Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 18.07.2013 20:47

My już w ok. Krapiny, za 6h start do Igrane :papa:
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 18.07.2013 21:26

lukasz22i napisał(a):My już w ok. Krapiny, za 6h start do Igrane :papa:

Szerokiej drogi i pozdrówcie ode mnie mewy nad ukochanym Zivogosce :papa:
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 19.07.2013 08:05

lukasz22i napisał(a):My już w ok. Krapiny, za 6h start do Igrane :papa:

Jak dotrzesz na miejsce i będziesz miał dostęp do neta i trochę chęci proszę napisz jak tam z pogodą.
Nie wiem czy brać gumiaki i futro czy wystarczą slipki i kapelusz przeciwsłoneczny :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 13:46

Od 10ej jesteśmy w Igrane...pogoda genialna :oczko_usmiech: Auto rozładowane, kwatera ogarnięta, szybki obiad i od razu plaża bo mała nie chciała przestać mówić "che nad morze" :D Więc była plaża i pierwsze w tym sezonie moczenie "j..." :twisted: Woda troszkę chłodnawa ale można się przyzwyczaić, dla mnie super bo naprawdę chłodzi. Nie wiem ile jest teraz stopni ale o 10ej na termometrze w samochodzie pokazywało 26,5st.C, myślę że teraz jest przynajmniej 30st.C w cieniu. Niebo błękit, wiatru brak. Teraz wróciliśmy na drzemkę małej, małe piwko na balkonie, potem trzeba zwiedzić miasteczko i zaliczyć jakąś obiado-kolację.

Pozdrowienia ślepa Gienia :lol: jak coś to piszcie....

Obrazek
cyprysiaki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyprysiaki » 19.07.2013 13:54

Witam piszcie proszę moi drodzy w których lokalach warto coś zjeść
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 13:59

cyprysiaki napisał(a):Witam piszcie proszę moi drodzy w których lokalach warto coś zjeść

j.w. :lol: może ktoś poleci jakąś dobrą Pizze w Igrane? Moje dziewczyny uwielbiają więc nie wypada ich nie zabrać...
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.07.2013 14:50

lukasz22i napisał(a):
cyprysiaki napisał(a):Witam piszcie proszę moi drodzy w których lokalach warto coś zjeść

j.w. :lol: może ktoś poleci jakąś dobrą Pizze w Igrane? Moje dziewczyny uwielbiają więc nie wypada ich nie zabrać...

Na głównej uliczce nad morzem jest jest lodziarnia z pizzerią sprzedawaną również na porcje. Zwykła kosztuje coś koło 40kn, jumbo koło 80kn. Przyzwoite, aczkolwiek nie powalają. Lody za to mają baaardzo dobre :smo:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 19.07.2013 14:50

lukasz22i napisał(a):j.w. :lol: może ktoś poleci jakąś dobrą Pizze w Igrane? Moje dziewczyny uwielbiają więc nie wypada ich nie zabrać...

Widzę, że dotarłeś na miejsce bezpiecznie :) Ja jeszcze "parę" dni muszę poczekać, ale już zazdroszczę tych klimatów :) Co do pizzy, to moim zdaniem najlepsza pizza w Igrane jest w.... Živogošće w knajpie na plaży :D (spacerkiem z 20 minut, po drodze obowiązkowa wizyta "u dziadka w garażu").

ps. tradycyjnie daj proszę znać jak tam "sytuacja komarowa"
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 16:04

Dzięki...komary również podsumuję!

p.s. ktoś pisał i chwalił jakąś knajpę u Ante czy jakoś tak, gdzie ją znaleźć i co tam podają? :)
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 19.07.2013 16:12

Oj lukasz22i, to zmrożone piwko i ten widoczek, miód malina :)
Ja czytałem tylko że u Ante dobre żarcie ale nie wiem gdzie to, za kilka dni będziemy szukać.
Dzięki za info o pogodzie :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.07.2013 16:17

lukasz22i napisał(a):Dzięki...komary również podsumuję!

p.s. ktoś pisał i chwalił jakąś knajpę u Ante czy jakoś tak, gdzie ją znaleźć i co tam podają? :)

Idąc od strony hotelu Punta w stronę jedynej piekarni ;-) knajpka jest po lewej stronie a jej stoliki po prawej.
Właściciela poznasz po koszulce marynarskiej :-) w paski :-)
Mariusz78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz78 » 19.07.2013 17:54

agus87 napisał(a):lepiej :o
byłam u ubezpieczyciela, tam gdzie mamy ubezpieczenie samochodowe
i mówimy,k że chcemy zieloną kartę dokupić
i ta impreza kosztowała nas 18 zł!!!!
a nie 20 euro na granicy :boss: :oczko_usmiech:

kaktusiku i lukasz
gdzie bedziecie pomieszkiwać?
jedziecie z dzieciakami? czy sami sobie :lol: '

przy przy Radasewića u Państwa Bakalić
niby 70m do plaży
orientuje się ktoś jak mocno mnie nakłamali :mrgreen: :roll: ?

O chorobcia u Państwa Bakalič? -Apartamenty Adriatic? 8O 8O
Ja też tam będę z rodzinką :D
A od kiedy do kiedy jesteście?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 19:52

Knajpa "Ante" namierzona, na pewno tam wpadniemy na jakiś obiadek bo menu wygląda zachęcająco. Igrana generalnie jest małe i niewiele tu sklepików, knajp czy straganów. Troszkę rozczarowuje jedna piekarnia w mieście ale da się przeżyć...największe zamieszanie było przy płaceniu za pizze (zjedzona przy miejskiej plaży, są tam lody i pizza, zjadliwe ;) choć szału nie robi) , nie można kartą, ok...problem w tym że ciężko było znaleźć bankomat. Dopiero w kantorze podpowiedzieli nam że jedyny jest w hotelu Punta, to tak na przyszłość dla jadących z "plastikowymi" pieniędzmi.
Pogoda przez cały dzień iście wakacyjna, gorąco i słonecznie, nawet teraz jest bardzo ciepło.
Komary chyba są, tzn widziałem ze dwa ale żaden mnie nie przyatakował, zapowiada się dobrze.

Póki co zrobiliśmy mały rekonesans plażowy i nie znaleźliśmy plaży dla małej, ta miejska jest całkiem ok, niby kamyki, niby zmielona "cegła", niby ok ale jednak brakuje płycizny żeby bezpiecznie bawić się z dzieckiem. Plaże obok hotelu Punta są już z kamyczków, całkiem fajnie i czysto, dla mnie super ale w wodzie są też dość duże kamienie/głaziki więc trzeba uważać. Wybraliśmy się też troszkę na takie bardziej dzikie plażyczki na prawo od hotelu Punta, są fajne ale nie dla małych dzieci.
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 19.07.2013 20:20

mariusz78
tak dokładnie ten apartament
http://www.igrane.com/adriatic/
jestesmy od 25.07 do 4 sierpnia :lol:
mieszkanie na samej górze
a Wy?
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 19.07.2013 22:29

p.s. odnoszę wrażenie że 70% turystów w Igrane to Polacy :? Najlepsze że to "czeskich" aut jest najwięcej jednak Czesi nie rzucają się w oczy w przeciwieństwie do naszych rodaków. Trzeba uważać co się mówi, jak się mówi i gdzie się mówi, wszędzie słychać polskie "k***a" :lol: generalnie uczucie jak na deptaku w Sopocie!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone