Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 06.11.2009 19:51

Rafał K napisał(a):Wiolu - (przypuszczam, że tu zaglądasz :wink:) - daj Ci Panie Boże dużo zdrówka (i całą "resztę") żebyście mogły dalej jeździć po Świecie (no, z Koleżanką :wink:), gdzie Wam się tylko zamarzy...

Trzymajcie się Hajnesy :smo:

PZDR

Oczywiście, że zaglądam :) :) :) Bardzo dziękuję za życzenia !!! :papa: :papa: :papa:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.11.2009 22:26

Lidia K napisał(a):Ula, celowo nie napisałam nigdy bo tego nie wiem co się w życiu może zdarzyć :wink: Nie będę w Azji w zaplanowanej mojej najbliższej przyszłości. A co się zdarzy w tej spontanicznej, niezaplanowanej i marzeniowej :D Chciałabym, czemu nie, żeby się marzenia spełniały. Ostatni prezent pod choinką jaki znalazłam to "TYBET". I marzy mi się.

Zazdroszczę długiego spania. Jestem od rana w pracy ale już nie długo.
Księżyc zaszedł dzisiaj po 11.00 przed południem więc od samego świtu świecił swoją tarczą na południowo zachodniej części nieba.

Nasz Wrzesień 2009 się ciągle tworzy i poczeka, nie ucieknie Ci na pewno :)

A przepraszam - oczywiście, że nie napisałaś NIGDY!!! To moja nadinterpretacja. Przepraszam!!! :D
Z Tybetem dla nas to póki co trochę problemów... Ale wierzmy, że będzie normalnie...

A co do Księżyca to aż tak długo nie śpię :lol: :lol: :lol: Chyba w złym miejscu go szukam :lol: A może chmury mi przeszkadzają :D

Rafał K napisał(a):
shtriga napisał(a):...A co do zdjęć Wioli z galerii... http://www.fanfoto.pl/pysza.html

Ulka - fajnie, że przypomniałaś ten link. No, no... :D

Wiolu - (przypuszczam, że tu zaglądasz :wink:) - daj Ci Panie Boże dużo zdrówka (i całą "resztę") żebyście mogły dalej jeździć po Świecie (no, z Koleżanką :wink:), gdzie Wam się tylko zamarzy...

Trzymajcie się Hajnesy :smo:

:D Ja to się boję jak Rafał tu zagląda :lol: :lol: :lol: Żartuję oczywiście. I dziękuję za obecność i wyrozumiałość dla tej mojej tffffffórczości :wink: :D

A teraz na poważnie.
Pamiętacie jak sobie robiłam haha hihi z tych gęstych, częstych meldunków, kontroli i sprawdzania paszportów w Ladakhu...? Już nie będę robić żartów, bo jeśli to nawet uciążliwe, to może ratować życie, a przynajmniej pomóc w nieszczęściu.

Na tym Forum - Dział Azja, temat: Zaginął kolega - Indie - Zanskar.

Tak w skrócie - w sierpniu słuch zaginął o chłopaku z Polski, który podróżował w tamtych naszych okolicach. Znajomi go szukają jak mogą. Ktoś napisał o tym, że może te księgi, w których spisuje się dane obcokrajowców mogą pomóc.
Do naszego hotelu też wyślemy tę informację o nim, jak tylko poszukujący przygotują ją w PDFie. Miejmy nadzieję, że brak wiadomości okaże się jednak dobrą wiadomością.

To są kolosalne, bezludne tereny, wysokie góry. Roztropności nigdy wiele.

Myślałam, że skończę dziś ten tsomoririowy dzień, ale nie dam rady, więc pewnie po weekendzie cdn :)

Buziaki!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2009 22:31

shtriga napisał(a):
Myślałam, że skończę dziś ten tsomoririowy dzień, ale nie dam rady, więc pewnie po weekendzie cdn :)

Buziaki!

Tym razem jesteś usprawiedliwiona :wink: :D
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 06.11.2009 23:37

Ło matulu !!!

Po ostatnim odcinku jęknę tylko z zachwytu !

Cuda panie, cudeńka :D

Pomyśleć tylko, że nie minie doba, a nasze mysze pysze zobaczę se uzivo :wink:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 07.11.2009 07:54

Do zobaczenia :lol: :lol: :lol:

Dziś o 5 mnie oświeciło, że płytkę z fotami z Nędzy mam zabrać. To tyle prywaty :lol: (bo my dziś w królewskim mieście Krakowie na crospotkaniu się widzimy - to info dla Czytelników, którzy nie wiedzą o czym my tutaj :D )

Miłego weekendu!!!
mwxx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwxx » 10.11.2009 20:18

witam 8)

właśnie zaczynam czytać Waszą relację z podróży... wiem, wiem ktoś powie - dopiero ?? - to gdzie ty żyjesz człowieku ??

- OK, odpowiem - najlepsze rzeczy zostawia się na deser,

...i spotkałem dziś Wielkie marzenia, kazały Wam tylko przekazać ... już nic dla Was nie bedzie niemożliwe.. wystarczy zapragnąć

pozdrawiam kolezanki i wracam do lektury, a fotki ..... wspaniałe 8O
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 11.11.2009 18:09

Witaj mwxx :D Miło i Ciebie tu widzieć!

Kolejny motóóóóóóóóórowiec? Takich podróżników w Ladakhu spotkałyśmy naprawdę wielu. A i enfieldy można wypożyczyć (wrócę i do nich jeszcze). Czasem, żałowałyśmy, że my tak nie potrafimy :lol: Ale wystarczyło tylko popatrzeć na zmęczenie i zamarznięte twarze wysoko gdzieś tam i nam przechodziło :lol:

Dziękujemy za dobre słowo, ale to:
mwxx napisał(a): właśnie zaczynam czytać Waszą relację z podróży... wiem, wiem ktoś powie - dopiero ?? - to gdzie ty żyjesz człowieku ??

- OK, odpowiem - najlepsze rzeczy zostawia się na deser,

...to chyba taka raczej przesada :oops: :oops:

Jak doczytasz do tego końca, to daj znać :lol: Będę pisać dalej :devil:
Żarcik, żarcik, żarcik :D Odrobinę czasu potrzebuję.
mwxx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwxx » 11.11.2009 23:54

przeczytałem.....
szczerze gratuluję decyzji, konsekwencji, uporu i pomysłu na wyprawę
bo trzeba to mieć by póżniej przeżyć tak ciekawą podróż
Tym bardziej świetnie napisana relacja wcisneła mnie w tylną kieszeń Waszego plecaka i porwała w ten deszczowy jesienny wieczór na drugi koniec świata, świetne fotki przemówiły mocno do mej wyobrazni.... góry, drogi, kurz, twarze tubylców i oczy..w których widać ślad zupełnie już innej kultury.. super 8O
no cóż....
oczywiście biorę numerek grzecznie staję w kolejce i czekam na ciąg dalszy relacji, dołączając do rzeszy czytelników :roll:

pozdrawiam :wink: .. na szlaku przygody
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.11.2009 08:22

Wchodzę na forum, patrzę - jest na czerwono - super :D .
Niestety... :(
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 12.11.2009 22:49

Jacku - tyle się dzieje dookoła ...
a poza tym na południu deszcz leje jak z cebra non-stop 5 dzień - trudno w taki czas znaleźć wenę - miej wyrozumiałość dla Księżniczek :)
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.11.2009 23:41

Aż się boję odzywać, bo Jacek rano zajrzy "bo było na czerwono", a tu sobie przyszła Ulka tylko pogadać i potęęęęęęęężne OT zrobić :lol:

Ale musiałam się odezwać, bo oto dwie męskie poetyckie dusze się odezwały :D
Nasz znany z wypranego z emocji relacjonowania wszystkiego Plavac i Mwxx, który siedzi mi w plecaku, kiedy ja ledwo nogami powłóczę na tych czterech tysiącach z hakiem :wink: :lol: (Pamiętam, że kiedyś tam też Atojkę chyba nosiłam :D )
Aaaa przepraszam. Jest jeszcze przecież Jacek, który tu wiersze pisał!!! :lol:

mwxx napisał(a):przeczytałem.....
szczerze gratuluję decyzji, konsekwencji, uporu i pomysłu na wyprawę
bo trzeba to mieć by póżniej przeżyć tak ciekawą podróż
Tym bardziej świetnie napisana relacja wcisneła mnie w tylną kieszeń Waszego plecaka i porwała w ten deszczowy jesienny wieczór na drugi koniec świata, świetne fotki przemówiły mocno do mej wyobrazni.... góry, drogi, kurz, twarze tubylców i oczy..w których widać ślad zupełnie już innej kultury.. super 8O

A tak na serio, to wiesz mwxx... Jak już były te bilety, to odwrotu nie było. No i poleciałyśmy :D Trochę żałowałam, że się lepiej nie przygotowałam, ale już tak mam w tej chaotycznej głowie i na żywioł lecim.
Za to teraz kiedy piszę, to żeby tak całkiem głupotek Wam nie opowiadać, to trochę poczytam o tym i owym i tyyyle się nowego dowiaduję :lol: :D

Ale tak właściwie to się odezwałam z moim potęęęęężnym OT, bo Piotr plavac tymi słowami:
plavac napisał(a):a poza tym na południu deszcz leje jak z cebra non stop 5 dzień - trudno w taki czas znaleźć wenę
odnalazł w czeluściach mojej mózgownicy TAKĄ STRASZNIE STARA PIOSENKĘ i teraz to mi tak chodzi po głowie, że nawet TO nie pomoże :lol:

Odgrzebałam wykopaliska, co nie? :lol:

A w sumie to deszcz w temacie monsunowym powinien pomóc. Ale nie pomaga, bo monsunowy deszcz jest upalny podobno. A tu ziiiiiiimno.

Ale, Ale - żeby nie było tak totalnie OT, to znalazłam TO :lol: :lol:

Moje obiecanki to najdłuższa książka świata, więc nic nie powiem póki co, cmok, cmok, cmok :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.11.2009 08:02

plavac napisał(a):Jacku - tyle się dzieje dookoła ...
a poza tym na południu deszcz leje jak z cebra non-stop 5 dzień - trudno w taki czas znaleźć wenę - miej wyrozumiałość dla Księżniczek :)

I vice wersal ... :wink: :lol:
Na północy tak sobie więc tylko ciąg dalszy może poprawić nastrój i humor :wink:
Czyli miej serce i patrzaj w serce - dobra.
Pozdrowienia.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 13.11.2009 09:08

shtriga napisał(a):Za to teraz kiedy piszę, to żeby tak całkiem głupotek Wam nie opowiadać, to trochę poczytam o tym i owym i tyyyle się nowego dowiaduję :lol: :D
:lol: skądś to znam :lol: ostatnio nawet stwierdziłam, ze relację trzeba pisać przed wyjazdem :wink: bo wtedy podczas wyjazdu byłoby się doskonale przygotowanym :lol:

:papa:
mwxx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwxx » 16.11.2009 10:39

hello :D

no i jak tam shtriga ????
bo naród się już niecierpliwi, a dalszej częsci brak.... :?

myślę, że każdemu kto wszedł w tę opowieść należy się ciąg dalszy...
więc i ja wołam z resztą gawiedzi... jest tam kto ???? pisze się coś ??? :roll:

pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.11.2009 10:45

Oglądałem wczoraj Martynę i było o zamieszkiwaniu na stateczkach i był taki mały smyk, który chciał przeskoczyć z jednej na drugą - przypomniała mi się Wasza "przygoda" - brrrr
mwxx - medytuj :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja