napisał(a) U-la » 03.11.2009 18:37
JacYamaha napisał(a):Może mi wszystko spadać - czekam niecierpliwie i cieszę się z tego tempa bo już wkrótce nowe opowieści...
marsylia napisał(a):To lecę z Tymonką po kapcie, bo ja na boso chadzam
Spadną czy nie spadną, ale jakby co, to będą gotowe prezenty pod choinkę
marsylia napisał(a):dżuleej!
Poczytałam wczoraj i się zezłościłam, że wszystko potem - o tym później, a o tem potem...
Ale już mi przeszło...to zderzenie kolorów niesamowite - tu szaro buro, a tu mega kolorowy młynek, pięknie....
Wiesz Marsylka, ja już też zauważyłam, że tak piszę, bo tyle bym Wam chciała naraz opowiedzieć i powoli mi się strasznie chaotycznie robi. Nie wiem co omijać, a o czym pisać. I wymyśliłam, że będę raczej pomijać historię i to, co można znaleźć w przewodnikach, a zostanę może przy tym, co my same zobaczyłyśmy i jakoś tam przeżyłyśmy.
Tymona napisał(a):I ja też o tych dzieciach, bo mimo że Wy wiecie, że one na baczność, to mnie to w ogóle nie przeszkadza
Zdjęcia z tymi Maluchami są pełne uroku
No i jeszcze Wy tak ładnie o nie dbacie
marsylia napisał(a):Dzieci prześliczne, nawet na baczność są przsłodkie, zgadzam się z
januszem, że mały książe wymiata, bo w ogóle mam sentyment do Małego Księcia
.
Bardzo mi się podoba, że ludzie tacy uśmiechnięci, życzliwi, chociaż bieda wychodzi z każdej strony...
Mnie ta ufność dzieci strasznie urzekała i w ogóle ogromna życzliwość wszystkich ludzi. Ale to chyba też zasługa tego, że nie są aż tak skażeni złem, fałszem, obłudą - może to tylko wrażenia turysty, który był tam chwilę, może rzeczywistość jest bardziej brutalna, ale w wioskach tak właśnie przesympatycznie było.
Czasem mi się też wydawało, że to dlatego, iż przez 3/4 roku oni tam w ogóle nie mają kontaktu z innym światem i może jest jakiś taki głód spotkania z "innym", "obcym", "białym". Nie mam problemów z byciem otwartą na innych ludzi, nawet jeśli w ogóle nie rozumiemy swoich języków, ale to, co ladakijczycy pokazują, to czasem aż onieśmiela.
slapol napisał(a):Ale podpuchy walicie...
Pojechali Sławek co nie? Ciąg na bramkę mam, ale zobaczymy, czy Wiola mi piłkę poda dziś czy jutro
Dżuleej młodzieży!!!