knajp w których można zjeść ale ceny wyższe niż w pobliskich kurortach lecz to jest normą w mniejszych nie kurortowych miejscowościach
- samo miasteczko Igrane pełne jest opuszczonych lub niedokończonych domów, w wielu miejscach są porozrzucane różne sprzęty np betoniarki, beczki, śmieci "pobudowlane". Moim zdaniem jest poprostu brzytkie.
Ceny w studenaku nie różnią się zbytnio od cena w Makarskiej wiec jeżeli jechać po zakupy do makarskiej to moim zdaniem tylko przy okazji
- Igrane leży z dala od Jadranki wiec nie slychac tu hałasu samochodów

I ciekawostka.... bodajże 30.06 lub troszkę wcześniej nie pamiętam gdy bylem na plaży za parkingiem, morze zaczęło brzydko pachnieć, a po jakimś czasie morzu pojawiły się fekalia, chusteczki, papiery i inne śmieci... skąd nie wiem lecz 2 dni później gdy moja żona latała spadochronem zapytalem o to Pania z obsługi tej atrakcji... powiedziała mi ze są dwie możliwe odpowiedzi... statek który przepływał w pobliżu i wyróżnił swe toalety by nie płacić w porcie, lub rura/kanał burzowy w którą Chorwaci nadal po kryjomu mają podpiete szamba a jego wylot jest gdzieś za ta plażą
co jest prawdą? nie wiem powtarzam jej słowa...

Czy żałuję ze przyjechałem do Igrane? zdecydowanie nie fajne miejsce do wypoczynku i pewnie gdybym był pierwszy raz w Chorwacji zakochalbym się w tym miejscu. Czy wrócę na kolejne wakacje? Nie, ponieważ moim zdaniem jest wiele ladniejszych miejsc na Chorwacji niż Igrane...
Ja wracam jutro do domu i choć jestem jeszcze na Chorwacji to już planuje przyszły urlop na Chorwacji....
Wszystkim odwiedzajacym Igrane życze udanego urlopu :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies