Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 15.06.2015 21:50

pola84 napisał(a):Teraz z transporten kosztuje 2900 plus za dziecka transport 350.
A Wy ile placiliscie jesli mozna zapytac

ok 4 tys za wszystko.ale to było w samym środku sezonu -0d 12 sierpnia więc najdrożej.... i dziecko płaciło 1100 a my chyba po 1400...
pola84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pola84 » 15.06.2015 21:51

A dziecko w jakim wieku macie?
pola84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pola84 » 15.06.2015 22:04

Pamietasz moze ile wczesniej rezerwowaliscie wczasy?

Duzo jest miejsc zacienionych na plazy?
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 15.06.2015 22:05

pola84 napisał(a):A dziecko w jakim wieku macie?

nasz smyk ma 10 lat.miał wprawdzie taniej ale tylko o ok 300 zł.... nie wybrzydzaliśmy bo urlop od poniedzialku a my w piątek dopiero poszliśmy do BP szukac oferty :):) takiego spontana jeszcze nie przeżyłam :)
w tym roku znaleźliśmy podobna ofertę do tej o której pisałaś- dziecko płaci tylko 350 za przejazd autokarem a pobyt ma gratis więc jesteśmy zadowoleni :) to jego ostatni rok gratisowania -od przyszłego będzie liczony już normalnie:(
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 15.06.2015 22:07

pola84 napisał(a):Pamietasz moze ile wczesniej rezerwowaliscie wczasy?

Duzo jest miejsc zacienionych na plazy?

2 dni wczesniej :)
cienia mało - weź koniecznie jakis namiot - szczególnie że jedziesz z dzieckiem :)
pola84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pola84 » 16.06.2015 14:23

Monika mamy mieć pokój 209.Widziałaś ten pokój...
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 16.06.2015 15:02

pola84 napisał(a):Monika mamy mieć pokój 209.Widziałaś ten pokój...

szczerze to nie pamiętam jaki mieliśmy nr pokoju.... może mojego młodego podpytam -on pamięta takie rzeczy :) z rozmów z innymi to wszystkie pokoje podobne,lodówka działa,kuchenka jakby ktoś chciał to też sprawna,czajnik i szklanki w pokoju. jedynie łóżka strasznie trzeszczą... to już czytałam na niejednym forum....i dziwię się,że nic z tym tyle lat nie robią.... mąż mój się zastanawiał co takiego może być w łóżku i podniósł materac.... na ramie zamiast typowych " sztachetek" jak to zawsze jest była płyta meblowa i to ona takie dźwięki wydaje...każdy ruch równa się dźwięk.... sąsiadom z góry to nie przeszkadzało i znaliśmy ich kalendarz igraszek łóżkowych :):)
pola84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pola84 » 16.06.2015 15:37

Monia jakie polecasz restauracje

są tam jakieś lodziarnie

a w tym pensjonacie jakie były obiadokolacje
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 16.06.2015 16:01

pola84 napisał(a):Monia jakie polecasz restauracje

są tam jakieś lodziarnie

a w tym pensjonacie jakie były obiadokolacje

jeśli chodzi o restauracje to nie chodziliśmy zbyt wiele razy - jedzenie było dobre - szczególnie pizza i zimne piwko- w bar Excalibur na promenadzie( tam tez było free wifi).zresztą w igrane nie ma za wiele mozliwości.... przy porcie jeszcze 2 restauracje i to chyba wszystko...
lody - bardzo dobre i wielkie gałki - chyba w 2 czy 3 miejscach - idąc promenadą od strony portu to była taka budka gdzie sprzedawał przesympatyczny pan i robił dla dzieci różne ludziki pajacyki i inne cuda lodowe:),potem za excaliburem była lodziarnia ,nie pamiętam nazwy dona,mona...jakos tak :) i tam też były przepyszne lody...
piekarnia ( pekara) czynna bardzo długo -też można sobie skoczyć po jakąś "przegryzkę" na wieczór.... większośc drożdzówek nie tak jak u nas na słodko tylko na słono/ostro.
przy samym mihajlewiczu jest poczta(posta) i nieduży sklep samoobsługowy ( studenka).

obiadokolacje były serwowane - zawsze zupa - jedna- w małej miseczce -jakaś zupa krem . drugie danie wybierało się dzień wcześniej z 3 do wyboru ( karteczka leżała na stoliku i tam się zaznaczało jakie porcje i ile -dla dziecka przewidują połówki).były to takie dania pospolite -jakiś kurczak z frytkami,ziemniaki i mięso,ryba z warzywami,makaron z krewetkami.powtarzały się dania więc można było wybierać aby wszystkiego spróbować. do obiadu zawsze deser w formie kawałka ciasta ,owocu czy budyniu w miseczce. porcje umiarkowane. do obiadu były albo ogórki i pomidory krojone na paterach albo jakaś sałatka z papryki. można było sobie dokupić do kolacji wino/piwo/soki.
pola84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pola84 » 16.06.2015 16:14

Monika a jakieś atrakcje dla dzieci np plac zabaw

a Wy w tym roku gdzie jedziecie...

aha gdzie wymieniać pieniądze...
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 16.06.2015 16:20

pola84 napisał(a):Monika a jakieś atrakcje dla dzieci np plac zabaw

a Wy w tym roku gdzie jedziecie...

aha gdzie wymieniać pieniądze...

na końcu Igrane jest plac zabaw. nieduży ale jest :)

my w tym roku ( już za miesiąc) będziemy w makarskiej ,czyli troszkę bliżej :)

pieniądze wymienialismy na poczcie obok albo w kantorze na początku promenady.
poczta czynna w dziwnych godzinach więc sobie zobacz :)

zobacz sobie kamerki internetowe : nie moge wstawiac linków więc wejdźsobie na lookr.pl i tam wpisz igrane
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 16.06.2015 16:24

moniolla napisał(a):
zobacz sobie kamerki internetowe : nie moge wstawiac linków więc wejdźsobie na lookr.pl i tam wpisz igrane

Proszę bardzo :D
http://www.livecamcroatia.com/najljepse ... streaming/
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 16.06.2015 16:31

dziękuję Max21 . dokładnie o tą kamerkę mi chodziło :) aż mi się ciepło robi na duszy jak patrzę na te widoczki .....
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 16.06.2015 17:03

moniolla napisał(a): aż mi się ciepło robi na duszy jak patrzę na te widoczki .....

Mi też ale jeszcze trochę i będę stał tam obok tej kamerki i machał ręką znajomym :D
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Makarskiej a przede wszystkim miejsca na plaży :papa:
moniolla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniolla » 16.06.2015 18:26

max21 napisał(a):
moniolla napisał(a): aż mi się ciepło robi na duszy jak patrzę na te widoczki .....

Mi też ale jeszcze trochę i będę stał tam obok tej kamerki i machał ręką znajomym :D
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Makarskiej a przede wszystkim miejsca na plaży :papa:

no mam nadzieję,że się znajdzie.... nasz hotel jest 1 km od centrum i ma ponoć swoja plaże więc zobaczymy zobaczymy... na pewno opisze wrażenia po powrocie albo i w trakcie :):) jakby nie było na plaży to chorwacja ma magiczna moc... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone