Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2009 22:41

Łeee...no hotel widzę "Pietro Class" (znaczy się First :wink: :lol: ).
Czekam na ...co będzie rano....
Pozdravki
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.08.2009 22:46

Ula!
Mam net do niedzieli (no, chyba że akurat "mieszkam" w pociągu na trasie B - W - B i wtedy ni netu, ni zasięgu ... ) więc tym bardziej wyczekuję na więcej, więcej ...
w te wakacje posiłkuję się wyłącznie cudzymi urlopami :wink: :lol: Mam przy tym niebywałe szczęście - patrz: szeroooooki wachlarz relacji cromaniaków

Buziaki z B do BB
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 29.08.2009 12:09

kurcze, mięcho sie pali, Wojtek marudzi.. -) a dziadostwo 8O Ulke wycztuje. Masz dar))
Witajcie diewczyny)
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 29.08.2009 12:09

upsssss :D "wyczytuje.."
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 29.08.2009 22:56

Witajcie Czcigodna Gwardio Honorowa - moje ukłony!!!

Rafał - no mi to też wygląda na te ohydne chorizo :lol:

Slapciu - przepraszam, że nie było "dziś" rano. A hotel - no prawie Pietro Class :D

Dorotko - chyba nie zdążę :oops: :oops: :oops: A jeszcze pamiętam o jednej obietnicy. Tylko muszę wreszcie rachunki za telefon zapłacić :lol:

Zoolki - jestem zaszczycona każdymi odwiedzinami, ale za Wasze szczególnie dziękuję. I bardzo przepraszam wszystkich, którzy mieli jeść to spalone mięso i Wojtka - oby tylko zmierzły chłop nie wyrósł :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2009 23:15

shtriga napisał(a):Witajcie Czcigodna Gwardio Honorowa - moje ukłony!!!

Witaj Monsunowa Księżniczko ze zmienionym awatarkiem :wink: :D
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 30.08.2009 18:48

No sie wreszcie zaczęło :D Wraz z początkiem roku szkolnego obiecuję systematycznie czytac ze zrozumieniem :D

Czekam więc na CD,pzdr
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 30.08.2009 19:13

Ula-jestem pelna podziwu!! Pisz,bo nie moge sie doczekac...
Jestem w trakcie nadrabiania urlopowych zaleglosci w czytaniu relacji-a jest w tym roku co czytac :D -i dopiero teraz trafilam na opis Twoich przygod.
pozdrowienia serdeczne!
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 30.08.2009 19:45

slapol napisał(a):Łeee...no hotel widzę "Pietro Class" (znaczy się First :wink: :lol: ).
Czekam na ...co będzie rano....
Pozdravki

ha ha :lol: niezłe :lol:

Ula Twój awatarek jest super-wyglądasz jak zawsze pięknie :D
o przygodach nie wspomnę...
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 31.08.2009 00:45

I ja zasiadłam, w końcu coś się dzieje ;)
8O :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 31.08.2009 07:47

Opowieść jak zawsze niezwykle wciągająca. Ty to masz talent. Po wczorajszym odcinku Cejrowskiego "Azja" zastanawiam się co nam pokażecie - czy to jak Indie się odnajdują w trzecim dla nas tysiącleciu (5 swoim tysiącleciu) czy to co zostało z tradycji i opóźnień w rozwoju "trzeciego świata".

Czekamy na zdjęcia.
Jesteśmy przekonani, że zrobiłyście ich mnóstwo.
Pozdrawiamy Kulki
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.08.2009 08:21

LidiaK - Mnie bardziej przypadła do gustu myśl: ..."skoro tu jest trzeci świat to gdzie my jesteśmy ?"... :?
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 31.08.2009 08:56

JacYamaha napisał(a):LidiaK - Mnie bardziej przypadła do gustu myśl: ..."skoro tu jest trzeci świat to gdzie my jesteśmy ?"... :?

:? Jak to gdzie :?: W UNI :D

Indie to bardzo dynamicznie rozwijający się kraj. Liczący się coraz bardziej w nauce, w produkcji filmowej itd. Bardzo mnie fascynują Indie. Bardziej niż Chiny, Japonia, Tajlandia i reszta. Zresztą tak jak kiedyś Kolumba.
A kontrasty nie spotykane u nas są i mam nadzieję, że nasze dzielne Księżniczki coś pokażą.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 31.08.2009 12:17

Jestem tu, czytam i śmieję się :lol: :lol: :lol: radośnie.
Wciąż ten wspaniały styl i humor; dla mnie - jak wzorzec metra.
Czekam na więcej, bo to dopiero dojazd czyli pewnie preludium przed właściwymi przygodami :D :wink:.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 31.08.2009 18:16

Dzięki Janusz, że masz czas zajrzeć! :D

Anetko - ja nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem ma tu sens, ale jak Ty to wszystko zrozumiesz, to ja poproszę o wytłumaczenie, co ja tu wypisuję :D :D :D

Basiulinku - te zaległości... Też nie mam pojecia, kiedy sobie z tym poradzę. Za dużo te ludziska okropne piszą. Ja myślę, że w wątku "Do Admina/modów" (czy jak to tam jest) trzeba napisać, żeby już wydali zakaz pisania relacji w tym roku :lol:

Pietro - Ty jak zawsze czarujący i zbyt łaskawy dla mnie :oops: :oops: :oops: :lol:

mutiaq - ech te moje wstępy... A jak powiem, że to jeszcze nie koniec tych parawstępów, to możecie mi oczy wydłubać :lol:

Lidio, Jacku - ja to Wam muszę powiedzieć, że tych Indii to u nas bardzo niewiele zobaczycie. Za chwilę uciekniemy do Ladakhu. To już zupełnie inny świat - bliższy Tybetowi i Nepalowi. Mnie ten świat znacznie bardziej pociąga. Tam się naprawdę czułam komfortowo. Nie umiem walczyć z nachalnością, nieuczciwością, męczą mnie zaczepki. W Ladakhu czułam się naprawdę jak podniebna księżniczka. Ale nie uprzedzam faktów :D Kiedyś do tego dojdę :D

Buberku - żebym to ja jeszcze bardziej zwięźle umiała się chichrać co nie? Jak taka żaba wąskoustna :lol:

Coś tu za chwilę znów pogadam :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone