DomiCro napisał(a):W tym roku wybieram się pierwszy raz do Igrane. Mamy zarezerwowany apartament u Meri Mijacika (Plaza9) to jest w pierwszej linii brzegowej, może ktoś wie jaki jest tam dojazd (czy łatwy i czy w ogóle da się podjechać pod dom)? Bo niestety street view tam nie ma, tak jakby droga się urywała Czekam na odpowiedź, pozdrawiam
DomiCro napisał(a):W tym roku wybieram się pierwszy raz do Igrane. Mamy zarezerwowany apartament u Meri Mijacika (Plaza9) to jest w pierwszej linii brzegowej, może ktoś wie jaki jest tam dojazd (czy łatwy i czy w ogóle da się podjechać pod dom)? Bo niestety street view tam nie ma, tak jakby droga się urywała Czekam na odpowiedź, pozdrawiam
viltob08 napisał(a):Można też ( i to chyba prościej), przed Studenacem skręcić w lewo, jechać tak długo aż po prawej stronie zobaczysz hotele w ruinie, skręcić w prawo i nad morzem znowu w prawo i promenadą dojedziesz do Mare
darek1 napisał(a):DomiCro napisał(a):W tym roku wybieram się pierwszy raz do Igrane. Mamy zarezerwowany apartament u Meri Mijacika (Plaza9) to jest w pierwszej linii brzegowej, może ktoś wie jaki jest tam dojazd (czy łatwy i czy w ogóle da się podjechać pod dom)? Bo niestety street view tam nie ma, tak jakby droga się urywała Czekam na odpowiedź, pozdrawiam
Byłem na tej kwaterze w 2005 roku.
Pod dom się nie podjedzie ale z drogi przy morzu jest ze 40 m. Domek jest jakby w II lini , a zarazem w I. Widok jest ładny na morze. Ja parkowałem u sąsiadki własnie w niskim domku poniżej Mare Mijacika. Kwatera Mijacika była bez klimy ale wygodna. Jaki teraz standard jest u niego nie powiem. Część aut turyści trzymają na wjezdzie do miejscowości na parkingu bo nie zawsze są wolne miejsca przy domach zwłaszcza w I lini brzegowej. Pytaj się Mijaciki czy ma wolne miejsce na parking - on własnego nie ma. Ponadto można powiedzieć, że wszystko jest na miejscu i jest to dobra baza wypadowa na Makarską czy Dubrownik Z kawą schodzi się na plażę. Ażeby coś dziabnąć to do lodówki jest 40m . Obok przy plaży z 15m w bok mała kolibka z piwem itp. Trzeba dojechać drogą przy plaży. Powoli ale dacie radę, wszyscy tak robią i nikogo to nie dziwi albo złości.
Relacja i wpisy z 2005 roku o kwaterze u Mijacika - pobyt dwu tygodniowy.
bylem-w-jgrane-makarska-hvar-dubrownik-t8316.html?hilit=igrane%20mijacika
darek1 napisał(a):Może i ma dwa domy. Nie znam gospodarzy ponieważ Starsza pani to Matka Mare - starowinka teraz - nie pokazywała się, mieszkała na parterze, pochodzi z Zagrzebia i tam ma córkę. Mare jej syna nigdy nie widziałem bo przebywał w tym czasie w USA. Kolejny syn sportowiec dostał zawału serca i zmarł - uprawiał sporty morskie. Ja byłem tu gdzie podesłałem link do czytania. Apartament jest nad sama wodą ale przed nim jest niski dom z garażem gdzie trzymałem samochód. Innej kwatery nie znam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne