Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Igrane 2009 - baaaardzo męczący ;-) urlop

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.08.2009 13:26

ciąg dalszy

Jeszcze tego samego dnia na obiad pyszna rybka, zakupiona od miejscowego rybaka przed sklepem :P

Obrazek

A po obiedzie ostatnia z zaplanowanych wycieczek, do Omiśa :) .
Czytałam sporo o kłopotach z parkowaniem w Omiśu, ale muszę przyznać, że nic takiego nie zauważyliśmy.
Omiś zapadł mi w pamięci jako "polskie" miasto :lol: .
Rodaków wszedzie spotykaliśmy bardzo wielu, ale w Omiśu to miałam wrażenie, że są tylko Polacy :lol: .
A sam Omiś - bardzo fajne miasteczko, super widoki z twierdzy.
Ale nie dla nas jako miejsce naszego "stacjonowania" :wink: .
Zbyt tłoczno i głośno :wink: . Jak dla nas to "nasze" Igrane to było to, co my lubimy najbardziej :D .
Choć w dalszym ciągu największym sentymentem darzymy Orebić :hearts: . I już jest prawie postanowione, że w przyszłym roku będą dwa leniwe tygodnie w Orebiću :lol: . Chociaż jak wiadomo prawie robi dużą różnicę :wink: .

I jeszcze kilka zdjęć ze spaceru po Omiśu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drodze powrotnej jeszcze tylko przystanek w Makarskiej i zdjęcie w miejscu, które można zobaczyć z kamery internetowej na haku :lol:

Obrazek

Znakiem rozpoznawczym był czerwony, dostawczy mercedes, który prawie zawsze stoi w tym miejscu :lol: .

Wróciliśmy do naszego apartamentu i powoli zaczęła dopadać mnie przedwyjazdowa depresja :cry: .
Jeszcze tylko jeden dzień i wyjazd :cry:

cdn :papa:
Ostatnio edytowano 29.11.2012 15:07 przez mysza73, łącznie edytowano 2 razy
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.08.2009 13:50

mysza73 napisał(a):I było wiadomo, że program zwiedzania będzie napięty (jak zawsze zresztą :lol: ), ale rzeczywistość okazała się znacznie gorsza :wink: .
Powiem tylko, że mąż po kilku dniach urlopu stwierdził, że "jak wróci do pracy to sobie odpocznie po tym urlopie" :D

Zupełnie jakbym słyszała mojego męża :lol:
Ja też uwielbiam spędzać urlop intensywnie i zobaczyć możliwie jak najwięcej. Może w racji zawodu (mogę sobie poleniuchować do 1-go września :wink:)... Wróciliśmy z Chorwacji 2 dni temu i odpoczywam po tych wszystkich wrażeniach, a mój mąż niestety w pracy...

Myszo, bardzo ciekawa relacja i świetne zdjęcia :D Czekam na ciąg dalszy.

Pozdrav :papa:
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 18.08.2009 22:51

Świetna relacja, super było poczytac i mam nadzieję, ze bedzie jeszcze ciag dalszy.
Duży sentyment mam do Igrane, bo od tej miejscowości zaczęła się moja przygoda z Cro i tak już zostało. Wiele osób zaraziłam Cro, wyeksportowałam ich do tej pięknej miejscowości Igrane i wrócili zadowoleni.
Jest to fajne miejsce wypadowe do wielu innych w okolicy, polecam.
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 19.08.2009 11:21

Bardzo pomocna relacja dla ciekawych tych miejsc cromaniaków.
A przed wyjazdowa chandra straszna rzecz brrr
pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.08.2009 12:24

Coraz bardziej mnie Igrane kusi, oj Wy kusiciele :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.08.2009 16:41

yskyerka napisał(a):Coraz bardziej mnie Igrane kusi, oj Wy kusiciele :)

Yskyerko,
Igrane mogę polecić z czystym sumieniem :lol:
Bardzo dobre miejsce wypadowe, bo wszędzie w miarę blisko.
I Dubrownik, i Mostar, i Split i Trogir, z naciskiem na Trogir, który mnie rok temu zauroczył :hearts:
Pozdrawiam
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 19.08.2009 17:33

yskyerka napisał(a):Coraz bardziej mnie Igrane kusi, oj Wy kusiciele :)

i jeszcze blisko na wodospaady Kravica i do Makarskiej na targ i fajne fish picniki stamtąd mają zwłaszcza na wyspy i... i... i... jeszcze wiele innych a Bacinskie Jeziora, a juz nie będę pisała tylko po prostu polecam.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.08.2009 15:10

ciąg dalszy

Pora powoli dokończyć relację z naszych tegorocznych wakacji.
Zauważyłam, że im bliżej było do wyjazdu, tym jakoś mniej zdjęć robiliśmy :( .
A moja depresja przedwyjazdowa była coraz bardziej widoczna :( .
Tak więc ostatni dzień naszego pobytu w Igrane rozpoczął się tradycyjnie plażą (choć wszyscy zdawali sobie sprawę, że to ostatnia plaża :cry: ).
Po południu chciałam jeszcze wyciągnąć męża na plażę Nugal, jednak i jego entuzjazm do poznawania nowych miejsc osłabł, a i upał dawał mu się już mocno we znaki, więc nie nalegałam i plaża Nugal pozostała nie odhaczona w moim kalendarzu :roll: . Będzie dobry pretekst żeby jeszcze kiedyś tam wrócić :wink: .
Tak więc po obiedzie dosyć szybko spakowałam, prawie,
walizki i można było wyruszyć na ostatni spacer po miasteczku i ostatnie lody :( .
Nasz ulubiony pan w lodziarni, jak dowiedział się, że to już nasze ostatnie lody, dołożył nam dodatkowo nie pół gałki, jak to zawsze czynił, ale po całej :) . Zawsze to jakaś pociecha ...
Ale nasze miny mówią chyba wszystko ...

Obrazek

Choć Igrane nocą wyglądało pięknie ...

Obrazek

Obrazek

Następnego dnia wyjazd wcześnie rano.
Mieliśmy zarezerwowany nocleg w Wiedniu ( w planach było też wieczorne zwiedzanie stolicy Austrii, ale zmęczenie wzięło górę. Mąż poszedł spać a ja z Zuzią troszeczkę :wink: połaziłyśmy po okolicznych marketach :oops: ).
Rano pyszne hotelowe śniadanko i wyjazd do domu.
Do Radomia dotarliśmy około 18 i tak zakończyliśmy WAKACJE 2009

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i pozdrawiam wszystkich czytających :papa:
Ostatnio edytowano 29.11.2012 15:08 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 20.08.2009 19:25

To my dziękujemy za bardzo ciekawą relację która bardzo przybliżyła ten region i napewno nie jednej osobie pomoże w zorganizowaniu cudownych wakacji w Igrane.
pozdrawiam
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 20.08.2009 20:47

już koniec?, moja mina jest porównywalna do waszych na ostatnich zdjęciach:(
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 21.08.2009 14:08

kkra napisał(a):już koniec?, moja mina jest porównywalna do waszych na ostatnich zdjęciach:(

No niestety wakacje w Cro zawsze kończą się za szybko :( .
Ale już pomalutku dochodzę do siebie w domu i już szukam fajnego lokum na następne wyjazdy:
- luty- ferie zimowe- Hvar :lol:
- wakacje- Orebić :lol:
Znowu oglądam zdjęcia apartamentów, szukam, i jakoś mi lepiej :oops:
Pozdrawiam
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 23.08.2009 17:49

Też miałam przedwyjazdową deprechę, jeszcze większą, bo nam się niespodziewanie wyjazd skrócił :(

Fajna relacja :) Igrane kusi, kusi... :)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 25.08.2009 09:43

Troszkę za krótki ten urlop :D

Ale jaki intensywny :D

W tym roku poszedłem częściowo Twoimi śladami z wakacji 2008 - urlop kończyłem w Rogoźnicy , za to Ty w tym roku poszłaś częściowo śladami moich wakacji z 2008roku ( Dubrovnik , Mostar, Omis ) . :wink:

pozdrawiam :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.08.2009 09:52

armar napisał(a):Troszkę za krótki ten urlop :D

Ale jaki intensywny :D

Dla mnie urlop w Chorwacji chyba zawsze byłby za krótki :oops: .
Ale cóż, pora planować następny :lol: .
Mam nadzieję, że Rogoźnica Ci się podobała :D
Pozdrawiam :papa:
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 25.08.2009 10:25

Rogoznica się spodobała :D

Okolice ( Szybenik , Primosten ) też :wink:

Chociaż jak przyjechalismy 15.08 to sie wystraszyłem ( przyjechaliśmy ze spokojnego peljesaca ), wieczorem były wielkie tłumy w centrum :?

Na szczęści okazało się to związane z weekendem i Świętem Religijnym , później było troche spokojniej
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Igrane 2009 - baaaardzo męczący ;-) urlop - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies