Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 22.08.2013 09:53

to i ja dorzucam dwie fotki...z rzeczoną agawą również

Obrazek

Obrazek
kubas3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubas3 » 24.08.2013 15:20

Cześć, mam pytanko do osób będących obecnie w Igrane jaka jest pogoda :), mam nadzieję że ok bo jutro wyjeżdżamy Pozdrawiam
wch
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wch » 24.08.2013 16:16

Pisze bo mnie wkur..ają niektóre wpisy . Jestem live w cro i w igrane . pierwszy raz . i jest zajebiście . pogoda ok . każdy znajdzie coś dla siebie . i piwo w cenie 18 kuna lane z beczki ew. 32 1 litr ożujsko . w sklepie nawet studenac 2 litrowe piwko holsten, ożujsko, karlowacko 20 kun tj. 12 zeta za cztery piwa . więć jak ktoś pitoli że jest drogo to po prostu pitoli . owszem ser i prsut jest drogi , owoce też do tanich nie należą , ale są wakacje po prostu są wakacje jest gites , a kawa tania jak barszcz i niebo w gębie . Ante przereklamowany . najlepsza knajpa w Igrane to EXCALIUBUR !!!!! taki lekki chaos ale jestem po paru piwkach więc proszę o wybaczenie :D
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 24.08.2013 17:50

Wybaczamy! :papa:
agata.wiarus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata.wiarus » 25.08.2013 07:21

potwierdzam, Excalibur to dobra i tania knajpa. Dodatkowo jeszcze jedna plaża FKK znajduje się po lewej stronie za skałkami(ciężkie dojście). Plaża ma ok 50 m długości i jest bardzo intymna. Oznaczona napisami FKK na skałach pomiędzy igrane a zivogosce. Punkt wymiany walut przy promenadzie nie ma dobrych przeliczników, za euro dawali 7,1 kuny natomiast w banku w Makarskiej 7,6. Więc warto wymieniać w bankach. Złotówki też przyjmują. Dawali 1,6 kuny. Nie pamiętam ile dawali w banku. Zwolennikom nagiego plażowania polecam plażę po lewej stronie a nie tą długą po prawej. Ta po lewej jest bardzo urokliwa i wydaje mi się woda cieplejsza niż w centrum. Można też dojść do niej od strony ulicy parkując samochód przy rozłożystej sośnie. Jest bliżej ale stromo.
EwaiRaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwaiRaf » 25.08.2013 10:54

a ja pisałam, że jestem w cudownym miejscu... I faktycznie miejsce cudne, ale gospodarze :evil: mruki i chamy! kurcze miałam nadzieję, na taką chorwacką gościnność o jakiej tu pisaliście a trafiłam na Czeskich b...ków

Tak czy inaczej pobyt nam się podobał baaaardzo, bardzo dużo atrakcji, dobre jedzonko, piwko i gemist od rana do wieczora i słońca pod dostatkiem.
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 25.08.2013 15:08

Witam i to już z kraju a nie z Igrane. Bardzo nam się podobało. Gospodarze przemili, czysto, super widoki z balkonu a w Igrane też super.... ech żal..... jak tu wrócić do rzeczywistości? no jak? Polecam wszystkim naszych gospodarzy no i oczywiście Igrane. :hut:
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 25.08.2013 18:31

No my też byliśmy u buraczanego mruka, ale mi pasowało bo go widziałem przez dwa tygodnie trzy razy :) Mi Igrane też pasi :) lody co 20 m , pizza co więcej dzieci potrzebują hehe.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 25.08.2013 22:49

raffiu napisał(a):no to rzeczona plaża z zachodem :) dla przywołania wspomnień :)
Obrazek

a tu jeszcze przed zmrokiem z widokiem w stronę Igrane:
Obrazek

Agawa jest tuż za tymi gałązkami po lewej (roślina nie użytkownik ;) )
Ja podobnie jak Agawa (użytkownik) :) plażowałem na owej plaży i w tym i w zeszłym roku :)

Dwa lata z rzędu i na siebie nie "weszliśmy" - niewybaczalne ;)
w dole zdjęcie z tego roku zeszłorocznej agawy
Obrazek
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 26.08.2013 10:30

Obrazekto ja też dorzucę takie swoje ulubione z tej plaży
Obrazek
Obrazek

i nie byłabym sobą gdybym nie wrzuciła jeszcze tych z balkonu :)
Obrazek
Obrazek

Jak ja mam teraz wrócić do rzeczywistości ? No jak?
Ostatnio edytowano 26.08.2013 22:16 przez JustineM, łącznie edytowano 1 raz
pawelus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelus » 26.08.2013 11:46

Hej Justine,

ładne zdjęcia:) Zauważyłem, że ujęcia z Waszego balkonu pasują do lokalizacji, gdzie mamy od 4 września zarezerwowany apartament u Meri Mijacika (Plaza 9). Mam zatem pytanie , czy kojarzysz może ten apartament (srebrzyste szyby przy wejściu do budynku, tak przynajmniej wynika ze przesłanych zdjęć)??
Czy te motorówki z tej zatoczki nie wypływają czasami za wcześnie rano, co by stawiać okolice na równe nogi ?:)
Pozdrawiam:)
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 26.08.2013 21:56

czesc Pawelus
dzięki i już Ci zazdraszczam.... ja chcę do Igrane!!!
Ja w ogóle cierpię na bezsenność, a tam spałam jak zabita i ani motorówki ani cykady nie dały rady mnie obudzić przed 8 rano. Plus tych motorówek jest taki, że często przed 8 rano sprzedają świeżą rybę Płaciliśmy 20-30 kun za 3-4 rybki.
Obrazek
i z auta
Obrazek

Co do apartamentu to my mieszkaliśmy w domu rodziny Talijancic ul. Portina 119
Obrazek
to ten biały dom z palmą i ławeczką.
Polecam też rakije i prosek od dziadka Ivana.... Prosek bosko robi na umysł i a rakija na reset.
pawelus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelus » 27.08.2013 08:04

Justine dzięki za informacje:)
Z tymi rybkami z łodzi tudzież z auta to miód na nasze uszy - można w klapkach rano wyskoczyć i nie trzeba do Makarskiej się zrywać:) Mam nadzieję, że na początku września ten mini targ nadal będzie działał:)
A co do apartamentu - to my będziemy w budynku zaraz obok po lewej stronie patrząc od strony morze, jak na zdjęciu (tam, gdzie na tarasie na parterze suszy się jakieś pranie:)) Na razie trwa odliczanie dni, w przyszłą środę wyjazd, a już się nie możemy doczekać:)
A propos łódek - zauważyłaś w Igrane gdzieś może miejsce, gdzie można sobie taka sprytną motorówkę wynająć na powiedzmy na pół dnia?? Jak wygląda sytuacja z fishpicknikami??
Pozdrawiam
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 27.08.2013 13:11

Pawełku no to będziecie zadowoleni
duży taras.... w środku z tego co podejrzałam też fajnie ;D

a pranie to chyba robiły Madziary :) potem przyjechali tam nasi :)
pawelus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelus » 27.08.2013 14:33

A jeszcze zapytam, jaki był wybór rybek z tych łódek:)
A co do lokalizacji - właścicielka nam napisała, żeby wieczorami nie być za głośno bo to bardzo cichy i spokojny zakątek Igrane, ale chyba bez przesady...Jak to w praktyce wygląda?? Do której maksymalnie można posiedzieć w jakiejś knajpce w Igrane??:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone