Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 05.11.2009 22:55

Ja tu już nic mądrego nie napiszę ... ależ pięknie Wam było :!:
Rodzina pyta , czy INDUS to jakiś lek na grypę, bo chodzę po domu i głośno powtarzam.
Ej, dziewczyny, dziewczyny ...
Co ja mówię - Madamy :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.11.2009 23:01

shtriga napisał(a):Co do Yeti... Hmmmmm Coś się znajdzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ula i Viola na tropach yeti :?: :D

Hm, było ciekawie :D zapowiada się jeszcze ciekawiej 8O
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.11.2009 00:55

ULA , Wiola , dziekuje bardzo :D

Ma mi sie teraz co snic po nocach . . .
Wtprawa i relacja - rewelacja

Gratulacje
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 06.11.2009 06:24

Madamy czy Lejdisy - szok :!:
Na jak OLO Macedoński, tylko, że na prawie 5000 metrów.
I "wody" też zaliczyłyście :D .
Czekam już tylko na ... Monsun :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.11.2009 08:22

felder*eagles napisał(a):Trochę off topic..
''dżuuulej''. Szklarski opisuje to słowo jako powitanie w języku ladakhijskim, dodając jeszcze, że towarzyszyło mu .... wywalenie języka na brodę...

A to nie było Wassssuuuuuup ? :wink:
Wiola - chciałbym robić takie "normalne" zdjęcia.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 06.11.2009 08:57

:lol: :lol: Kurcze, wczoraj rodzina nie mogła mnie od komputra odgonić :wink: , najpierw oglądałam, potem czytałam :lol: i od początku oglądałam i czytałam i zaniemówiłam iiiiiiii zabrakło mi słów nawet tych pisanych :wink:
Zdjęcia wszystkie są śliczne UlaTwoje też, Wioli to artystyczne cudo :lol: , co ja gadam takie normalne pstryki :wink:
Pozdrawiam "Madamy" :papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 06.11.2009 09:52

Kolejny genialny odcinek :D 8O :!:
Dech mi zapiera... i to nie z racji wysokości :wink:
Rozmarzyłem się, po powrocie z pracy chyba sięgnę na półkę po Szklarskiego :) (uwielbiam serię przygód Tomka).
Zaraz zabieram się za oglądanie zdjęć z linka Wioli.

pozdr

P.S.
A Wiola na zdjęciu bardziej kojarzy mi się z tyczkarką :lol: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.11.2009 10:45

janusz.w. napisał(a):Wiola na zdjęciu bardziej kojarzy mi się z tyczkarką :lol: :wink:

Jak ja stanę na palcach, to nawet wtedy tej Monsunowej Księżniczce prosto w oczy nie spojrzę :wink: :D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.11.2009 11:36

Piotrek_B napisał(a):Ula, Wiola - szacunek :!:
Dla mnie Wasza trasa jest o tyle ciekawa, że kiedyś dawno, dawno temu byłem już zawizowany i "zabiletowany" na ten kierunek i z pewnych niezależnych ode mnie przyczyn 2 tygodnie przed terminem wszystko poszło się........ :cry:
Pozdrawiam i czekam na CD :papa:

Dziękujemy Piotrze... :oops: Jak każda typowa kobieta jestem próżna i lubię niezasłużone komplementy ;) Sprawa jednak wygląda tak, że ja mam duży dystans do tej naszej wyprawy, bo była prawie tylko i wyłącznie samochodowa. To tak zupełnie inaczej niż było do tej pory... Żal, ale naprawdę - za mało czasu sobie dałyśmy. Na jedno go było za mało, na drugie za dużo, ale to opowiem :):):) Troszkę tam pochodzimy, ale bez przesady ;)

Życzę Tobie i nam, żeby kiedys powrót się udał. Ten Stok Kangri przecież czeka :)

dangol napisał(a):To taki menelowy grecki patencik w Limenarii na Thassos

Te nasze zabawy słownikowe... :):):)

plavac napisał(a):Ja tu już nic mądrego nie napiszę ... ależ pięknie Wam było :!:
Rodzina pyta , czy INDUS to jakiś lek na grypę, bo chodzę po domu i głośno powtarzam.
Ej, dziewczyny, dziewczyny ...
Co ja mówię - Madamy :)

:D:D:D:D:D:D Muszę uważać, co piszę, bo Piotr to jest bardzo posłuszny pacjent i robi wszystko, co mu zalecają :):):) Ale jak Indus pomoże, to zbijemy na tym kokosy!!!!!! Pani minister się z nami dogada :D

Janusz Bajcer napisał(a):Ula i Viola na tropach yeti :?: :D

Hm, było ciekawie :D zapowiada się jeszcze ciekawiej 8O

Do sierściuchów to my mamy szczęście himalajskie :D:D:D:D

piotrf napisał(a):ULA , Wiola , dziekuje bardzo :D

Ma mi sie teraz co snic po nocach . . .
Wtprawa i relacja - rewelacja

Cieszę się Piotrze, że się podoba. I życzę tak, jak i Wam/Nam wszystkim choć chwilki tam :D

Buber napisał(a):Madamy czy Lejdisy - szok :!:
Na jak OLO Macedoński, tylko, że na prawie 5000 metrów.
I "wody" też zaliczyłyście :D .
Czekam już tylko na ... Monsun :wink:

Myślę, że z Olem łączy nas to, iż pewnie podobnie bolały nas wszystkie kości po tych przejażdżkach :D Kurka WODNA... I z tym ostatnim zdaje się będzie problem...

renatalato napisał(a)::lol: :lol: Kurcze, wczoraj rodzina nie mogła mnie od komputra odgonić :wink: , najpierw oglądałam, potem czytałam :lol: i od początku oglądałam i czytałam i zaniemówiłam iiiiiiii zabrakło mi słów nawet tych pisanych :wink:
Zdjęcia wszystkie są śliczne UlaTwoje też, Wioli to artystyczne cudo :lol: , co ja gadam takie normalne pstryki :wink:

Dziękujemy Renato ogromnie!!! I pozdrawiamy całą Rodzinkę, od której cierpliwości to i buddyści mogliby sie uczyć :D:D:D

janusz.w. napisał(a):Rozmarzyłem się, po powrocie z pracy chyba sięgnę na półkę po Szklarskiego :) (uwielbiam serię przygód Tomka).
Zaraz zabieram się za oglądanie zdjęć z linka Wioli.
P.S.
A Wiola na zdjęciu bardziej kojarzy mi się z tyczkarką :lol: :wink:

Ja do "taniej książki" polecę i mam nadzieję, że będą, bo tu gdzie mieszkam teraz nie mam Tomków, a tak mnie felder*eagles wczoraj też nakręcił :D:D:D

Z tą tyczkarką to oczywiście, że masz rację i o to mi chodziło :D:D:D:D:D Coś mi się szufladki przestawiły z tym oszczepem :D:D:D:D

A co do zdjęć Wioli z galerii, która podawała (to ja przypomnę, że tutaj: http://www.fanfoto.pl/pysza.html to muszę powiedzieć, że Wiola ma za dużo samokrytyki. Ma cały dysk przepięknych fot, ale marudzi, że coś tam, coś tam. A ile ja się musiałam nagadać, żeby tu podała tego linka!!! Jej skromność w tym temacie jest wprost proporcjonalna do Jej Wysokości - 183 cm :D

Całusy!
Dziś nie wiem czy zdążę dokończyć choćby ten dzień. Jak nie zasnę, to napiszę.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 06.11.2009 11:41

nic nie mówię :o
czytam, czytam, czytam................. 8O
i czekam na CD
całuski :hearts:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.11.2009 11:45

:D :D :D
Naprawdę Cię podziwiam Aneczko i Was wszystkich, że znajdujecie czas na te czytanki :lol:
Dzięki serdeczne :D Okropecznie to mobilizujące :lol:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 06.11.2009 12:48

shtriga napisał(a)::D :D :D
Naprawdę Cię podziwiam Aneczko i Was wszystkich, że znajdujecie czas na te czytanki :lol:
Okropecznie to mobilizujące :lol:

I życzę tak, jak i Wam/Nam wszystkim choć chwilki tam

Znajdujemy całkiem dużo chwilek, żeby się podelektować i tekstem i zdjęciami. Jak ja to lubię :D : tam gdzie mnie nie będzie chociaż sobie z Wami popodróżuję po himalajskim KSIĘŻYCU. Według mnie jest o wiele ciekawiej niż na księżycu, sprawdzałam dzisiaj rano gdy jeszcze świecił.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.11.2009 13:22

Lidia K napisał(a):tam gdzie mnie nie będzie chociaż sobie z Wami popodróżuję po himalajskim KSIĘŻYCU. Według mnie jest o wiele ciekawiej niż na księżycu, sprawdzałam dzisiaj rano gdy jeszcze świecił.

Wytłuściłam, bo... Świat, to akurat ten jeden z nielicznych tematów w moim życiu, w którym nie napiszę już nigdy NIGDY :D W innych sferach życia są różne "nigdy", które na pewno nigdy się nie przydarzą... :? Ale jeśli chodzi o wyjazdy, to wszystko jest możliwe!!!

Śmiałyśmy się ostatnio z Wiolą jak pieczołowicie przygotowywałyśmy się do naszej pierwszej, w 100% samodzielnej wyprawy do Chorwacji i Czarnogóry w 2005 r. To był dla nas - no może nie tak do końca, ale coś w tym jest - mały koniec świata :lol: A teraz to tylko rzucamy marzeniami w górę i łapiemy w łapki pierwsze, które spadnie :D

A co do Księzyca - hmmm. Pewnie za długo śpię, mimo, że późno chyba zachodzi :lol:

Serdeczności! Muszę czym prędzej wrócić do Waszego Września 2009 :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 06.11.2009 13:42

shtriga napisał(a):
Lidia K napisał(a):tam gdzie mnie nie będzie

A co do Księzyca - hmmm. Pewnie za długo śpię, mimo, że późno chyba zachodzi :lol:

Muszę czym prędzej wrócić do Waszego Września 2009 :D

Ula, celowo nie napisałam nigdy bo tego nie wiem co się w życiu może zdarzyć :wink: Nie będę w Azji w zaplanowanej mojej najbliższej przyszłości. A co się zdarzy w tej spontanicznej, niezaplanowanej i marzeniowej :D Chciałabym, czemu nie, żeby się marzenia spełniały. Ostatni prezent pod choinką jaki znalazłam to "TYBET". I marzy mi się.

Zazdroszczę długiego spania. Jestem od rana w pracy ale już nie długo.
Księżyc zaszedł dzisiaj po 11.00 przed południem więc od samego świtu świecił swoją tarczą na południowo zachodniej części nieba.

Nasz Wrzesień 2009 się ciągle tworzy i poczeka, nie ucieknie Ci na pewno :)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 06.11.2009 15:36

shtriga napisał(a):...A co do zdjęć Wioli z galerii... http://www.fanfoto.pl/pysza.html

Ulka - fajnie, że przypomniałaś ten link. No, no... :D

Wiolu - (przypuszczam, że tu zaglądasz :wink:) - daj Ci Panie Boże dużo zdrówka (i całą "resztę") żebyście mogły dalej jeździć po Świecie (no, z Koleżanką :wink:), gdzie Wam się tylko zamarzy...

Trzymajcie się Hajnesy :smo:

PZDR
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja