Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 15.09.2009 20:01

Mniejsza o zdjęcia, chociaż mnie się podobają. Ale TEKST! Niewiele osób potrafi stworzyć coś tak pysznego. Jakiś dar od Boga, czy co? :D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 15.09.2009 20:55

"Oh let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream
I am a traveler of both time and space, to be where I have been..."

Kashmir :lol:

Ula - skąd Ceppelini o Was zasłyszeli to nie mam pojęcia - myślę jednak, że wobec tak oczywistych faktów powinnaś nam to wszystko jakoś wytłumaczyć :mrgreen:

PZDR
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 15.09.2009 21:06

No to teraz ja :wink:

Bój się Boga!!!! Dziecko drogie!!!! Tak by moja mamusia wołała, gdyby coś takiego zobaczyła. :wink: :wink: :wink:

A dla mnie bomba!!! Widoki i trasa - mistrzostwo świata!!! :hearts: :hearts: :hearts:

A ta muzyka w tatabusie jednym słowem hipnotyczna. Nic dziwnego, że kobry w Indiach mają mętne oczy :lool:

A te zdjęcia dla mnie są super! To relacja z trasy, w kurzu, ruchu i ciągłym podskakiwaniu na dziurach. Moim zdaniem właśnie takie zdjęcia oddają klimat i "aromat" chwili, pokazują, że jesteś w ruchu. A tych innych szczegółów przy zmniejszaniu to ja nie zauważam - ślepa jestem to fakt, ale mi się szalenie podoba!!! :P :P :P :P :P
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 16.09.2009 04:35

shtriga napisał(a):Annapurna jednak nas ciągnie. Ale póki co chyba będzie jednak zmiana kierunku :D Choć za wcześnie jeszcze żeby coś konkretnie mówić.

Ameryka Południowa??? :-). Bo tylko to może dla mnie być ciekawsze od Ladakhu...
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.09.2009 11:17

Dzięki Janie... :oops: Jeśli to coś dobrego, to na pewno od Pana Boga, który odnalazł dwoje najfajniejszych ludzi na świecie - tzn. moich rodziców i żeby im nie było za lekko, podrzucił mnie :wink: :D:D:D:D
A że przez bardzo długi czas w moim dzieciństwie nie mieliśmy telewizora (nie z przyczyn ideologicznych - się zepsuł, a były inne sprawy ważniejsze od niego :D ) to "musiałam" czytać książki. Może stąd słowotok mi się bierze i wyobraźnia Ani z Zielonego Wzgórza :D

Rafał - opadła mi szczęka... A ja myślałam, że byłam tak oryginalna w odbiorze tamtych okoliczności. Nie jestem specem od Cepelków i gdyby nie Ty, to bym się na pewno nigdy nie dowiedziała o istnieniu tego Kashmiru! Niesamowite!!! Czyli coś nas - ludzi z różnych końców świata - tam podobnie urzeka mimo wszystko...
I dziękuję za obecność (i wszelką wyrozumiałość ;) :) )

Madzia - Ty powiedz Mariuszowi, że musicie nowy monitor kupić - naprawdę zdjęcia są skopane, wieem :oops: Ale na razie je tak zostawię :):D:D:D
Co do pierwszego zdania - no przecież Rodzicom się nie mówi o wszystkim!!!! :lol: Jak mi się gdzieś wypsnęło coś tam przy tacie, to tradycyjnie ciężko westchnął i zachęcił do zmiany pracy, w której zarobki by mi gwarantowały dwutygodniowy wypoczynek w ciepłym kraju na plaży - z drinkiem z palemką w dłoni :D:D:D

Typie... Hmm ;) Jak by to powiedzieć już teraz...

Usłyszałyśmy w czasie tej wyprawy: "Jeśli twoja praca utrudnia ci podróżowanie, to... zmień pracę" :D:D:D Dużo jeszcze mamy pod górkę... Dotrzeć Tam. Bo potem to już damy radę. No i ta praca Wioli w biznesie szkolniczym... W naszą zimę ma tylko dwa tygodnie, a kiedy ma dwa miesiące to Tam zima... Ale...o czymś trzeba marzyć. Coś wymyślimy - mam nadzieję ;) :):):)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 16.09.2009 11:33

AAAAAA - rewelacja.
:oops: żałuję że rzadko na forum ostatnio zaglądam, a tu takie porządne dwa odcinki i to prosto z drogi ... i to jakiej :D .
A zdjęcia egzotyka - szok 8O :D .
No i ten "obsceniczny" tekst (z gatunku tych co lubię) o fizjologii :lol: :lol: .
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.09.2009 12:07

Buberku nie czytaj. Ja też nie nadążam z czytaniem wszystkiego co się na tym forum wyprawia. Pisz!!! Jak skończymy - każdy swoje :lol: - to będziemy się delektować w długie zimowe wieczory tymi wspaniałościami, które tu ludziska tworzą :D

Skoro tak Cię urzekła ta "obscena", już dziś zadedykuję Ci ostatni odcinek :lool:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 17.09.2009 15:19

Wczoraj wygospodarowałem sobie tyle czasu, że stwierdziłem: czas zasiąść do Twojej relacji. I co? Okazało się, że czasu na całość zabrakło - tyle tego zdążyłaś stworzyć i w taki wciągający sposób. Ale dziś dokończyłem. Świetnie piszesz! Już podjąłem decyzję - osobiście nie będę już niczego próbował relacjonować. Zostaw lepszym od siebie to, czego sam dobrze zrobić nie umiesz. ;)

shtriga napisał(a):Wymyślamy, ze pójdziemy kawałek dalej, za krzak, na trawę. Tyle co to wymyśliłyśmy, a tuuuu - jak nie chluśnie 10 metrów od nas woda z wiadra, które razem z trzymającymi je rękami widać gdzieś z trzeciego piętra drewnianego budynku. Hehe. No ciekawie jest.

To widzę, że spłuczki tam mają ręcznie sterowane. :P

Pozdrawiam,
Wojtek Franz
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 17.09.2009 17:34

Wakacje super , dziewczyny super to i relacja wspaniała...

pozdrawiam i podziwiam ...

:papa:

narzekam na ciągły brak czasu ,relacje tylko przeglądam , dokładne czytanie zostawię sobie na chłodne , zimowe wieczory...
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 17.09.2009 18:54

Franz napisał(a):Świetnie piszesz! Już podjąłem decyzję - osobiście nie będę już niczego próbował relacjonować. Zostaw lepszym od siebie to, czego sam dobrze zrobić nie umiesz. ;)

Hej, Franz, to chyba złe podejście do sprawy i mam nadzieję że to żart :-). Ja też bym wtedy nie pisał :-), a piszę po pierwsze dla siebie (pamiętnik?), a po drugie dla innych - czasem ktoś coś wykorzysta, czasem ktoś wyśle maila, zapyta o coś.... Wychodząc z tego założenie co ty, pisali by tylko najlepsi, a często zdarza się że w sieci jest tak mało relacji z niektórych regionów, wtedy każda relacja jest cenna.
A więc pomimo że nie każdy z nas jest tak zdolny jak crobielszczanki czy Kamil i wielu innych tutaj (wszystkich nie wymienię...) - każdy powinien pisać, jeśli tylko ma na to ochotę.

Jeśli się nie mylę i jeśli to nie zbieżność nicków to sam korzystałem z Twoich stron przed którymś z wyjazdów do Rumunii (Bihor, Piatra Craiului itd), linki miałem z pl.rec.gory...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.09.2009 22:14

Czytam i oglądam , i nie jestem pewny , czy zazdrośc :?: czy podziw :?: w tej chwili jest mocniejsza :roll: 8) :D
Czekam , czym teraz Wasze Wysokości nas obdarzą :?:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 17.09.2009 22:48

typ napisał(a):Hej, Franz, to chyba złe podejście do sprawy i mam nadzieję że to żart :-). Ja też bym wtedy nie pisał :-), a piszę po pierwsze dla siebie (pamiętnik?), a po drugie dla innych - czasem ktoś coś wykorzysta, czasem ktoś wyśle maila, zapyta o coś....

Nooo, była przekora w tym stwierdzeniu, potwierdzona symbolem: ;)
Ja zacząłem coś tam z mojej kiepskiej pamięci przelewać na klawisze, przymuszony przez znajomych bliższych i dalszych. Teraz sam czasem korzystam z własnych zapisków, by sobie coś przypomnieć z przechodzonych tras. Tyle, że mnie sporo czasu i wysiłku kosztuje tworzenie takich relacji, podczas gdy Strzyga ;) :papa: czy inni opisują z taką lekkością swoje przygody.

typ napisał(a):Jeśli się nie mylę i jeśli to nie zbieżność nicków to sam korzystałem z Twoich stron przed którymś z wyjazdów do Rumunii (Bihor, Piatra Craiului itd), linki miałem z pl.rec.gory...

No cóż, nie będę zaprzeczał, że i nick, i zainteresowania - te same. :)
Mam nadzieję, że chociaż na coś się przydało.

Pozdrawiam,
Wojtek Franz
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 18.09.2009 07:44

Franz napisał(a): Tyle, że mnie sporo czasu i wysiłku kosztuje tworzenie takich relacji, podczas gdy Strzyga ;) :papa: czy inni opisują z taką lekkością swoje przygody.

Franz - wydaje mi się, że każdy kto zabierze się za pisanie relacji wkłada w to sporo czasu i wysiłku, bo to inaczej się nie da - pisanie relacji jest czasochłonne. Jestem przekonana, że Ula też w swoją opowieść wkłada dużo pracy i serca, a efekty - faktycznie - rewelacyjne :D :D :D (Ulka, proszę mi się tu nie czerwienić :D)
A poza tym - czytałam Twoje tureckie (tę ostatnią też ) i rumuńskie opowieści i wiem, że umiesz pisać :D
pozdrawiam
LABUZKA
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LABUZKA » 18.09.2009 10:53

Księżniczko Ulu wchodzę tu codziennie a tu nic :( .Piszesz cudownie
opisując Wasze przeżycia i tak czekam :( na dalszy ciąg.
Pozdrawiam Dorota :papa:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 18.09.2009 12:53

Franz - o spłuczce dobre :D:D:D Co do Twoich relacji, których miałeś zamiar nie pisać, to już wszystko zostało powiedziane. Się proszę wziąć do pracy ;) :) A ja nieśmiało poproszę o przyśpieszenie relacji z marca 2009 ;)
Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za marnowanie czasu w naszych Indiach ;) :):):)

Danko - ja mam ten sam problem i doskonale Cię rozumiem :D:D:D Dzięki za obecność i baardzo miłe słowa!!! :):):):)

Piotr - ani podziwiać, ani zazdrościć, ale jak się podoba taki urlop, to spróbować :):):)

Dorotka - dzięki!!! Musi być mała przerwa, bo mam taką dziwną pracę, że w tym tygodniu nie udało się nic napisać... Po niedzieli się postaram znów trochę przyśpieszyć.

Jeszcze raz ogromne dzięki dla Was wszystkich i miło mi bardzo, bardzo, bardzo.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja

Ich wysokości - monsunowe księżniczki ;) - Indie 2009 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone