Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane 2009 - baaaardzo męczący ;-) urlop

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2009 17:24

Po trzech wakacjach w Orebiču i jednych w Rogożnicy, w tym roku postanowiliśmy zwiedzić Makarską Riwierę. Przygotowania do tego wyjazdu zaczęły się właściwie już kilka dni po powrocie z ubiegłorocznych wakacji.
Wtedy to już zaczęłam szukać duuużego apartamentu dla dwóch rodzin (2+1 i 2+3) w niedużej miejscowości na Makarskiej Riwierze.
Już w listopadzie rozesłałam dziesiątki maili i w grudniu mieliśmy zarezerwowany super (jak się potem okazało) apartament w Igrane, za 100euro/dzień :lol:
Polecam apartamenty u Tončiki. Bardzo miła właścicielka, a jej syn to zagorzały kibic Hajduka Split, stąd znak na ścianie domu.
Kilka zdjęć naszego apartamentu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zimę i wiosnę spędziłam na czytaniu forum pod kątem tego wyjazdu :)
Z relacji kilku osób wynotowałam do mojego notesu kilka miejsc, których nie było w przewodnikach :) .
I było wiadomo, że program zwiedzania będzie napięty (jak zawsze zresztą :lol: ), ale rzeczywistość okazała się znacznie gorsza :wink: .
Powiem tylko, że mąż po kilku dniach urlopu stwierdził, że "jak wróci do pracy to sobie odpocznie po tym urlopie" :D

Plan naszych wakacji
1.Padwa
2.Wenecja
3.Igrane
-Makarska
-Mostar
-Dubrownik
-Sv Jure
-Omiś
4.Wiedeń

Wyjazd z Radomia 19 lipiec 2009 godzina 3 rano
Nasz smarcik zapakowany po brzegi, ale daje sobie świetnie radę :lol:

Obrazek

Obrazek

Mamy zarezerwowane dwa noclegi w hotelu Roy w Treviso. Polecam - fajny i niedrogi hotel, niedaleko Padwy i Wenecji.
Na miejsce docieramy około godziny 19 i Padwa, która była zaplanowana na ten wieczór, zostaje przełożona na dzień następny. Jednak przejechać 1300 km jest bardzo męczące :roll:
Więc kąpiel i spać
Rano po godzinie 7 schodzimy na śniadanie i wyruszamy zwiedzić Padwę :D

Obrazek

Obrazek

Padwa to piękne miasto i nie było aż tylu turystów co w Wenecji. Gdyby nie to, że druga część dnia była przeznaczona na Wenecję, moglibyśmy spędzić tu cały dzień.
Kilka zdjęc z Padwy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polecam zwiedzenie Padwy :)
cdn
Ostatnio edytowano 29.11.2012 14:26 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 06.08.2009 17:29

Czekam na cd

Powiedz mi do Padwy mieliscie 1300km? 8O
Chyba raczej do miejsca przeznaczenia, autostradami tyle wychodzi (no Wam moze ciut dalej)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2009 17:36

Z Radomia przez Cieszyn,Bratysławę,Graz,Klagenfurt do Treviso mieliśmy dokładnie 1260km :roll:
WIOLAB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WIOLAB » 06.08.2009 17:47

My bedziemy się kierować na Bratysławę, Wiedeń, Graz, Zagrzeb, Słovenija, Split

Tak to zrobilibysmy to 500km wiecej co Wy, wszystko jasne :wink:

czekam na dalszy opis wyprawy :D
Btk201
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Btk201 » 06.08.2009 18:05

Ja tez sie zapisuje na dalsza relacje. Zapowiada sie niezmiernie ciekawie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.08.2009 18:06

Upał był straszny.
Wróciliśmy do hotelu w Treviso, szybki przysznic, chwila wytchnienia i o 16 zbiórka na parkingu i ruszamy na podbój Wenecji.

Obrazek

Dwa lata temu zwiedzaliśmy Wenecję w ciągu dnia, teraz chciałam zobaczyć ją wieczorem i po zachodzie słońca :P i mało brakowała a zobaczyłabym też wschód słońca w Wenecji :wink:. W nocy wszystkie uliczki i kanały wyglądają podobnie, zboczyliśmy troszeczkę, żeby nie iść wsród tlumów i troszeczkę ... pozwiedzaliśmy boczne uliczki :wink: . W pewnym momencie nasza grupa powiększyła się nieco,bo spotkaliśmy rodaków z Krakowa,którzy też nie bardzo wiedzieli którędy do parkingu :lol: .
Ale wreszcie nasza navi złapała sygnał z satelity i doprowadziła nas na parking :P

Kilka zdjęć z Wenecji

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wenecja jest piękna zarówno za dnia jak i w nocy :hearts:

Do hotelu wracamy przed północą :lol:
Kopiel i spać bo następnego dnia czeka na nas moja ukochana Chorwacja :)

cdn
Ostatnio edytowano 29.11.2012 14:34 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.08.2009 18:26

Ciekawie się zapowiada :)
Czekam na dalszy ciąg
Pozdrawiam :D
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 06.08.2009 21:15

My też będąc rok temu w Wenecji (już po raz trzeci) staraliśmy się omijać zatłoczone miejsca i poszwędaliśmy się trochę mniej uczęszczanymi uliczkami :)

Relacja zapowiada się bardzo ciekawie, czekam na ciąg dalszy :lol:
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 06.08.2009 21:34

Alez napięty grafik! To lubię :) Czekam na dalsze wrażenia i piękne zdjęcia :)
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 07.08.2009 07:18

Też czekam niecierpliwie na dalszy ciąg :)
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 07.08.2009 07:53

Bardzo przyjemnie sie czyta i oglada :) Czekam na cd..
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.08.2009 08:31

Człowiek cały rok zasuwa żeby wreszcie odpocząc na urlopie a tu masz - zwiedzać i chodzić bez końca karzą :wink:
Taki urlop to rozumiem - zobaczyć jak najwięcej - więc siadam i podziwiam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.08.2009 08:50

Tylko ja mam ten luksus,że nie pracuję i mogę "odpoczywać po urlopie" :oops:
I miałam trochę wyrzutów sumienia, że mąż tak kiepsko znosił te upały a ja go tak męczę :oops:
Ja mogłabym tam zamieszkać, bo uwielbiam ciepło.
Mąż mówi, że też mógłby tam zamieszkać, tylko na lato wracałby do Polski :roll:

pozdrawiam
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.08.2009 09:31

ciąg dalszy

Następnego dnia znowu pobudka wcześnie rano, o 7 śniadanko, potem pakowanie smarcika i ruszamy do Igrane :lol:
Smarcik i kierowca gotowi do drogi :D Obrazek

I kilka zdjęć z samochodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To zdjęcie było zaplanowane :D . To samo widać z kamery internetowej w Senj na stronie hak.hr. To mini prawie zawsze stoi w tym miejscu i udało nam się zrobić z nim zdjęcie :lol:
Będą jeszcze dwa takie miejsca :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już po zjeździe z autostrady nasza navi zaproponowała nam taaaaaaaki zjazd do Podgory, że :roll: .
W samochodzie u znajomych zapanowała ponoć grobowa ciiiiiiisza :lol:

Na miejsce dotarliśmy około godziny 17.
Trafiliśmy bez trudu, bo nasza gospodyni napisała mi bardzo dokładny dojazd do jej domu. No i trudno byłoby przegapić dom ze znakiem Hajduk Split :D .

Szybkie rozmieszczenie się w pokojach, rozpakowanie samochodów i na plaże :lol:
Pierwsza kąpiel w Jadranie, potem krótki spacerek po miasteczku i każdy pada po męczącym dniu.
A od następnego dnia intensywne odpoczywanie i zwiedzanie :D
cdn
Ostatnio edytowano 29.11.2012 14:38 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 07.08.2009 11:00

Lubię się tak męczyć :wink:
Super, pisz i wklejaj :lol:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies