Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane 2009 - baaaardzo męczący ;-) urlop

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2009 10:34

armar napisał(a):Rogoznica się spodobała :D

Okolice ( Szybenik , Primosten ) też :wink:

Chociaż jak przyjechalismy 15.08 to sie wystraszyłem ( przyjechaliśmy ze spokojnego peljesaca ), wieczorem były wielkie tłumy w centrum :?

Na szczęści okazało się to związane z weekendem i Świętem Religijnym , później było troche spokojniej

Widzę, że i Tobie Peljesac przypadł do gustu :lol:
U mnie też wygrywa i w przyszłym roku już prawie pewne, że będzie Orebić lub okolice :D
Pozdrawiam
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 25.08.2009 13:36

Tak Peljesac jest super :D

Ja planuje z reguły pobyt w dwóch miejscach , w tym roku po podróży przez Bośnię i Czarnogórę były to właśnie Żuljana na Peljesacu oraz Rogoźnica .

Najpierw biorę to miejsce dalej położone a potem gdzieś bliżej Polski- zawsze to krótszy powrót :D

A i na Peljesacu jest najlepsze wino :D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 05.11.2009 14:44

mysza73 napisał(a):U mnie też wygrywa i w przyszłym roku już prawie pewne, że będzie Orebić lub okolice :D

A czemu tak chętnie (chyba już po raz 4) Orebić ?
My w tym roku Rogoźnica a w przyszłym ... Myślałam o Breli - ale tam chyba ciasno no i drożej. Do Igrane zachęca mnie Twoja relacja. A może właśnie Orebić ? "Pasuje" nam niewielkie miasteczko gdzie plaża dla dzieci (drobne kamyczki), w ciągu kilku-kilkunastu minut można dojść do "centrum" i połazić po urokliwych wąskich uliczkach ale raz na jakiś czas wyskoczyć na wycieczkę (Mostar, Dubrownik). Rogoźnica niemal idealnie spełniła te "warunki". Czy Orebić to coś podobnego ?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 05.11.2009 15:17

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):U mnie też wygrywa i w przyszłym roku już prawie pewne, że będzie Orebić lub okolice :D

My w tym roku Rogoźnica a w przyszłym ... Myślałam o Breli - ale tam chyba ciasno no i drożej. Do Igrane zachęca mnie Twoja relacja. A może właśnie Orebić ? "Pasuje" nam niewielkie miasteczko gdzie plaża dla dzieci (drobne kamyczki), w ciągu kilku-kilkunastu minut można dojść do "centrum" i połazić po urokliwych wąskich uliczkach ale raz na jakiś czas wyskoczyć na wycieczkę (Mostar, Dubrownik). Rogoźnica niemal idealnie spełniła te "warunki". Czy Orebić to coś podobnego ?

Do Orebića mam wyjątkowy sentyment, bo tam pojechaliśmy na nasz pierwszy urlop w Cro i ja się "zakochałam" w tym kraju.
A że zaraziłam tą miłością naszych znajomych, to i im chciałabym Orebić i okolice pokazać. A jest co pokazywać, bo Peljesac jest piękny, a i Korcula bliziutko :hearts:

Jeżeli chodzi o Igrane, to też mnie urzekło. Malutkie miasteczko z pięknym widokiem na Biokovo. No i miejsce wypadowe na wycieczki idealne.
Orebić jest dużo większy od Igrane ale mniejszy od Rogożnicy(też tam byliśmy :D ).
Orebić to dobry punkt wypadowy żeby zwiedzić Dubrownik,Korculę i półwysep Peljesac.

Irgane zaś to świetne miejsce wypadowe żeby zwiedzić Makarską Riwierę ze sv Jure na czele :D .
Tak więc decyzja należy do Ciebie :D
Jeżeli mogłabym jeszcze w czymś pomóc to bardzo chętnie.

Pozdrawiam :papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.11.2009 11:30

Pytań mam jeszcze wiele i niekoniecznie pasujących do tego tematu.
Będę wdzięczna za kontakt mailowy : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 06.11.2009 12:05

Jeżeli tylko będę mogła pomóc to nie ma problemu
mój mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jerzy 22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jerzy 22 » 07.11.2009 23:42

Siedzac tak wieczorami przed komputerem czytam Wasze opowiesci o spedzanych urlopach w Chorwacji i wspominam swoje pobyty w Chorwacji gdzie wielokrotnie nasze sciezki sie krzyzuja i przezywam te wielokrotne moje urlopy. A moze ktos opisze Plitwickie Jeziora?
Narazie dziekuje za wspaniale opowiesci i zdjecia. Jerzy
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 08.11.2009 09:16

Potter napisał(a):

Byłem w Breli w ubiegłym roku a w Igrane w tym, i jeśli można, to dorzucę coś od siebie :wink:
W Beli raczej nie będzie ciasno. Poza centrum jest tam część północna, dużo luźniejsza i bardziej malownicza. Promenada ciągnie się na północ ok. 3 km. Ilość plaż, zatoczek dużo większa niż w Igrane. Ich jakość też. Co do cen to trudno porównać. Na pewno w Breli wybór kwater jest większy. W Breli jest też KONZUM, kilka innych sklepów i większy wybór knajpek i restauracyjek, co jest nie bez znaczenia. W Igrane praktycznie jest jeden sklep a knajpek chyba cztery. Widoki piękne są i tu i tu choć ja bym stawiał na Brelę. Wszystko zależy od potrzeb i gustu 8)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.11.2009 09:44

Dzięki Tomasz W. Właśnie ciasnota o której czytałam w innych relacjach trochę mnie odstrasza. No i to, że tam jest "chyba" wszędzie pod górkę z plaży. A może polecisz namiar na jakąś fajną kwaterkę ?
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 08.11.2009 10:02

Potter napisał(a):Dzięki Tomasz W. Właśnie ciasnota o której czytałam w innych relacjach trochę mnie odstrasza. No i to, że tam jest "chyba" wszędzie pod górkę z plaży. A może polecisz namiar na jakąś fajną kwaterkę ?

zdjęcia z Breli są tu,
forum/viewtopic.php?t=20808&highlight=
w namiar wysłałem mailem
:wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.02.2010 10:17

mysza73 napisał(a):...Mieliśmy zarezerwowany nocleg w Wiedniu ( w planach było też wieczorne zwiedzanie stolicy Austrii,

Cześć - mam szybkie pytanko - gdzie w Wiedniu?
Jakieś namiary poproszę.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 16:08

JacYamaha napisał(a):
mysza73 napisał(a):...Mieliśmy zarezerwowany nocleg w Wiedniu ( w planach było też wieczorne zwiedzanie stolicy Austrii,

Cześć - mam szybkie pytanko - gdzie w Wiedniu?
Jakieś namiary poproszę.

Hej :D
W Wiedniu spaliśmy w hotelch sieci OEKOTEL

http://www.oekotel.com/cms/index.php?op ... &Itemid=17

Latem w tym: Traiskirchen: Wien Süd
A teraz, w zimie, w tym:Korneuburg: Wien Nord I

Z Korneuburga jest lepszy,bardzo szybki, dojazd do centrum Wiednia.

Pozdrawiam
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 23.06.2010 15:23

A ja mam trochę "stare" pytanie. Pisałaś, że w drodze do Mostaru granicę przekraczaliście w Metkovic i nie był to najlepszy pomysł. A jakie są jeszcze inne możliwości tj. czynne przejścia ?
werpio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) werpio » 23.06.2010 15:56

Potter,
wiem ,że jedziesz do Igrane, a stąd są dwie drogi do Mostaru. Jedna prowadzi z Podgory (skręt przed stacją benzynową w prawo) przez Vrgorac i Orah, dalej Medjugorje...Druga właśnie przez Metkovic. Pierwsza malownicza, piękne widoki na Jadran i całe wybrzeże. Drugi wariant to droga niemalże po "płaskim". Ja w jedną stronę jechałem przez góry, powrót dołem przez Metkowic i Ploce. Tez mieszkałem w Igrane i w tym roku powtórka. Pozdrawiam
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 23.06.2010 16:00

werpio napisał(a):Potter,
wiem ,że jedziesz do Igrane, a stąd są dwie drogi do Mostaru. Jedna prowadzi z Podgory (skręt przed stacją benzynową w prawo) przez Vrgorac i Orah, dalej Medjugorje...Druga właśnie przez Metkovic. Pierwsza malownicza, piękne widoki na Jadran i całe wybrzeże. Drugi wariant to droga niemalże po "płaskim". Ja w jedną stronę jechałem przez góry, powrót dołem przez Metkowic i Ploce. Tez mieszkałem w Igrane i w tym roku powtórka. Pozdrawiam

Witam, właśnie taki układ wycieczki jest bardzo dobry...adrenalina na początek jadąc z Makarskiej drogą wykutą w skale i spokojna droga powrotna. Powodzenia i może do zobaczenai w Igrane ...odliczam dni....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Igrane 2009 - baaaardzo męczący ;-) urlop - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies