Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 13.08.2013 18:04

Z ciekawości przeszedłem się po Igrane dzięki aplikacji Gogle Street View i jestem w szoku jak paskudne są północne części osady (te w kierunku Jadranki), spękane chodniki, uliczki, śmieciory w krzakach. Rozumiem, że zdjęcia mogły byc wykonane rok lub 2 lata temu ale ten bałagan, co trzeci dom istny plac budowy z wystającymi elementami zbrojenia .. Jakaś masakra :) Proszę napiszcie, że musiałem coś źle kliknąć :)

Jak tam jest w rzeczywistości?
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 13.08.2013 18:43

W rzeczywistości.... hehe
no to dziś nie zauważyłam śmieci w krzakach ani wielkiego placu budowy, jest kilka budynków opuszczonych i zaniedbanych. Coś się wykańcza, coś dobudowuje... jak to zwykle bywa. No i też coś się wali. Cały hotel niszczeje. to już rudera ... A ogólnie przy morzu plaża i domki wyglądają ślicznie...
Co mnie trochę przeszkadza to ilość turystów... siła nas :hut:
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 13.08.2013 18:49

anecik0 napisał(a):Justin Karol 5 lat a Olaf 3.
Co do wolnych pokoi to do 15 jest kiepściutko bo dla znajomych szukałam i jak już jest wolne to do 13 a potem od 18 ale wszędzie nie byłam ;-)
Dzisiaj się potężnie zaludniło i słychać dużo różnych języków ale chyba najczęściej polski no i po rejstracjach aut widać, ze każdy wieczór jest nasz ;-)

nasze dzieci to chłopcy 5 i 7 dziewczynki 9 lat i 11 oraz nastolatek 16.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 13.08.2013 20:49

JustineM napisał(a):W rzeczywistości.... hehe
no to dziś nie zauważyłam śmieci w krzakach ani wielkiego placu budowy, jest kilka budynków opuszczonych i zaniedbanych. Coś się wykańcza, coś dobudowuje... jak to zwykle bywa. No i też coś się wali. Cały hotel niszczeje. to już rudera ... A ogólnie przy morzu plaża i domki wyglądają ślicznie...
Co mnie trochę przeszkadza to ilość turystów... siła nas :hut:

Dziekuję JustineM za informacje i stawiam wirtualną kawkę (albo piwko) za rzeczową pomoc na PW.
EwaiRaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwaiRaf » 15.08.2013 19:21

Hejka,

my mamy miejscówkę w Żivogosce (przecudną moim zdaniem), ale w Igrane też byliśmy, ładna miejscowość, bardzo :D
Ktoś polecał muszle u Ante, próbowałam; ale chyba w tym dniu kucharzowi się za dużo soli sypnęło :wink:

słuchajcie co tak tu wieje? długo to potrwa? znacie jakieś prognozy?

acha byliśmy na Fish Piknicu na wyspie Plesjac i Hvar, mnie i rodzince bardzo się podobało!!! Nie wiedziałam, że makrela z grila może być taka dobra :D no i nasz 11miesięczny turysta świetnie dał radę :D
ptakwrc
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptakwrc » 15.08.2013 22:03

EwaiRaf - nie ma opcji priv do Ciebie, podeslij mi prosze info o przecudnej miejscowce w Zivogoscach, wybieramy sie tam za tydzien ;) z gory dzieki

prosze o info od admina: czy mozliwosc wysylania wiadomosci prv do EwaiRaf jest zablokowana na koncie danego uzytkownika czy na moim koncie z racji niewielkiej ilosci napisanych postow ? Jezeli to ten drugi powod to bardzo prosze o odblokowanie :papa:
wch
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wch » 17.08.2013 10:25

Czy na plaży w Igrane lub Zivogoscie są dostępne leżaki ?
EwaiRaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwaiRaf » 17.08.2013 19:58

tak, w Żivogosce 20kun za dzień :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.08.2013 08:00

W Igrane jest mętna woda. Nie podobało mi się . Sądzę, że są to skutki zanieczyszczeń
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 18.08.2013 15:07

darek1 napisał(a):W Igrane jest mętna woda. Nie podobało mi się . Sądzę, że są to skutki zanieczyszczeń

woda nie zawsze jest mętna i jeśli już to nie na każdej plaży, która się wokół Igrane znajduje :) w
Makarskiej wieczorem woda również była mętna

ja już nadaję z domu :(
EwaiRaf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) EwaiRaf » 19.08.2013 06:21

W Zivogosce woda kryształ :D
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 21.08.2013 22:35

dziś zaliczyliśmy plażę FKK Igrane ta z agawami rosnącymi tuż przy plaży.... woda kryształ, ciepła i ten zachód słońca....
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 21.08.2013 23:33

JustineM napisał(a):dziś zaliczyliśmy plażę FKK Igrane ta z agawami rosnącymi tuż przy plaży.... woda kryształ, ciepła i ten zachód słońca....

ja trafiłam na nią ostatniego dnia i żałuję ;) ale to nic... przecież mam sprytny plan tam wrócić :) Igrane mnie urzekło.. oby tylko "nasi" gospodarze mieli miejsce :)
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 22.08.2013 06:26

JustineM napisał(a):dziś zaliczyliśmy plażę FKK Igrane ta z agawami rosnącymi tuż przy plaży.... woda kryształ, ciepła i ten zachód słońca....

piękna plaża byliśmy i w tym i w tamtym roku :)
W zeszłym roku te wszystkie agawy kwitły - niesamowity widok
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 22.08.2013 09:08

no to rzeczona plaża z zachodem :) dla przywołania wspomnień :)
Obrazek

a tu jeszcze przed zmrokiem z widokiem w stronę Igrane:
Obrazek

Agawa jest tuż za tymi gałązkami po lewej (roślina nie użytkownik ;) )
Ja podobnie jak Agawa (użytkownik) :) plażowałem na owej plaży i w tym i w zeszłym roku :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone