slapol napisał(a):wojan napisał(a):Kompleks został kupiony przez Rosjan - jest nadzieja, że ruiny zmienią się w coś zdatnego do użytku ...
Albo przyłączą do Federacji...
Wyrocznia napisał(a): .............
A tak całkiem serio - dziękuję za pokazanie Chorwacji z innej strony, której nie chce widzieć turysta masowy.
luk006 napisał(a): Jak będę miał trochę czasu spróbuje u rodziców znaleźć jakieś zdjęcia.
luk006 napisał(a):Aaaa no i najważniejsza rzecz. Jeśli dobrze pamiętam, to gdzieś na skraju kompleksu znajdowała się chyba plaża dla naturystów .
Jak chcesz zobaczyć ponure ślady wojny to proponuję okolice Sarajewa. Do dzisiaj są puste wypalone wsie, tablice ostrzegające o minach.CroTisiU napisał(a):Zachorowałam na odwiedzenie tego miejsca... tej innej Chorwacji ...bardziej ponurej ...przerażającej ... Muszę tam pojechać !
wojan napisał(a):Wyrocznia napisał(a): .............
A tak całkiem serio - dziękuję za pokazanie Chorwacji z innej strony, której nie chce widzieć turysta masowy.
A nie ma za co ...
Ciągnie mnie w tamte strony okrutnie ... W tym roku kierunki wakacyjne trochę inne, ale w przyszłym sezonie chyba się nie wywinę od Chorwacji ... Jak dożyję i uda mi się ponownie zawitać do Zupy - obiecuję aktualne fotki z Kupari tutaj zamieścić
Pozdrav.
Dick45 napisał(a):Jak chcesz zobaczyć ponure ślady wojny to proponuję okolice Sarajewa. Do dzisiaj są puste wypalone wsie, tablice ostrzegające o minach.CroTisiU napisał(a):Zachorowałam na odwiedzenie tego miejsca... tej innej Chorwacji ...bardziej ponurej ...przerażającej ... Muszę tam pojechać !
Nnoowwaa napisał(a):Czy mogłabym prosić o dokładne wskazanie na mapie tego miejsca Konavskie Stjeny i czy opis dojazdu umieszczony tutaj - dalmacja-poludniowa-2014-klek-dubrownik-bih-i-nie-tylko-t46135.html?hilit=dalmacja%20po%C5%82udniowa wystarczy by tam trafić?? Z góry dziękuję za odp.