Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 04.03.2010 20:57

Tymona napisał(a): Lecę po nową parę kapci...

Moje już czekają :D, razem z różą do kompletu. Bo skoro jednak Argentyna, to i tango. Tanga tańczyć nie potrafię, ale różę w zębach mogę potrzymać :D. Może się nawet przyda, jak będę nielegalnie podczytywać w pracy - naturalna bariera przed salwami śmiechu, które z pewnością się pojawią przy czytaniu, a które wydałyby mnie przed moim szefosttwem. Ale przecież nie będę :? czekać z lekturą do popołudnia, jeśli cóś pojawi się tu już po moich wieczornych godzinkach czuwania?

Ula i Wiola, pozdrawiam Was gorąco 8)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 04.03.2010 21:02

dangol napisał(a):
Tymona napisał(a): Lecę po nową parę kapci...

Moje już czekają :D, razem z różą do kompletu. Bo skoro jednak Argentyna, to i tango. Tanga tańczyć nie potrafię, ale różę w zębach mogę potrzymać :D.
Co racja, to racja - róża w zębach :idea: Znaczy, że jeszcze muszę do dentysty :lol: :lol:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 04.03.2010 22:53

Ulenko!
Witamy w Europie :) juz nie moglam sie doczekac Waszego powrotu!
Bo to oznacza swietna relacje :hearts:
Mam nadzeje,ze dotarl do Was moj email,ale to juz daaaawno bylo...

I tak jak Tymona i Dangol trzymam kapcie w pogotowiu :D
A z ta roza to tez swietny pomysl :D
Pozdravki serdeczne!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2010 23:37

Tymona napisał(a):Lecę po nową parę kapci...

A ja do apteki po klej do protez coby szczęka nie wypadła :wink: :D
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.03.2010 23:47

shtriga napisał(a):... a tam pochłaniałam milanesy wielkości... Noooo opowiem wkrótce czego, to już chyba wiadomo jak smakuje :lol:

Tak myślałem :D Tak mi opowiadano - że temu nikt się nie oprze :)
Już się cieszę na czytanie o tym wszystkim. Ale - dopiero za miesiąc.
Póki co - jak Bóg da - od jutra wstępujemy na Wasze ścieżki, Dziewczyny.
Adios ! Hasta la vista 8)
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.03.2010 10:13

Janusz Bajcer napisał(a):
Tymona napisał(a):Lecę po nową parę kapci...

:lool: :lool: :lool: :lool: :oczko_usmiech:
Janusz, wycierasz mi monitor!
:oczko_usmiech: :mrgreen:
No nie mogę... hehe
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.03.2010 11:21

shtriga napisał(a):No to buenos dias zimowo-wiosenna Polsko :):):):)

Muy buenos! :)
Que sean maravillosos y calientes para vosotras ambas.

shtriga napisał(a):Wojtku - w ferworze przygotowań podglądałam tylko Twoją relację przed wyjazdem. Miałyśmy troszkę inną trasę i odpuściłyśmy parę cudowności, w których Wy byliście, ale w kilku tych samych miejscach byliśmy :) I coś mi sie wydaje, że tam, gdzie my miałyśmy okropną pogodę, to Wy mieliście śliczną i na odwrót (a czasem się i Wam i nam pięknie trafiło - widze po dzisiejszym Twoim odcinku o Greyu :D :)

Ano, po pierwszych, średnich dniach, potem było już na ogół pięknie. Chociaż i tak nie często udawało się pstryknąć takie fotki, jak te, co się właśnie ukazują.

shtriga napisał(a):Ale to chyba dla tego forum dobrze - uzupełnimy widoczki :):):)

No i zacznę się w pełni świadomie wtrącać do Twojej relacji patagońskiej :)

Zapewne uda się przybliżyć ten odległy rejon szerszemu gronu. :)

Pozdrawiam,
Wojtek Franz
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 05.03.2010 11:39

Franz napisał(a):Zapewne uda się przybliżyć ten odległy rejon szerszemu gronu. :)

Pozdrawiam,
Wojtek Franz

... tym bardziej.... że podejrzewam niestety ! :( ... wielu z tego grona w "tym życiu" tam nie trafi !

pozdrawiam
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 05.03.2010 12:10

Tymona napisał(a): Znaczy, że jeszcze muszę do dentysty :lol:

Jak to miło się dowiedzieć, że się samemu nie jest :lol:
pozdrawiam serdecznie
:D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 05.03.2010 13:30

Tymona napisał(a):
Tymona napisał(a): Znaczy, że jeszcze muszę do dentysty :lol:

Jak to miło się dowiedzieć, że się samemu nie jest :lol:
pozdrawiam serdecznie
:D

Jak patrzę na to zdjęcie w avatarku, to aż dziw bierze, że taka młoda, a już "scenke" ma ;) ;) ;)

Tymona, piękna ta młoda i jaką ma minę :D
Pozdrówka!! :D :D
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 05.03.2010 15:54

mutiaq napisał(a):Tymona, piękna ta młoda i jaką ma minę :D
Pozdrówka!! :D :D
Qurcze ta moja młoda coś często taką minkę ma :lol: Już powoli siwieję :lol: :lol: :lol:

serdecznie pozdrówki
:papa:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 05.03.2010 21:31

Witajcie !
Ciekawe czy nabiłyście sobie akumulatory na najbliższy rok. Już wiem, że to było najpiękniejsze miejsce na ziemi do którego udało się Wam dotrzeć. Naprawdę może być coś jeszcze ciekawszego i piękniejszego niż Leh :?:

Cały urlop wykorzystany i teraz cierpliwie możemy przez cały rok czytać i oglądać na spokojnie (ciekawe czy będzie się dało na spokojnie) bajdurzenia Uli i zdjęć dwóch Podróżniczek z ich letnich wakacji w czasie naszej podłej zimy (mówi się, że najcięższej od kilkunastu lat). Tak sobie myślę czy to tylko my Wam mamy czego zazdrościć. My w tym czasie (ja na pewno) przez dwa tygodnie bardzo przeżywaliśmy zimową olimpiadę. I te olimpijskie medale. To tak na pocieszenie że coś ważnego się tu na miejscu też działo.

Czekam i ja na indiańską opowieść. 29 dni do opowiedzenia. To może być 29 tygodni, 7 miesięcy czytania. :!:
Bardzo zżera mnie ciekawość, nie będę wypytywać o przygody, dlaczego zamiast więcej w Chile a mniej w Argentynie wyszło mniej w Chile a więcej w Argentynie ale zapytam tylko o to ile zdjęć ze sobą przywiozłyście ?
mwxx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwxx » 06.03.2010 02:03

Witajcie :)

Cieszę się że wszystko poszło OK, wspanała przygoda i wrażenia niesamowite, z pewnoscią zrobione setki swietnych zdjęc do których teraz powstanie ciekawa relacja

pozdrawiam i zgłaszam się do czytelni :roll:
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 07.03.2010 17:31

Witajcie Ludkowie! Przepraszam, że tak na szybko...Dziękując za wierne kibicowanie i żeby Wasze oczęta odpoczęły od szarości i bieli oraz błota pośniegowego :twisted: - na zaostrzenie apetytu: kawałeczek patagońskiego lata w dzień średnio słoneczny :papa: :papa:

Obrazek
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 07.03.2010 17:33

8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja