Wtedy to już zaczęłam szukać duuużego apartamentu dla dwóch rodzin (2+1 i 2+3) w niedużej miejscowości na Makarskiej Riwierze.
Już w listopadzie rozesłałam dziesiątki maili i w grudniu mieliśmy zarezerwowany super (jak się potem okazało) apartament w Igrane, za 100euro/dzień

Polecam apartamenty u Tončiki. Bardzo miła właścicielka, a jej syn to zagorzały kibic Hajduka Split, stąd znak na ścianie domu.
Kilka zdjęć naszego apartamentu
Zimę i wiosnę spędziłam na czytaniu forum pod kątem tego wyjazdu

Z relacji kilku osób wynotowałam do mojego notesu kilka miejsc, których nie było w przewodnikach

I było wiadomo, że program zwiedzania będzie napięty (jak zawsze zresztą

Powiem tylko, że mąż po kilku dniach urlopu stwierdził, że "jak wróci do pracy to sobie odpocznie po tym urlopie"

Plan naszych wakacji
1.Padwa
2.Wenecja
3.Igrane
-Makarska
-Mostar
-Dubrownik
-Sv Jure
-Omiś
4.Wiedeń
Wyjazd z Radomia 19 lipiec 2009 godzina 3 rano
Nasz smarcik zapakowany po brzegi, ale daje sobie świetnie radę

Mamy zarezerwowane dwa noclegi w hotelu Roy w Treviso. Polecam - fajny i niedrogi hotel, niedaleko Padwy i Wenecji.
Na miejsce docieramy około godziny 19 i Padwa, która była zaplanowana na ten wieczór, zostaje przełożona na dzień następny. Jednak przejechać 1300 km jest bardzo męczące

Więc kąpiel i spać
Rano po godzinie 7 schodzimy na śniadanie i wyruszamy zwiedzić Padwę

Padwa to piękne miasto i nie było aż tylu turystów co w Wenecji. Gdyby nie to, że druga część dnia była przeznaczona na Wenecję, moglibyśmy spędzić tu cały dzień.
Kilka zdjęc z Padwy
Polecam zwiedzenie Padwy

cdn