Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 22.07.2013 14:10

agus, ja nie pomogę bo mam wifi w apartamencie...wczoraj za to widziałem w Makarskiej kafejkę internetową, 20kun za godzinę 8O

zajeżdżajcie do Igrane,,,może się gdzieś na plaży spotkamy, nasza mała spragniona towarzystwa a takich jak ona wyjątkowo mało na plażach a jak są to jakieś mało kontaktowe, smutna chodzi i znudzona :lol:
powodzenia w pakowaniu :papa:
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 22.07.2013 14:26

nie ma sprawy, moja Olcia chętnie się zakoleguje :D
wasza ma 3 lata? moja 2,5
gdzie się apartmanujecie?
my przy Radasevica
ooomakarena
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooomakarena » 22.07.2013 15:01

ooomakarena napisał(a):Witam , mam kilka pytań bo wybieram się do Igrane na początku sierpnia, jeśli ktoś wówczas będzie dajcie znać. :)
1.Po pierwsze, które knajpki polecacie, gdzie można tanio i dobrze zjeść, a których nie polecacie?
2. Czy isntnieje tam jakieś życie nocne, jakiś deptak, rynek, stragany, pokazy? Słyszałam, że jest cos w stylu dzień Igrane, może ktoś się orientuje czy się załapie?
3. W których sklepach robić zakupy? Jak dojechać do LIDLA?
4. Czy są komary? Czy odczuwa się ciepło w wodzie? Czy woda jest czysta?

Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź :smo:

Może byłby któryś z obecnych wczasowiczów tak łaskaw i odpowiedziałby choć na jedno z pytań? ;>
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 22.07.2013 15:25

1.Po pierwsze, które knajpki polecacie, gdzie można tanio i dobrze zjeść, a których nie polecacie?
kilka razy w wątku się przewijał temat jedzenia w Igrane, nie polecają u Ante
reszta musisz doczytać bo nie pamiętam, wiadomo, że ile ludzi tyle opinii i gustów

2. Czy isntnieje tam jakieś życie nocne, jakiś deptak, rynek, stragany, pokazy? Słyszałam, że jest cos w stylu dzień Igrane, może ktoś się orientuje czy się załapie? Igrane to raczej wioska, stragany są, pewnie jakaś promenadka też z tego co widać na zdjęciach, a kiedy jest dzień Igrane nie mam pojęcia
3. W których sklepach robić zakupy? Jak dojechać do LIDLA? najlepiej do Konzuma, na Makarską jak jedziesz jest mnóstwo znaków i bilboardów, nie przegapisz - wszyscy raczej tam jeżdżą
w samym Igrane jest Studenac, i jakieś sklepiki, na pewno znajdziesz

jedziesz do Chorwacji i nie wiesz jaka tu jest woda? :oops:
hmm
krystalicznie czysta, 24-25 stopni, komary ponoć pojedyncze się zdarzają, jednak nie atakują
w zeszłym roku jak byłam to widziałam ze 2, zero ukąszeń

jadę do Igrane za 2 dni, ale na tym forum można wiele poczytać, więc jak widzisz sama się dużo dowiedziałam, jeszcze nie będąc w samym Igrane :D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 22.07.2013 16:07

agus87 napisał(a):nie ma sprawy, moja Olcia chętnie się zakoleguje :D
wasza ma 3 lata? moja 2,5
gdzie się apartmanujecie?
my przy Radasevica

Nasza ma 2latka i 9 miesięcy, apartamentujemy się przy Hotelu Punta, wszędzie mamy blisko :) Jak się uda to na pewno się zakolegują bo nasza mała to taka przylepa do dzieci, może nie być wody w morzu, piasku na plaży, ważne żeby były dzieci :papa:
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 22.07.2013 16:16

ponoć w Igrane wszędzie jest blisko, a to wielki plus ;)
jak dotrzemy to będę się odzywać ;)
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 22.07.2013 17:22

filipekROW napisał(a):
lukasz22i napisał(a):
Mariusz78 napisał(a):lukasz22i, augusto
czy orientowaliście się gdzie w Igrane można nabyć dobre domowe winko, rakije itp?

Jeszcze nie kupowałem miejscowych specjałów bo żona kazała mi najpierw opróżnić turystyczny barek :D ale widziałem na przeciwko sklepu Studenec babcie siedzącą w garażu, zielona brama...ma tam jakieś zacne trunki ;)

zaopatrywalem sie u niej w zeszlym roku :D
dobre trunki :lol:

O super, bo ja już mam listę :lol: :lool:
Dobrze wiedzieć że dobre :D
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 22.07.2013 18:08

My już w Igrane :)
Piszemy z apartamentu bo mamy net.
Mieszkamy u Mihaljevicia, pierwsze wrażenie dobre :)
Lukasz jesli jesteście chętni na spotkanie przy piwku to możemy się zgadać w jakiejś knajpce :)
Komar jak na razie zauważony jeden - od razu zginął więc jest o jednego mniej w Igrane :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 22.07.2013 22:12

kaktus, droga bez problemu? u którego Mihaljevicia pomieszkujecie bo jest ich więcej w Igrane?! piwko bardzo chętnie, jutro lecę na popołodniowo-wieczorny rekonesans do Podgory więc pewnie wrócę padnięty ale k. środy jak najbardziej, fajnie że masz neta to się jakoś ustawimy!
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 23.07.2013 08:14

Tak droga bez problemu. My autokarem z biura podróży ale ok, tylko długo i byliśmy zmęczeni wczoraj dość bardzo.
OK to koło środy możemy się umówić, nie ma problemu :)
My jesteśmy u Mihaljevicia w pensjonacie tutaj zaraz obok Studenaca.
Dziś plaże w kierunku Zivogosce :)
Na razie piękny widok z okna i cisza, tylko śpiew ptaków no i klimatyzator u sąsiadów słychać :)
Pozdrawiam
ania.i
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania.i » 23.07.2013 08:47

ooomakarena napisał(a):
ooomakarena napisał(a):Witam , mam kilka pytań bo wybieram się do Igrane na początku sierpnia, jeśli ktoś wówczas będzie dajcie znać. :)
2. Czy isntnieje tam jakieś życie nocne, jakiś deptak, rynek, stragany, pokazy? Słyszałam, że jest cos w stylu dzień Igrane, może ktoś się orientuje czy się załapie?
3. W których sklepach robić zakupy? Jak dojechać do LIDLA?

Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź :smo:

Może byłby któryś z obecnych wczasowiczów tak łaskaw i odpowiedziałby choć na jedno z pytań? ;>

a może byś poczytała wątek? udzieliłam Ci odpowiedzi :roll:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 23.07.2013 08:56

kaktussio napisał(a):Tak droga bez problemu. My autokarem z biura podróży ale ok, tylko długo i byliśmy zmęczeni wczoraj dość bardzo.
OK to koło środy możemy się umówić, nie ma problemu :)
My jesteśmy u Mihaljevicia w pensjonacie tutaj zaraz obok Studenaca.
Dziś plaże w kierunku Zivogosce :)
Na razie piękny widok z okna i cisza, tylko śpiew ptaków no i klimatyzator u sąsiadów słychać :)
Pozdrawiam

No to jesteście blisko nas bo do Studenaca mam lekko pod górę i w prawo jakieś 100m, zresztą jak będziecie kiedyś przechodzić obok Hotelu Punta to widać apartamen Karmelo.
Do zobaczenia w Igrane ;)
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 23.07.2013 11:54

Witam
Będziemy w Igrane 9 sierpnia. Dość duża grupa.... Kto będzie jeszcze w tym terminie w Igrane?
Ci, którzy są na miejscu:
nie wypijcie wszystkich zapasów babci :) Zostawcie troszkę dla nas!!! :oczko_usmiech:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 23.07.2013 12:49

JustineM...za późno, wypiłem wszystko, nawet oliwę z oliwek :lol:

...właśnie, co babcia ma w ofercie i po ile?
hris01
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hris01 » 23.07.2013 13:11

Ja tez dziękuje za namiar na babcie
melduje ze w 7 osób będziemy 10-18.08 w Igrane w apartamentach Ante
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone