Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

i to sie zdarza!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bozena Kljaković
Croentuzjasta
i to sie zdarza!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 08.09.2005 19:29

w dzisiejszej gazecie Split-"Slobodna Dalmacija" pisze;
Polski turysta z Krakowa spaceruje przez miasto bo zapomnił gdzie zaparkował swoj samochod.
Pan Pawł Piwinski z Krakowa w nocy miedzy niedziela i poniedziałkiem zaparkował swoj Daewoo espero,ciemno czerwony kolor ,nomer rejestracyjny KR 39810-gdzies w centrum miasta i postanowił zwiedzic go noca.Po powrocie zorjentowal sie ze nie pamieta gdzie zostawilł swoje auto ,wiec od wtedy przechodzi przez wszystkie ulice w miescie szukajac swojego samochodu-narazie bez skutku!!!
Pan Pawł opowiada ze z przyjaciolmi przyjechal na urlop do Istrii,tam postanowił ze pojedzie na dwa dni zwiedzic Dalmacje,o kturej usłyszał dozo pieknych opowiadan,wyskoczyl do Splitu i tam zaparkował w jednej waskiej ulicy pomiedzy dwa doze budynki ,była noc wiec niczego sie wiecej nie przypominam-wiem tez ze samochod byl zaparkowany obok chodnika na ktorym był automat do zapłaty parkingu.Bateria z komorki sie wyczerpala a ładowarka została w samochodzie,jedyna odziez ktora mam to jest ta ktora mam na sobie,krotkie spodenki,koszulka i słomkowy kapelusz-mowi sympatyczny Polak.
W miedzy czasie spowodu nieplanowanego dluzszego pobytu w Splicie ,wynaja pokuj .Niewazne jest ze gosc zgubił orjetacje i ze nie moze sobie dac rady w nieznanym mu miescie ,a moze kropelka za dozo?.
Pokazmy swoja solodarnosc i pomuzmy człowiekowi zeby wrocił do swojego domu;jezeli ktos zauwazy ciemno czerwony daewoo espero na Polskich tablicach ,zgłoscie to na nomer telefonu....Jezeli Wam sie niechce zapamietac nomerow ,tak samo jak On nie pamieta ulicy ,niewazne ale prosi Was zeby poprostu zawiadomic o tym policje !!! Mowi ze z doza radoscia zaplaci kare za niezapłacony parking . :wink:
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 08.09.2005 20:12

Hejka Bożenka... :D :D

ale jaja...widzisz...jaki ten wasz Split piękny... :D :D
koleś tak zachwycił się Twoim miastem że.....o bożym świecie zapomniał :D :D :D ....ale tak patrząc z drugiej strony....
nie ma tego złego ...coby na dobre nie wyszło.... będzie niezłym fachowcem "od Splitu" jak wróci....tylko czy wróci..... :wink: :wink:
no nic...niech mu tam się stanie jak.....sobie by chciał :D :D :D

a tak swoją drogą....to dobrze że Ty nam tam w tym Splicie i "okolicy" za przewodnika robiłaś...jeszcze byśmy autka pogubili i na....Marko nie zdążyli.... :evil: :evil:

tak zupełnie przy okazji... :D :D :D

...jeszcze raz velika hvala za sve !!!!...

Bruno
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 08.09.2005 20:43

jezeli zapomnial to nic strasznego - wczesniej czy pozniej go znajdzie. Gorzej jak mu zwineli jacys amatorzy ten samochodzik :roll: :roll:
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 08.09.2005 20:47

ten samochodzik juz jest wiekowy patrzac po marce....zatem li tylko amatorzy musieliby to zrobic.:)
A swoja droga chlonal uroki Splitu pelnymi garsciami... i napewno bedzie to miasto milo wspominal.:)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2005 21:22

Będąc dwa razy pod rząd w Splicie udało mi się zaparkować na tej samej ulicy i dosłownie w tym samym miejscu blisko centrum. Na szczęście nie miałem kłopotów z odnalezieniem auta.
Z tym miałem kłopoty w Krakowie jak były problemy z parkowaniem. Codziennie gdzieś indziej stawiałem auto a po pracy zastanawiałem się gdzie mam iść.
A gość w Splicie ma teraz problem , ciekaw jestem jak to się skończy? Może to croforumowicz i po powrocie nam wszystko opisze? :lol:

Pozdrawiam :wink:
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 09.09.2005 09:14

:D Tak jak pisze Bruno :!: :!: :!: :!:
Niema tego złego... coby na dobre nie wyszło...
Po wczorajszym komunikacie w naszej gaziecie dobrzy ludzie znalejzli zgubiony samochod naszego rodaka :!: :!: :!: Pana Pawła zawieziono do swojego auta,z doza radoscia szczesliwy :!: :!: dziekował słowami :!: :!: :!: :!:
"CHorwaci- najlepsi ludzie na swiecie" :!: :!: :!:
Nasz rodak odrazu wsiadł do swojego samochodu i pojechał dalej w kierunku na południe.Miejmy nadzieje ze w Dubrowniku nie zapomi gdzie sie zaparkował :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 09.09.2005 09:33

dobre :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 29.09.2005 10:32

Czy już go odnalazł :?:
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.09.2005 11:58

Madzia1981 oj ty jakaś taka rozkojarzona jesteś :D :D :D jaki jest tego powód - może np. ktoś z męskiej części forumowiczów :?: :?: :D

Bożena napisała:
Po wczorajszym komunikacie w naszej gaziecie dobrzy ludzie znalejzli zgubiony samochod naszego rodaka Pana Pawła zawieziono do swojego auta,z doza radoscia szczesliwy dziekował słowami
"CHorwaci- najlepsi ludzie na swiecie"
Nasz rodak odrazu wsiadł do swojego samochodu i pojechał dalej w kierunku na południe.Miejmy nadzieje ze w Dubrowniku nie zapomi gdzie sie zaparkował

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone