Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 10.07.2013 13:49

yataman, a do tego Lidla ciężko trafić z Igrane? Gdzieś zakupy robić trzeba będzie, na pewno nie w małych, osiedlowych sklepikach ;)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.07.2013 13:52

yataman, jeśli lubicie owoce morza, to polecam knajpkę w Igrane " U Ante". Wydaje mi się, że porcje duże i w przyzwoitej cenie ( w tym wątku zamieszczałam już zdjęcia ciut nadjedzonych porcji ;-) ). Mięsa nie jadaliśmy, więc nie mam porównania, ale zamawialiśmy pizzę we wspomnianej przez Ciebie lodziarni :wink: Była całkiem dobra, aczkolwiek brakowało mi hitu sprzed dwóch lat - pizzy z prscutem i rukolą :lol:

kaktussio napisał(a):Yataman szczerze mnie trochę zmartwiłeś.
My mamy wykupione jedzonko tam gdzie śpimy no ale bardzo chcę spróbować chorwackich smaków więc między śniadaniem i obiado-kolacją coś na pewno będę chciał zjeść, szczególnie z owoców morza, sam nie wiem.

Jak wyżej :lol: Z pewnością znajdziesz trochę smaków pod swój gust. Małże były naprawdę dobre i było ich coś koło 1kg, do tego w cenie ichszy kruh - myśmy się najadali.

zdjęcia tutaj :

https://www.cro.pl/igrane-t37684-60.html
Ostatnio edytowano 10.07.2013 15:43 przez viltob08, łącznie edytowano 1 raz
yataman
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yataman » 10.07.2013 14:35

lukasz22i napisał(a):yataman, a do tego Lidla ciężko trafić z Igrane? Gdzieś zakupy robić trzeba będzie, na pewno nie w małych, osiedlowych sklepikach ;)

Jeśli jedziesz z Igrane do Makarskiej to nie sposób go nie zauważyć. Duże reklamy kierują i bez problemu trafisz. Polecam też duży Konzum, który jest przy samej drodze (dodatkowo Jysk i pare innych sklepów)

Ja niestety owoców morza nie lubię, ale siostra wybiera się dziś na krewetki więc postaram się zdać relację wieczorkiem :)

Dodam tylko że na plażach nie ma tłoku, jest dużo miejsca. Spokojnie można znaleźć miejsce dla siebie o dowolnej porze.

Jak ktoś lubi atrakcje to parasailing, skutery, banan, łódki, rowerki wodne, jazda za motorówka w kole.
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 10.07.2013 19:03

piekara114 napisał(a):
Agawa. napisał(a):Nasza dzisiejsza plaża w Zivogosce ;)

DSC06382.JPG

Ta plaża to w Porat?
Jadę już pojutrze i planuję Zivo odwiedzić na plażowanie właśnie.

Dokładnie w Porat za bramką :)
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 10.07.2013 19:06

yataman napisał(a):
Agawa. napisał(a):właśnie siedzę sobie na tarasie popijam kawkę, a po kawce plaża w Igrane :papa:
DSC05990.JPG

Chyba gdzieś obok Ciebie jestem :)

Kto wie, może minęliśmy się na plaży. Jesteśmy w Zivogosce Porat
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 10.07.2013 19:09

arb napisał(a):Agawa jedno pytanie: jak wygląda Zivo w sezonie? My byliśmy tam w zeszłym roku we wrześniu (w tym zielonym jaskrawym domu) i miejscowość wyglądała na wymarłą ;) Jedna konoba przy marinie (obsługa od niechcenia a i jedzenie takie sobie), jedna do góry koło szkoły i ta drewniana na początku plaży (lub końcu, w zależności jak patrzeć). Jedzenie fatalne. W tym roku celujemy w Igrane.

Zivogosce "na zivo" teraz jest na pewno bardziej zaludnione niż we wrześniu - pytaliśmy właściciela i powiedział nam, że jak byśmy chcieli ciszę i bezludzie to najlepszy jest wrzesień. Owszem lubimy spokój ale nie do przesady :) Teraz jest ok :)
yataman
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yataman » 10.07.2013 19:18

Dziś cały dzień na rowerku spędziłem :)

Co do cen w sklepie w Igrane to dla porównania piwo Karlovacko 0,33 w dużym Konzumie przed Makarską 7kun w sklepie w Igrane 11kun. To tak dla porównania. Innych cen nie pamiętam bo nie piję alkoholu.

Co do plaży to osobiście bardziej podobają mi się plaże w Igrane niż w Zivogoscie, ale to oczywiście moje subiektywne zdanie.

Jestem w willa Toncika 2 - naprawdę super miejsce polecam każdemu, ładne pokoje, czyściutko, meble nowe. Na korytarzu ręczniki i ścierki, kuchnia dobrze wyposażona. Naprawdę jestem zadowolony i polecam każdemu. Aaa zapomniałem dodać bardzo wygodne łóżka, materace nie wyleżane, śpię jak dziecko.

Polecam bardzo fajne radio Narodni radio - można sluchać online co też od kilku dni czynię :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 10.07.2013 21:14

A jak woda? Ciepła, czysta? ;)
Augusto
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Augusto » 10.07.2013 22:29

słona ? :mrgreen: i czy po mieście wiszą jakieś informacje na temat nocy rybackiej ? Pokazy rzymian itp. ?
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 10.07.2013 23:01

Augusto napisał(a):słona ? :mrgreen: i czy po mieście wiszą jakieś informacje na temat nocy rybackiej ? Pokazy rzymian itp. ?

ciepła, słona i mokra :) temperatura ok 23 stopnie - idealna. Wiszą na każdym drzewie :)
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 10.07.2013 23:35

Agawa. napisał(a):
Augusto napisał(a):słona ? :mrgreen: i czy po mieście wiszą jakieś informacje na temat nocy rybackiej ? Pokazy rzymian itp. ?

ciepła, słona i mokra :)

:boss:
BARDUR
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BARDUR » 11.07.2013 11:14

W Igrane w zeszłym roku chodziliśmy wieczorami do lokalu mieszczącego się w HOTELU PUNTA jest po prawej za portem. Dało się tam również zjeść - ale co ważniejsze w godzinach wieczorowych była tam HAPPY HOUR - do godziny 21:00 bodajże - wtedy ceny były obniżone. ( O ile dobrze pamiętam to piwko lane chyba za 10 kun było). Zakupy natomiast robiliśmy w STUDENAKU obok pensjonatu Michajlievic - tam ceny były najniższe- jak to w studenakach. Co do cen to faktycznie trochę drożej ale to z powodu wielkości miejscowości. Ja osobiście z lokali polecę sympatycznego PIRATA.
kaktussio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaktussio » 11.07.2013 13:29

Dzięki BARDUR :)
Czyli piwo z kija, które ostatnio zrozumiałem co oznacza, można mieć już za tyle co w PL. Dzięki za rady.
Do Studenaca będziemy mieć blisko bo mieszkać będziemy u Mihajlevicia. To dobrze że blisko przystępny sklep.
Z czytania forum wnioskuję że godne polecenia są miejsca U Ante, wieczorami lokal Hotelu Punta i Pirat - trzeba będzie sprawdzić i napisać recenzję :)
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 11.07.2013 13:46

kaktussio napisał(a):Dzięki BARDUR :)
Czyli piwo z kija, które ostatnio zrozumiałem co oznacza, można mieć już za tyle co w PL. Dzięki za rady.
Do Studenaca będziemy mieć blisko bo mieszkać będziemy u Mihajlevicia. To dobrze że blisko przystępny sklep.
Z czytania forum wnioskuję że godne polecenia są miejsca U Ante, wieczorami lokal Hotelu Punta i Pirat - trzeba będzie sprawdzić i napisać recenzję :)

Wieczorami w knajpie hotelu Punta faktycznie można trafić na HAPPY HOUR - ale moim zdaniem jedzenie nie jest tam najwyższych lotów, choć ceny podczas tych promocyjnych godzin są chyba najlepsze w całym Igrane. No i lokalizacja knajpy jest świetna, szczególnie te stoliki nad samym morzem. Klimat pierwsza klasa, choć obsługa "ma czas", ale kto by tam się spieszył na wakacjach, leniwie sącząc zimne piwko.
cyprysiaki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyprysiaki » 14.07.2013 16:15

Witam czy ktoś się gościł w restauracji przy plaży TRI VOLTA jakieś opinie proponują wyżywienie śniadanie i obiadokolacja do wyboru codziennie 3 rodzaje w cenie 12 euro dorosły 10 euro dziecko??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone