Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 04.11.2009 00:02

Dżuleej Zoolki :lol:

Co do tej ceny za hotel Wojtku, to nie mam doświadczenia i się nie orientuję, jak to jest naprawdę. Może masz rację i wszyscy dajemy się kiwać, bo spotkani przez nas Polacy (oczywiście, że będzie o Was też odrobina drodzy Czytacze niezalogowani :lol: ) spali w pensjonatach za 300 rupii. Warunki podobne, ale my nie mialyśmy problemów z wodą czy prądem, a tam się zdarzało. Tak czy inaczej - biały z reguły i tak zapłaci frycowe :D

Plavacu - bedzie jutro (tzn. już chyba jest dziś :lol: ) albo z jutra na pojutrze, bo Wiola się tak rozpędziła, że zaczęła przygotowywać foty "od końca" i dziś już odpadła :lol:

Buberku - ale się śmiałam, bo w Twoim mostarskim kibelku byłam wtedy, kiedy Ty byłeś tutaj :D
To o meczecie wspomnę, kiedy wrócimy do Lehu, a o biżuterii będzie jak pójdziemy handlować :lol: Brudasów chyba nie zdjęłyśmy... Muszę pogrzebać w fotach.

No Leh to nie dziura!!! Dziura tylko w takim sensie, że na końcu świata. Ale cywilizacja prawie pełna! :lol:

To do zaś!!! :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 04.11.2009 16:58

Super się czyta :lol:
Czekam na to zaś :wink: , tylko nie wiem ile to jest zaś :wink:
Myślę że to całkiem krótko jest :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 08:13

renatalato napisał(a):Super się czyta :lol:
Czekam na to zaś :wink: , tylko nie wiem ile to jest zaś :wink:
Myślę że to całkiem krótko jest :lol:

Zaś :wink:

Nie liczyłbym na szybkie wznowienie opowieści - autorkę(i) widziano gdzieś tam

Obrazek

:wink: :D
Ostatnio edytowano 05.11.2009 08:32 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 05.11.2009 08:21

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ach jeeeej... Się rozmarzyłam już :lol:

Teraz krzyczcie na Wiolę!!! Albo zrobimy tak - wkleję odcinek z kilkoma fotami, a jak Wiola zrobi, co trzeba, to dokleję...? Wieczorem tak zrobię! :D

A kto jeszcze nie kupił kapci, to będzie miał więcej czasu :wink: :D To są oczywiście moje żarciki i Wiola mnie skrzyczała, że tak napisałam, bo te jej foty to przecież jedynie amatorszczyzna :D

Renato - Jacek wytłuamczył ile to jest "zaś" :lol: Uściski!!!
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 05.11.2009 10:00

shtriga napisał(a):.... Wiola mnie skrzyczała, że tak napisałam, bo te jej foty to przecież jedynie amatorszczyzna :D

Ci co znają możliwości "amatorskie" Wioli na pewno się ani trochę nie zawiodą a Ci co nie znają będą mieli okazję poznać. Żeby nasze wszystkie zdjęcia miały taki poziom. :( :? :)

Czekamy na c.d.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.11.2009 10:31

Zakapciowany i gotowy na kolejne etapy relacji :D niecierpliwie czekam

Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.11.2009 10:38

Jeeeeeeee Wiolkaaaaaaa :!: Czekam na tę amatorszczyznę i czekam i se trapery już zawiązałem na nogach coby mi nie spadły :D, a tu dalej nic :!:

Hehehe jesteście co najmniej tak dobre jak ja :devil: w przygotowywaniu kolejnych odcionków :lol: Czyli tzw. przerwa na reklamę o tybetańskiej herbatce :devil:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 05.11.2009 11:06

To ja obiecuję dziś jakieś preludium.

A co do tego linka od Leszka - brrrrrrrrrr
Podoba mi się to zdanie: "Niektórzy turyści uważają nawet, że jest to smak zbyt trudny do zapomnienia". :D :D :D
Wiola się rozsmakowała, a ja... Eksperymentalnie tak, żeby posmakować, ale żeby się tym napić albo delektować, to no... ale na pewno nie zapomnę :lol: :lol: :lol:

ALE ALE!!! Jest coś z jakiem związanego, za czym tęskni mi się - jaczy ser!!!!!!! Niebo w gębie!!! Drogi był, jak na tamtejszą rzeczywistość, ale pyszny. Zdaje się 80 rupii za 10 dag. Coś w rodzaju naszego żółtego z pogranicza - ani ostry, ani słodki - taki w sam raz.
Ostatnio edytowano 05.11.2009 11:09 przez U-la, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 11:07

Tylko jak długo gotować herbatę, mleko i cukier ? Bo jest tylko mowa o tej z masłem :)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 05.11.2009 11:25

shtriga napisał(a):A kto jeszcze nie kupił kapci, to będzie miał więcej czasu :wink: :D

Melduję, że z kapciami już zdążyłam :!:, nawet w nich na wszelki wypadek spałam, gdyby się okazało, że kolejny odcinek pokaże się w nocnych godzinach... No, niech będzie... zdradzę sekrecik, że kapcie profilaktycznie przykeiłam. Ale pewnie to nic nie pomoże, bo i tak spadną, jak :idea: zobaczą fotki Wioli. Dla takich atrakcji warto jednak być na bosaka nawet na najbardziej lodowatej podłodze :arrow: zresztą i tak szybko się rozgrzeję :D , czytając "bajdurzenia" Uli i oglądając "amatorszczyznę" Wioli :D .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 12:04

Dlatego zamiast kapci siedzę w kierpcach jak prawdziwy kaszeba... :lol:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 05.11.2009 15:17

Strasznie się chichram jak Was czytam :lol: :lol: :lol:

Witaj Danusiu!!! Masz mnóstwo innej pracy na forum - tym serdeczniej dziękuję, że jesteś :D

Mówią, że na takich wysokościach, po jakich my się tu poruszamy, to w jednym momencie można doznać porażenia słonecznego (mając głowę w słońcu) i odmrożenia (nogi w cieniu) :D

Siedzę sobie po cichutku w kąciku. Może coś tu zdziałam przed północą jeszcze.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 05.11.2009 15:37

JacYamaha napisał(a):Dlatego zamiast kapci siedzę w kierpcach jak prawdziwy kaszeba... :lol:
Jacek - Ty Kaszubie - w jakich kierpcach- - w kierpcach to górale chodzą :lol: a my w wysokich butach z cholewami :lol: :lol:

pozdrawiam
Koleżanka Kaszubka
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.11.2009 15:50

A ja - jak przystało na wschodnie rubieże
- w walonkach sobie cicho siedzę ... :D :D :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 15:53

Tymona napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Dlatego zamiast kapci siedzę w kierpcach jak prawdziwy kaszeba... :lol:
Jacek - Ty Kaszubie - w jakich kierpcach- - w kierpcach to górale chodzą :lol: a my w wysokich butach z cholewami :lol: :lol:

pozdrawiam
Koleżanka Kaszubka

A buźkę widziała?
Ja tam w wysokich nie chadzam - mam grubą łydkę :wink:

A co do reszty, że tak brzydko powiem - niech reszta nie siedzi w kąciku tylko wyłazi na światło dzienne. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja