Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 25.07.2013 20:22

ofkors =D
około 12
mała podróż zniosła tragicznie
od 2 do 6.30 nie spała, armagedon był, rano zasnęła na równe 3 godziny, mąż nadrobił w Cro na autostradce już
reszta bez problemu

APARTMANY U BAKALICA
rewelacja!! 8O
jest tak wszystko wyświechtane, czyściutkpo, błyszcząco, nowość prawie
jestem w szoku
no i na plażę 1-2 minutki :D

my się plażujemy tu na wprost naszego domu dosłownie, przy lodach z kawiarenką internetową i kioskiem

łukasz świeże ryby kupowałeś? (mój mąż też Łukasz)

gdzie, kiedy za ile? o której ? :lol:
a ile tu naszych :o
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 25.07.2013 20:37

lukasz22i napisał(a):JustineM...za późno, wypiłem wszystko, nawet oliwę z oliwek :lol:

...właśnie, co babcia ma w ofercie i po ile?

jaki niegrzeczny.... co ja teraz będę pić??? :oczko_usmiech:

u babci kupisz trave..., rakije... itp po 2, 3 a nawet 4 butelki hihihi

Mariusz78 napisał(a):O to chyba będę musiał zaopatrzyś się przed waszym przyjazdem :lol: :lol: :lol:
Super że więcej nas (Zagłębiaków) będzie w Igrane :lol:

Nie martw się .... My się podzielimy :lol: :lol: :lol:

Słuchajcie, a może zrobimy "wieczór polski" :?:
Ostatnio edytowano 25.07.2013 20:58 przez JustineM, łącznie edytowano 1 raz
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 26.07.2013 18:43

A ja jutro już zmykam :( Orahowica dla nas świetna - dziś wyniosłem z zielonego garażu 6 butelek :D Mam wrażenie, że woda coraz cieplejsza jak i temperatura powietrza. 2 tygodnie temu oscylowała w okolicach 28-30st, teraz jest już 32. Wczoraj był piknik rybny w Makarskiej, Igrane bardzo nam się spodobało. Jeśli ktoś szuka rewelacyjnej kolacji to polecam restaruację Milo w Omiśu, bez porównania z Igrańskimi a na dodatek taniej :)
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 26.07.2013 19:36

agus87 napisał(a):ofkors =D
około 12
mała podróż zniosła tragicznie
od 2 do 6.30 nie spała, armagedon był, rano zasnęła na równe 3 godziny, mąż nadrobił w Cro na autostradce już
reszta bez problemu

APARTMANY U BAKALICA
rewelacja!! 8O
jest tak wszystko wyświechtane, czyściutkpo, błyszcząco, nowość prawie
jestem w szoku
no i na plażę 1-2 minutki :D

my się plażujemy tu na wprost naszego domu dosłownie, przy lodach z kawiarenką internetową i kioskiem

łukasz świeże ryby kupowałeś? (mój mąż też Łukasz)

gdzie, kiedy za ile? o której ? :lol:
a ile tu naszych :o

Super że dojechaliście. Ile staliście na granicy? Jacy są gospodarze?
W jakim języku się dogadujecie? Czy dużo jest miejsca na parkingu?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 26.07.2013 20:58

Augusto napisał(a):A ja jutro już zmykam :( Orahowica dla nas świetna - dziś wyniosłem z zielonego garażu 6 butelek :D

A ile taka flaszeczka i jaka pojemność? Czy ta babcia ma jakieś stałe godziny urzędowania czy różnie? Bardzo mocny to trunek bo nie miałem okazji próbować?

p.s. łącze się z Wami w bólu :?
Ostatnio edytowano 26.07.2013 23:38 przez lukasz22i, łącznie edytowano 1 raz
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 26.07.2013 21:02

na granicy nie staliśmy w ogóle, nie było korka, a paszporty wziął do ręki i od razu oddał :)
gospodarze są super, Ivo bardzo pomocny i miły, rozmawiamy po angielsku
na parkingu są 3 miejsca...
jedno zajmujemy my, 2 auta z Opola

dzisiaj jedliśmy w Konobie Turan w porcie
polecam
dobre jedzenie, ja jadłam makrelę z grilla, chłopaki mix grill
duża rybka, frytki i sałatka za 60 kun (sama ryba i frytki 45 kun)
mix grille po 85 kun, ale bardzo dużo mięsa

jak to jest z napiwkami w Chorwacji?
ile z reguł dajecie albo czy w ogóle dajecie?
ja zawsze daję
byłam kelnerką i wiem co to za praca...

no i poznałam osobiście lukasza22i oraz jego familię :)
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 26.07.2013 21:42

agus87 napisał(a):na granicy nie staliśmy w ogóle, nie było korka, a paszporty wziął do ręki i od razu oddał :)
gospodarze są super, Ivo bardzo pomocny i miły, rozmawiamy po angielsku
na parkingu są 3 miejsca...
jedno zajmujemy my, 2 auta z Opola

polecam

jak to jest z napiwkami w Chorwacji?
ile z reguł dajecie albo czy w ogóle dajecie?
ja zawsze daję
byłam kelnerką i wiem co to za praca...

no i poznałam osobiście lukasza22i oraz jego familię :)

Super że tak sprawnie Wam poszło na granicy. My w tamtym roku jechaliśmy pod koniec maja to szanowny pan celnik kazał otworzyć bagaznik :roll:
Kurcze to strasznie mało miejsca na parkingu. My przyjeżdzamy 3 autami, ale ponoć się zmieszczą :lol: :lol: :lol:
Ps. ja mam na imię Ania i piszę na nicu mojego męża (jestem leniem, nie chce mi się założyć własnego ale kto wie...).
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 26.07.2013 22:20

60kn/1l, coś jak nasza orzechówka, może z 50% ma. Panią raczej łatwo zastać, ew. iść zapukać do niej do domu(okna nad garażem), chodź uprzedzam, że z marszu twierdziła, że ma tylko samą oliwe :). My natomiast wracamy starą trasą D1 - również polecam, taniej i równie szybko, omijając tym chorwackie bramki a co za tym idzie nie stoimy w korku :)

p.s. myślę, że się nie obrazi, jeśli powiecie, że jesteście od 3 panów pijących piwko na ławce przed sklepem ;)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 27.07.2013 15:04

Augusto napisał(a):60kn/1l, coś jak nasza orzechówka, może z 50% ma. Panią raczej łatwo zastać, ew. iść zapukać do niej do domu(okna nad garażem), chodź uprzedzam, że z marszu twierdziła, że ma tylko samą oliwe :). My natomiast wracamy starą trasą D1 - również polecam, taniej i równie szybko, omijając tym chorwackie bramki a co za tym idzie nie stoimy w korku :)

p.s. myślę, że się nie obrazi, jeśli powiecie, że jesteście od 3 panów pijących piwko na ławce przed sklepem ;)

Dzięki...kolega Augusto pewnie już w trasie. Zaryzykujemy, przyczaimy się i zaatakujemy babuszkę ;) Mam nadzieję że orahavica jest tego warta?! :lol:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 27.07.2013 15:06

agus87 napisał(a):
polecam

:)

Też chcemy się wybrać do Turan'a, jak ta makrelka? Rozumiem że to filet? Czy takim mix grillowym najedzą się dwie osoby?

pozdrowionka :papa:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 27.07.2013 21:22

Jako że babci z zielonej bramy ostatnio nie widać to może ktoś podrzuci info jak trafić do dziadka z Zivogosce które również dysponuje zacnymi trunkami for sale? Czy trzeba jechać ulicą czy iść jakąś boczną dróżką?
Ostatnio edytowano 28.07.2013 16:26 przez lukasz22i, łącznie edytowano 1 raz
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 28.07.2013 16:14

czy ktoś się orientuje gdzie można kupić dobrą i sprawdzoną oliwę z oliwek? albo jaka jest dobra ze sklepów chorwackich?
pozdrawiam
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 28.07.2013 17:30

lukasz
tra makrela to w calosci jest z oczami jeszcze
dobra
i duza
a mix grillem spokojnie najedza sie 2 osoby

kaktusio
przy promenadtce w bramie jedna babuszka ma oliwę i obok taki dziadek co wieczor rozklada na stoleczku oliwę :lol:
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 28.07.2013 17:41

agus87 napisał(a):kaktusio
przy promenadtce w bramie jedna babuszka ma oliwę i obok taki dziadek co wieczor rozklada na stoleczku oliwę :lol:

dzięki. wiem o tym, ale nie wiem czy ktoś kupował od nich i może potwierdzić czy to dobry wyrób :)
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 28.07.2013 18:25

lukasz22i napisał(a):Jako że babci z zielonej bramy ostatnio nie widać to może ktoś podrzuci info jak trafić do dziadka z Zivogosce które również dysponuje zacnymi trunkami for sale? Czy trzeba jechać ulicą czy iść jakąś boczną dróżką?

Witam.
Idąc starą drogą do Zivogosce, praktycznie na samym początku po lewej stronie. Jest napis VINO RAKIJA itp. Kilka razy kupowałem podczas kolejnych pobytów...i wieczornych spacerów do Zivogosce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone