Lubuszanin napisał(a):W zwiazku z tym, iz poruszam sie na wozku inwalidzkim, chcialbym sie dowiedziec, czy wg was Igranie jest dobrym miejscem dla ON? Mam oferte jest blisko morza tylko, czy nie jest tam zbyt stromo? No i jak z halasem od strony Jadranki, czy jest dokuczliwy w calej miejscowosci?
http://www.igrane.com/kumric-ante/index.htm
Lubuszanin napisał(a):Moze macie Panowie foteczki tego apartamentu? Czy ta plaza jest ogolno dostepna dla wszystkich? Czy jest promenada po ktorej mozna spacerowac wieczorkiem odwiedzajac po drodze knajpeczki?
Anaike napisał(a):ja również serdecznie polecam Igrane, byłam we wrzesniu 2007 i w tym roku też chyba tam pojadę jest tam wszystko czego potrzeba do spędzenia wspaniałych wakacji, plaża na wyciągnięcie ręki, piekne góry w tle, cudne widoki na Hvar, możliwość zorganiozowania paru fajnych wypadów, spokój i mało ludzi dla potwierdzenia wklejam parę moich fotek z Igrane, więcej można znależć na mojej stronce www.anaike.com w zakładce landscapes, pozdrawiam
plaża w Igrane
malutki port w Igrane, w tle masyw Biokovo
zachód słońca w Igrane
widoczek z okna apartamenu podczas zachodu słońca
fota napisał(a):Tak jak mówi większość, Baśka to miejscowość bardziej zatłoczona, w Igrane znajdziesz więcej spokoju... kilka knajpek na wieczór też się znajdzie. Ja w zeszłym roku "stacjonowałem" między Igrane i Zivogosce, mniej więcej w połowie drogi między stoi kilka domów zupełnie przy plaży. Jest plaża z prysznicem, ale znajdziesz też bardziej ustronne miejsca między skałkami jeśli tego potrzebujesz Jedno jest pewne, duży SPOKÓJ... do najbliżeszego sklepiku 3 minuty spacerkiem, do knajpki 10-15 minut.
Pozdrawiam.
ynka napisał(a):... ale jest jeszcze Promajna!
Administracyjnie Promajna należy do Baški Vody i jest połączona z nią promenadą (około 4 km), po której bardzo przyjemnie się spaceruje wieczorkiem wzdłuż oświetlonej przez księżyc plaży. Urokliwa, spokojna miejscowość z bardzo szeroką plażą, idealna dla rodin z dziećmi i dla osób ceniących sobie cisze i spokój, a jak się zapragnie rozrywki można promenadą przejść do Baški Vody.
W Promajnie jest w sumie wszystko co potrzeba: kilka fajnych knajpek, 2 sklepy (gdzie można płacić kartą), piekarnia, poczta i Hotel **** z basenem dla wybrednych.
Promajna polożona pod masywem Biokovo pomiędzy Bašką Vodą i Makarska, jest idealną bazą do wycieczek jednodniowych (Split - 50 km, Dubrovnik - 170 km, Međugorje - 70 km).
Jadę do Promajny za 40 dni i już nie mogę się doczekać , przebieram nogami pod biurkiem
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne