Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 22:53

butelka wina się skończyła, słońce zaszło...pora spać

Obrazek
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 20.07.2013 07:28

Melduję piękną pogodę i gorąc...godzina 8:24
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 20.07.2013 10:09

agus87 napisał(a):mariusz78
tak dokładnie ten apartament
http://www.igrane.com/adriatic/
jestesmy od 25.07 do 4 sierpnia :lol:
mieszkanie na samej górze
a Wy?

My jesteśmy od 2 do 15 sierpnia :D
zajmujemy jeden apartament na 1 piętrze i jeden na 2 piętrze.
Jak będziesz na miejscu i będziesz miała okazje to napisz czy gospodarze ok.
Do zobaczenia w Igrane :D
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 20.07.2013 13:19

mariusz to zdążymy się poznać :)
ja już zaczynam pakowanie, tzn najpierw pranie i szykowanie
łukasz
fajnie, że gorąc :lol:
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 20.07.2013 14:16

My już znaleźliśmy nasze miejsce na plażowanie, Mała Duba :) pięknie, tego szukaliśmy, idealne miejsce na wypoczynek z dziećmi. Drobne kamyczki i żwirek, bezpieczne i łagodne zejście do wody, dużo cienia za plecami, do tego 5min. jazdy samochodem od Igrane, nasza mała nie chciała wracać na obiad :lol: polecam :)
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 20.07.2013 17:25

lukasz221 widzę że wakacje w pełni, zadowolony jesteś co mnie bardzo cieszy bo niedługo tam przybywamy :)
pogoda dopisuje, plaża znaleziona - super :)
Już niedługo mam nadzieję wypiję tam piweczko siedząc nad morzem i relaksując się widokiem pięknego morza.
Pozdrawiam
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 20.07.2013 17:53

Witam ponownie, ralacji ciąg dalszy :)
Mocno chwalicie "U Ante" ja natomiast zawiodłem się. Pierwsze gdzie jadlem to konoba Turan, drewniana altana między Ante a Tri Voltą. Było super, ceny znośne - napewno taniej niż Ante i smacznie. Dla porównania Mix grill w Turanie kosztuje 85, u Ante 99, porcja podobna. U ante miałem mix owoce morza dla 2 os, ilości nie brakowało ale część letnia. Tuńczyk z frytkami 85kn a w innej(obok pana co rzuca kulkami lodów :D ) 40kn.
Łukasz chyba widzimy się z balkonów :D ja też byłem dziś w Malej dubie :D 40min kajakiem :D I faktycznie, plaże w kierunku Zivogosce są ładniejsze i woda mniej zmącona, większe kamienie a miejscami piekne groty. Noc rybacka była 16 lipca w Zivogosce Porat i bodajże 6 lipca w Malej dubie, kiedy w Igrane nie mam pojęcia.
swider1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swider1985 » 20.07.2013 17:58

Witam
Zgadzam się z Augusto, ma racje w 100% J a też się zawiodłem :-( ...
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 20.07.2013 20:15

Dobrze wiedzieć że U Ante nie do końca jest jak niektórzy piszą...chcemy wyskoczyć z małżonką na jakiś rybny obiad/kolację i chcieliśmy iść właśnie tam, to co, gdzie uderzyć na jakąś makrelkę/doradę/mix grilowy?
Augusto, gdzie pomieszkujesz bo ja z balkonu widzę hotel Punta :lol: Byłeś może na plażach w "Wielkiej Duba"?! Jutro też zmykamy na plaże gdzie dzisiaj, po południu na St. Jure trzeba wjechać :) a w poniedziałek odwiedzić Makarską. Może ktoś ma pomysł na inne, ciekawe popołudnie? :)

p.s kaktus i agus, zapraszam w "nasze" skromne, igranowe progi :lol:

Obrazek
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 20.07.2013 23:23

Łukaszu to może lepiej wypijmy wspólnie browara i porozmawaimy o dalmacji, st. Jure - byłem w zeszłym roku i naprawdę warto :D Momentami zgroza :D Ja mieszkam przy Plaza 55, wg. zdjęcia widzę, że powinieneś widzieć mój taras :) W wielkiej dubie nie byłem. Z miejsc w okolicy to Makarska, Nugal, jeziora imotski, brela, mostar, medjugorje, Ston, Dubrownik, przejeżdżałem przez Podgore i również wywarła na Mnie dobre wrażenie więc w któryś wieczór odwiedzę.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 21.07.2013 08:32

Augusto napisał(a):Mocno chwalicie "U Ante" ja natomiast zawiodłem się.

swider1985 napisał(a):Witam
Zgadzam się z Augusto, ma racje w 100% J a też się zawiodłem :-( ...

Pamiętajcie, że moja opinia o "Ante" jest z zeszłego roku, a niestety przez rok wiele mogło się zmienić :-(
My zwykle wybieramy knajpę poprzez zapachy, zaglądanie ludziom do talerzy i studiowaniu karty dań :smo: I chyba tak najlepiej znaleźć swoje miejsce do jedzenia :lol: Dla nas taką knajpką w zeszłym roku było Ante, dużo dobre ( ale jadaliśmy tam tylko małże, kalmary i girice :-)
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 21.07.2013 13:06

lukasz22i, augusto
czy orientowaliście się gdzie w Igrane można nabyć dobre domowe winko, rakije itp?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 21.07.2013 13:23

Mariusz78 napisał(a):lukasz22i, augusto
czy orientowaliście się gdzie w Igrane można nabyć dobre domowe winko, rakije itp?

Jeszcze nie kupowałem miejscowych specjałów bo żona kazała mi najpierw opróżnić turystyczny barek :D ale widziałem na przeciwko sklepu Studenec babcie siedzącą w garażu, zielona brama...ma tam jakieś zacne trunki ;)
filipekROW
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) filipekROW » 21.07.2013 16:59

lukasz22i napisał(a):
Mariusz78 napisał(a):lukasz22i, augusto

Jeszcze nie kupowałem miejscowych specjałów bo żona kazała mi najpierw opróżnić turystyczny barek :D ale widziałem na przeciwko sklepu Studenec babcie siedzącą w garażu, zielona brama...ma tam jakieś zacne trunki ;)

zaopatrywalem sie u niej w zeszlym roku :D
dobre trunki :lol:
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 22.07.2013 12:50

kochani potrzebuję info o necie w Igrane

jak wykupię sobie transfer to z zasięgiem jest okej ???
czy będę musiała szukać :x
bo my jesteśmy zieloni w tym temacie, gdzie w Igrane w ogóle można kupić pakiet netu?
czy lepiej gdzieś po drodze na stacji benzynowej?
zawsze mieliśmy internet w apartmanie a tutaj nie ma :roll:

ja już się zaczynam pakować!
za 2 dni wyjazd :lol:
Igrane - nadchodzimy! (pomału) :o
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone