Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 01.10.2013 20:40

kadetdudi napisał(a):
Pasjonat Chorwacji napisał(a):Właśnie dostałem odpowiedź z RIBICA 5 - nie ma miejsc w sierpniu 2014 :(
......Podrzućcie jakieś sprawdzone linki w Igrane.
Z góry dziękuję.

Hej,
mam dobre namiary. Podaj maila proszę.
Pozdrawiam.

Wielkie dzięki!

Znalazłem takie lokum:
http://www.igrane.com/jurko/index.htm
Znacie może to miejsce?

Teraz już mogę potwierdzić - JADĘ TAM!!! :D

Czy może ktoś wrzucić na mapce przybliżone miejsce, gdzie w Igrane jest Studenac?
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 24.10.2013 18:03

Witam
Ponawiam swoją prośbę wskazania lokalizacji Studenaca w Igrane.
Może mi ktoś pomóc?
Pozdrawiam
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 24.10.2013 18:24

Sklep znajduje się w centralnej części miasteczka, obok poczty i nad biurem informacji turystycznej. Zjeżdżając od jadranki dojeżdzamy do takiego mini skrzyżowania. Trudno go nie dostrzec. Jest niezle zaopatrzony. Sklep odnowiony, po remoncie. Podeślij email to wyślę Ci mapkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ewentualnie wpisz w googlach mapa Igrane i tam pojawi się mapka z lokalizacjami różnych apartamentów. Studenac jest po lewej stronie od apartamentu nr. 11.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 24.10.2013 20:34

binkowskig napisał(a):Sklep znajduje się w centralnej części miasteczka, obok poczty i nad biurem informacji turystycznej. Zjeżdżając od jadranki dojeżdzamy do takiego mini skrzyżowania. Trudno go nie dostrzec. Jest niezle zaopatrzony. Sklep odnowiony, po remoncie. Podeślij email to wyślę Ci mapkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ewentualnie wpisz w googlach mapa Igrane i tam pojawi się mapka z lokalizacjami różnych apartamentów. Studenac jest po lewej stronie od apartamentu nr. 11.

Dzięki, już trafię :) Nie byłem jeszcze w Igrane, a pod Studenacem umówiłem się z właścicielem wynajmowanego domku. Nie byłem pewny czy bez problemu znajdę.
W innym poście _Ewa_ zamieściła zdjęcie i mapkę, zobacz:
igrane-t27294.html#p1291440
Teraz to już nawet ja trafię :lol:
swider1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swider1985 » 20.04.2014 08:42

Na wprost sklepu jest zielona brama a tam Rakija tak na marginesie pozdrawiam
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 21.04.2014 20:22

swider1985 napisał(a):Na wprost sklepu jest zielona brama a tam Rakija tak na marginesie pozdrawiam

cenna informacja, dzięki :)
Gogluś
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gogluś » 14.05.2014 11:35

Witam,

Pierwszy raz Chorwacjai Igrane w tym roku. Będziemy 18 czerwca. Już nie moge się doczekać.
Czy ktoś był w czerwcu. Jakiej pogody można się spodziewać?
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 17.05.2014 23:27

Gogluś napisał(a): Jakiej pogody można się spodziewać?

Ciepłej/upalnej i słonecznej. To strefa klimatu śródziemnomorskiego więc na pewno chłód o tej porze nie grozi.
umc91
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) umc91 » 15.06.2014 13:37

Witam , wraz ze znajomymi jedziemy w tym roku do Igrane dokladnie od 19 lipca na tydzien . Był ktoś może w "hotelu" u Pana Tonko Grgić ?? na Žanjeva 13 ??:)
jackson
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackson » 23.06.2014 16:06

Niestety zamknęli jedną z lepszych knajp w Igrane - 'niebieskich' po naszemu, a oficjalnie Porat - tą przed którą stoi koło do wyciskania oliwek :( Straszna szkoda, bo mieli dobre jedzenie w jeszcze lepszych cenach. Przez 4 pobyty w Igrane stołowaliśmy się tam większość czasu. Pozostałe knajpy są niestety stanowczo za drogie - jest drożej niż w Rovinju na Istrii, która uchodzi za drogą :(
Excalibur trochę to ratuje, ale nie ma tam menu na cały tydzień, więc jeśli ktoś nastawia się na jedzenie tylko w knajpie (tak jak my), to niech weźmie to pod uwagę.
Przykład: cevapcici - rovinj 45k, igrane 70k, pljeskavica podobnie, pizze w takich samych cenach mniej więcej.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 28.06.2014 19:51

A kiedy byłeś w Igrane ostatnio? Jeszcze w tym roku? Pozmieniało się coś? Jeśli byłeś cztery razy to co możesz szczególnie polecić (plaże, wycieczki, spacery itp.)?
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 03.07.2014 06:28

Potwierdzam , knajpy drogie
Miejscowość ładna ,ale dużo ludzi ...
Byłem tam wczoraj
jackson
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackson » 03.07.2014 16:29

Ja wrocilem 19.06 - jeszcze bylo pusto. Co do okolic, a to juz wszystko napisali, plaza w centrum, na lewo i na prawo, kazdy znajdzie cos dla siebie. Wycieczki: Dubrownik, Split, Trogir, Makarska, Imotski, Mostar, itd. Z buta to Zivogosce, Drasnice i w gore do kapliczki ponad magistrala.
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 07.07.2014 19:01

Igrane zdominowali czesi tworząc jakby swoją "enklawę". Tak też patrząc po autach to więcej jest na czeskich rejestracjach niż rodzimych chorwackich 8O
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 17.07.2014 23:44

Pasjonat Chorwacji napisał(a):
swider1985 napisał(a):Na wprost sklepu jest zielona brama a tam Rakija tak na marginesie pozdrawiam

cenna informacja, dzięki :)

W tamtym roku starsza Pani zrobiła "oczy ważki" na hasło rakija i wciskała nam najpierw oliwę a jak się dalej upieraliśmy, że rakiję to chciała wcisnąć apartament. Natomiast warto się przespacerować do Zigvosce do http://img703.imageshack.us/img703/6660/alxs.jpg dziadka Ivana. Same pyszności i wieczorkiem z degustacją na miejscu. Pyszota. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone