Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 18.07.2014 07:37

JustineM napisał(a):W tamtym roku starsza Pani zrobiła "oczy ważki" na hasło rakija i wciskała nam najpierw oliwę a jak się dalej upieraliśmy, że rakiję to chciała wcisnąć apartament. Natomiast warto się przespacerować do Zigvosce do http://img703.imageshack.us/img703/6660/alxs.jpg dziadka Ivana. Same pyszności i wieczorkiem z degustacją na miejscu. Pyszota. :mrgreen:

Widzę, że moje "zdjęcie dziadka od rakiji" wciąż robi furorę :lol: Trzeba go będzie znów w tym roku odwiedzić.
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 19.07.2014 22:39

Pozdrów go ode mnie :)
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 20.07.2014 16:53

JustineM napisał(a):
Pasjonat Chorwacji napisał(a):
swider1985 napisał(a):Na wprost sklepu jest zielona brama a tam Rakija tak na marginesie pozdrawiam

cenna informacja, dzięki :)

W tamtym roku starsza Pani zrobiła "oczy ważki" na hasło rakija i wciskała nam najpierw oliwę a jak się dalej upieraliśmy, że rakiję to chciała wcisnąć apartament. Natomiast warto się przespacerować do Zigvosce do http://img703.imageshack.us/img703/6660/alxs.jpg dziadka Ivana. Same pyszności i wieczorkiem z degustacją na miejscu. Pyszota. :mrgreen:

Z Igrane do Zivogosce będę sobie robił częste wieczorne spacerki.
A jak znaleźć w Zivogośce dziadka Ivana?
Czy wystarczy jak pójdę za innymi spragnionymi? :)
Gryfol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gryfol » 25.07.2014 15:28

Wczoraj wróciliśmy z Igrane.
W tym roku nietypowo, bo samolotem i wniosek jest taki, że to jest najlepsza opcja. Lecieliśmy liniami Austrian, gdzie limit bagażu to 23 kg. Przy czterech osobach zabraliśmy do bagażu niewiele mniej, niż do auta :D
Całą logistykę (transfery, wycieczki, wynajem aut itd) ogarnął nam Dragan z agencji, która mieści się od plaży w górę (w kierunku studenaca) - naprawdę ok chłopak, cenny były nawet niższe gdybyśmy załatwiali to wszystko samodzielnie. Zwiedziliśmy chyba nawet więcej niż rok temu, a koszty całości podobne - rewelacja
Co do rakiji - My spaliśmy po adresem plaża 9, dwa domy w kierunku portu (plaża 11 albo 12) mieszka Ivo (jednopiętrowy domek) i jego Rakija jest dla mnie najlepsza w okolicy (a w okolicy byłem po raz trzeci)
olka11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olka11 » 25.07.2014 15:38

czy moglabym prosic o namiar na agencje i Dragana :D
Gryfol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gryfol » 25.07.2014 15:46

Bardzo proszę - agencija dalmatina igrane (najlepiej pisz do Dragana adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl). Miał też chyba stronkę internetowa, ale ja wszystko załatwiłem mailowo.
olka11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olka11 » 25.07.2014 16:08

dziekuje :D

czy to jest ta agencja blisko plazy?
e. własciwie blisko portu :)
Ostatnia moja wizyta w Igrane, tez zakonczyla sie sukcesem w poszukiwaniu apartamentu ( wyjazd w ciemno w szczycie sezonu), dzieki super facetowi z agencji, niestety namiary posiałam :?
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 26.07.2014 18:45

To jest ten gosc co rowniez prowadzi kantor i mowi po polsku? Bedziemy tam stacjonowac od 1 wrzesnia.
olka11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olka11 » 27.07.2014 21:02

Gryfol, wielkie dzieki za namiary :D
Akcja byla szybka i 15 sierpnia jestesmy w Igrane. Juz nie moge sie doczekac! Oczywiscie pogoda bedzie niezawodna! :mrgreen: :mrgreen:

aha, jeszcze jedno, czy placiles tez zaliczke przez Western union?

wiecie co w Igrane bylam juz 3 razy, ale do dziadka Ivana nigdy nie trafilam, dajcie jakies szczegolowe namiary :D
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 22.08.2014 05:25

Gryfol napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z Igrane.
W tym roku nietypowo, bo samolotem i wniosek jest taki, że to jest najlepsza opcja. Lecieliśmy liniami Austrian, gdzie limit bagażu to 23 kg.

Kurde rozważam (całkiem serio) skorzystanie z takiej opcji przy następnej wizycie - lot do CRO wynajęcie ich auta na miejscu.

W tym roku tak się umęczyłem, że na jakiś czas dosyć z wyjazdami pow. 4000km (szacun dla tych co robią samochodowe "globtrotery" co roku :mrgreen: ).

Czytałem gdzieś, że po podliczeniu kosztów w porównaniu do własnego auta wychodzi bardzo podobnie.
Nie ukrywam, że lot samolotem to najlepsza - expresowa opcja.
W wolnej chwili pozwolę sobie do Ciebie napisać o dokładniejsze dane.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 22.08.2014 05:32

olka11 napisał(a): niestety namiary posiałam :?

To chyba chodzi o to: http://dalmatina.com/EN/kontakt.html
Henks-76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henks-76 » 28.11.2014 10:45

Witam!
Czy korzystał ktoś w tym roku z apartamentu Ribica 2?
antek1979
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek1979 » 08.12.2014 08:26

A może ktoś zna apartament Ribica 1?
Henks-76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Henks-76 » 28.12.2014 18:13

Ponawiam pytanie!
Czy ktoś korzystał z apartamentów Ribica?
arek71
Croentuzjasta
Igrane

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 03.01.2015 19:37

Witam w nowym 2015 roku i wszystkim cromaniakom życzę wszystkiego najlepszego,zdrowia oraz cudownych wakacji w Chorwacji.
W tym roku wybieramy się do Igrane . Nigdy wcześniej nie byliśmy w tej miejscowości dlatego założyłem ten temat.Proszę o informację na temat miasteczka, interesuje mnie wszystko : ile knajpek, jakie plaże czy można liczyć na jakieś "życie nocne" sklepy ,bankomaty itp.
Do tej pory byliśmy w CRO 4 razy trzy razy w Promajnie i raz w Nemirze jeśli ktoś potrzebuję informacji na temat tych miejscowosci to chętnie pomogę pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone