Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane, Podgora, Drasnice czy Tućepi?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
black_lord
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_lord » 23.06.2015 11:46

Igrane, Podgora, Drasnice czy Tućepi? :papa:

Gdzie będzie lepsze zejście do morza ? 8)
Lepsze to znaczy, że od razu nie ma spadu i można płytko wejść tak z 5-10 metrów.
Co byście opiniowali na wakacje dla dzieci 5 i 9 letnich?

Konzum i Studenac jest chyba w każdej z tych miejscowości?
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 23.06.2015 14:27

black_lord napisał(a):Igrane, Podgora, Drasnice czy Tućepi? :papa:

Lepsze to znaczy, że od razu nie ma spadu i można płytko wejść tak z 5-10 metrów.

powinień być, ale duży Konzum i Lidl masz w makarskiej na wlocie od strony tucepi, a drugi konzum duży jest na wylocie z makarskiej w stronę splitu z tym że trzeba na końcu makarskiej skręcić w prawo i śmigać pod samą górę autem i tam go znajdziesz.
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 23.06.2015 17:46

Wybieracie się w ciemno czy macie nocleg załatwiony?:)
black_lord
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_lord » 23.06.2015 20:34

tomasz0309 napisał(a):Wybieracie się w ciemno czy macie nocleg załatwiony?:)

W ciemno.

Tylko gdzie jest fajniejsza plaża?
Ale pod kątem kąpieli i płycizny.
tomek200075
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek200075 » 23.06.2015 20:44

Fajna plaża jest w tucepi jedna z najdłuższych ja byłem na wysokości donij ratac tak 3 metry i głębia ale dzieci pod opieką rodziców dawały rade nie wiem jak w lewo czy w prawo plaża ma zejście
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 23.06.2015 21:54

Ja bym osobiście polecał Baśkę Vodę, spędziliśmy ze znajomymi ubiegłoroczny urlop właśnie w tej miejscowości i było super,plaża według mnie jest jak najbardziej OK jeśli chodzi o dzieciaki ;)
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 23.06.2015 22:28

Black Lord żeby Ci "ułatwić" polecam Podgorę :) Mam dzieciaki w tym samym wieku, plaże sprawdziłem byliśmy zadowoleni.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 23.06.2015 22:57

black_lord napisał(a):Igrane, Podgora, Drasnice czy Tućepi? :papa:

Takie plaże znajdziesz w każdej z tych miejscowości. W Drasnicach, idąc w stronę Podgory są świetne plaże dla dzieci. W Igrane plaża przy "centrum" również jest pod tym względem ok. Nie wiem na ile istotny jest dla Ciebie czynnik tłoku na plaży, ale Podgora i Tucepi są z pewnością znacznie bardziej "zaludnione" w sezonie niż Drasnice i Igrane. No i najlepsze fale, tylko w Drasnicach :)

W Igrane nie ma sklepu sieci Konzum, ale jest Studenac + jeszcze jeden mniejszy. W Drasniach - co ciekawe - Konzum jest. Podgora/Tucepi to już większe ośrodki, więc sklepów więcej. Największy Konzum jest natomiast - jak już ktoś pisał - przy wjeździe do Makarskiej.
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 25.06.2015 13:28

Ja w tamtym roku byłam w Tucepi z 3 i 5 latkami i w tym roku też tam jedziemy. Płasko, piekna szeroka plaża.
Lycan71
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lycan71 » 25.06.2015 21:24

No właśnie...chyba dobrze trafiłem...byłem już chyba z 11 razy w Cro, lecz w Tucepi jeszcze mnie nie było...może ktoś mi pomoże zdecydować się na tą miejscowość....przy okazji jakiś dobry namiar...Pozdrawiam
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 27.06.2015 14:16

Byliśmy ze znajomymi w Tucepi 2 lata temu 4 osoby dorosłe 4 dzieci (w wieku 8,6,4,2 lata)
Wyjazd w ciemno, kwatery załatwialiśmy przez agencję na miejscu, bo dosyć pózno zajechaliśmy na miejscu.
Jak się zajedzie z rana, to tubylcy sami wychodzą na ulice z karteczkami z wolnymi miejscami ( będzie trochę taniej) W Tucepi jest fajna 2 kilometrowa plaża z deptakiem, sklepikami i restauracyjkami.
Około godziny 16 na wodzie zaczynały się fajne fale (największa frajda)
Dzieci zachwycone i chcą znowu jechać do Chorwacji
Załączniki:
DSC04985.JPG
DSC05075.JPG
DSC05074.JPG

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone