Re: Igrane
napisał(a) Btk201 » 25.01.2012 22:47
Mikolaj napisał(a):Btk201 napisał(a):Mikolaj napisał(a):Btk201 napisał(a):Mikolaj napisał(a):mkr napisał(a):Po zeszłorocznym pobycie w Tucepi, w tym roku wybór padł na Igrane.
Kwatera już zarezerwowana, mam tylko pytanie natury technicznej do osób, które miały przyjemność spędzić urlop w tej miejscowości... czy w Igrane znajduje się jakiś bankomat czy zostaje wymiana gotówki w kantorze?
pozdrawiam
Jakie wrazenia z Igrane ?? Tucepi czy Igrane fajniejsze ??
Ja byłem w Igrane w 2010 i pojade tam też w tym roku.
Igrane jest taką cichszą, spokojniejszą miejscowością.
Byłem też pospacerować w Tucepi i jest tam pięknie, ale już znacznie więcej ludzi, większa plaża, więcej sklepów, sama miejscowość też większa od Igrane, więc zależy kto czego oczekuje od mieściny na urlop.
Ja wole cisze i spokój, więc Igrane i to w 2 pierwsze tygodnie Września.
Co do bankomatu, to nie jestem pewien, ale chyba był w jednym większym sklepie. Ja z niego nie korzystałem, pieniądze wypłacałem w Tucepi, albo też wymieniałem euro w kantorze przy plaży - Igrane.
Lubie male miejscowosci, ale czy jest tam co zjesc, jakies knajpki gdzie mozna wieczorkiem posiedziec ??? Boje sie ze tam nic nie ma oprocz sklepu i piekarni
Ostanio bylismy w Promajnie i bylo super, ale to dwa razy wieksza miescina
Są knajpki, może nie tak dużo i nie na takim wypasie jak w Tucepi, ale jest gdzie zjeść i posiedzieć wieczorem
...a czy są jakieś stragany z owocami i warzywami oraz pyszna rakijka ??
Straganów nie pamiętam, tylko sklepy. Może bardziej w sezonie (Lipiec - Sierpień) coś takiego się zdarza, ale nie sądzę.
Rakije kupisz u gospodarza w knajpce przy samym porcie. Ma też świetne słodkie wino (fanem tego trunku nie jestem, ale to było dobre
Fakt też, że tam na tym wspaniałym, świerzym powietrzu wszystko inaczej smakuje, niż np w Polsce, w domu