napisał(a) mysza73 » 05.11.2009 14:17
Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):U mnie też wygrywa i w przyszłym roku już prawie pewne, że będzie Orebić lub okolice
A czemu tak chętnie (chyba już po raz 4) Orebić ?
My w tym roku Rogoźnica a w przyszłym ... Myślałam o Breli - ale tam chyba ciasno no i drożej. Do Igrane zachęca mnie Twoja relacja. A może właśnie Orebić ? "Pasuje" nam niewielkie miasteczko gdzie plaża dla dzieci (drobne kamyczki), w ciągu kilku-kilkunastu minut można dojść do "centrum" i połazić po urokliwych wąskich uliczkach ale raz na jakiś czas wyskoczyć na wycieczkę (Mostar, Dubrownik). Rogoźnica niemal idealnie spełniła te "warunki". Czy Orebić to coś podobnego ?
Do Orebića mam wyjątkowy sentyment, bo tam pojechaliśmy na nasz pierwszy urlop w Cro i ja się "zakochałam" w tym kraju.
A że zaraziłam tą miłością naszych znajomych, to i im chciałabym Orebić i okolice pokazać. A jest co pokazywać, bo Peljesac jest piękny, a i Korcula bliziutko
Jeżeli chodzi o Igrane, to też mnie urzekło. Malutkie miasteczko z pięknym widokiem na Biokovo. No i miejsce wypadowe na wycieczki idealne.
Orebić jest dużo większy od Igrane ale mniejszy od Rogożnicy(też tam byliśmy
).
Orebić to dobry punkt wypadowy żeby zwiedzić Dubrownik,Korculę i półwysep Peljesac.
Irgane zaś to świetne miejsce wypadowe żeby zwiedzić Makarską Riwierę ze sv Jure na czele
.
Tak więc decyzja należy do Ciebie
Jeżeli mogłabym jeszcze w czymś pomóc to bardzo chętnie.
Pozdrawiam