Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I taci moga byc ludzie !

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vedran Lekic
Croentuzjasta
I taci moga byc ludzie !

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 26.06.2006 06:54

Rodzina

Agnieszka i Piotr D.
Adres skasowany - Administracja Cro.pl
Podawanie tego typu danych jest zabronione, zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych.

KĘDZIERZYN-KOŹLE

przyjechala wieczorkem 24.06 na ciovo... Wedlug umowe... apartament sie obejrze...i gosc sie zgada ze jest wzystko oki i oddaje sie kasa i passporty.. Gosci Aga i Piotr sie zgodzili ze wszystko jest oki..apartament ladni i poproszili mnie kombinatory czy moga zaplacic w PONEDZIALEK, poniewaz od tej pani ma siostra przyjechac.. Chcialam do ludzi zrobic usluga i przyjemnosc.... Niedziela...caly dzien..plazowali..i wieczorkem dzwoni ze oni chcialyby sie przemieszyc do jakego innego domu, poniewaz plaza nie jest odpowiadna ich wymaganiami..wonske uliczki..i tak dalej... Gospodarz juz na strati..ale gosc chce nocowac jeszcze jeden nocleg, poniewaz on zaplacil zaliczka i chce ja wykorzystac do konca... To co byl powinni zaplacic 24.07...to niego nie interesuje..nawet grozi..sadem i innym rzeczamy...nawet zaczal plakac ze chce go w noci wyrzucic z malim dzieckem... I jaky sa wyniki wszystkiego

Teraz jezeli gosc przyjedzie..nie wazne od 10 rano..lub 12 w noci....Passporte i Kasa na swiatlo... Nie bedzie wiecej mozliwosci... Bede zaplacic jutro...pojutrze lub inneg dnia... A sprawa druga..ten przyklad nie robi bardzo dobre opinie o POLAKAMI... niestety...

Nie chcialby ze ktos sie znajdzie zli na mnie...ale niestety...tak to jest...i prosze sie nie dziwic... jezeli wlasciciele po przyjadzu nawet pod prysznic nie pozwola bez kasi i passportow.
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 26.06.2006 07:17

Rozumiekm rozgoryczenie ale z tymi danymi osobowymi to przesadziłeś!W kazdym kraju sa ludzie i ludziska . Nie znam szczegółów Waszej umowy i trzeba posłuchać obydwu stron by wyrobić sobie zdanie. Unikaj podawania nazwisk. Pozdrawiam.
WASP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) WASP » 26.06.2006 07:29

Przykra sprawa faktycznie nie robi nam to reklamy , ale tak też bywa że są różni ludzie z różnymi wymaganiami . Na pewno nie podlega to dyskusji że skoro ustalenia były inne i zachowali się tak a nie inaczej to chwały nie przynieśli i zasługuje to na wielki negatyw , ale i też nie wszyscy są tacy i myślę że spotkałeś w większości naszych rodaków którzy wręcz zachowywali się odwrotnie i mimo drobnych wypadków cieszymy się dobra opinią.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze był to ostatni taki incydent z udziałem naszych rodaków.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 26.06.2006 07:43

WASP napisał(a):Przykra sprawa faktycznie nie robi nam to reklamy , ale tak też bywa że są różni ludzie z różnymi wymaganiami . Na pewno nie podlega to dyskusji że skoro ustalenia były inne i zachowali się tak a nie inaczej to chwały nie przynieśli i zasługuje to na wielki negatyw , ale i też nie wszyscy są tacy i myślę że spotkałeś w większości naszych rodaków którzy wręcz zachowywali się odwrotnie i mimo drobnych wypadków cieszymy się dobra opinią.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze był to ostatni taki incydent z udziałem naszych rodaków.

To prawda, ale po takych incydentach ludzie sobie daja sprawe ustawiac nowe przepisy i moze kiedy bedzie dzwine ze GOSC przyjedzies...a wlascicile od razu pyta passporte i kase...tez nie jest milo ze stronie gospodarzow..ale to wszystko powodem tego co robia taki goscie z tekstu powizej.. Nie jest wszystko i zawsze wedlug umowe..rozmowe, opisow..ale PRZYJECHAC...caly dzien plazowac, nawet proszyc ze nie zaplaca po przyjadzie..i potem zrobic taki numer... to moze dla ich dobrze...nawet moze i dla gospodarze dobrze...ale napewno teraz ludzie maja inna doswiedczenia...
sp9hzx
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sp9hzx » 26.06.2006 07:44

POPIERAM Vedran.

Cwaniactwo i chamstwo trzeba tępić.Dobrze zrobiłeś podając ich dane.Może to uchroni innych.
Ja czasem w ogóle nie płacę zaliczek.Zawsze trafiam dobrze i też byłoby mi głupio wystawić kogoś do wiatru tym bardziej jak wszystko jest OK.

Wszędzie są ludzie i ludziska.Nie oceniaj jednak wszystkich według tych dwojga.W kazdym kraju są palanty,niestety..........

Pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 26.06.2006 07:59

Szanowny Vedranie
przykra sprawa ze trafiles na oszusta
mysle ze tak samo zle sie czujesz jak polacy oszukani przez chorwatow
ciekawi mnie po co ci paszporty gosci, bo kasa to wiadomo

pozdrowienia
slawek
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 26.06.2006 08:18

slawek66 napisał(a):ciekawi mnie po co ci paszporty gosci, bo kasa to wiadomo

Zeby dokonać zameldowania.

No i wyszło na moje ;-) Lepiej jechać w ciemno - wtedy widzisz za co płacisz. hehe...
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 26.06.2006 08:32

Zawsze buntuje sie okrutnie na zabieranie paszportów na cały okres pobytu. Dzieje sie tak głównie na kempingach. Co o tym myślicie i czy macie jakąś radę. Bo straszenie policją w miejscu gdzie chcecie spędzić trochę czasu jest co najmniej wątpliwe. Swoja droga prowadząc taki interes jak V. trzeba być przygotowanym na rózne występy. A czy ty V. zabierasz paszporty na stale czy tylko na czas zameldowania?
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 26.06.2006 08:36

karol 11 napisał(a):Zawsze buntuje sie okrutnie na zabieranie paszportów na cały okres pobytu. Dzieje sie tak głównie na kempingach. Co o tym myślicie i czy macie jakąś radę. Bo straszenie policją w miejscu gdzie chcecie spędzić trochę czasu jest co najmniej wątpliwe. Swoja droga prowadząc taki interes jak V. trzeba być przygotowanym na rózne występy. A czy ty V. zabierasz paszporty na stale czy tylko na czas zameldowania?

Ja byłem w Cro dwa razy - za każdym razem paszporty "dzisiaj" oddawaliśmy "jutro" otrzymywaliśmy zpowrotem.
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 26.06.2006 08:59

według prawa paszport powinien nie być przetrzymywany dłużej niż 24 h ,potem powinien nastąpić zwrot. Jestem hotelarzem i wiem coś na ten temat. Tylko za zgoda własciciela paszporty mogą być np. zdeponowane u niego ,ale tylko wtakim przypadku . Sprawa z tymi ludźmi,no cóz tak jak ktos napisał ludzie i ludziska . Czy to byli nasi Cro forumowicze?
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 26.06.2006 10:06

dalej nie wiem po co oddawac paszport, skoro kase moze zabrac od razu to co mu przeszkadza od razu wpisac do ksiazki meldunkowej ???
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.06.2006 10:36

Vedran Lekic napisał(a):Rodzina

Agnieszka i Piotr D.
Adres skasowany - Administracja Cro.pl
Podawanie tego typu danych jest zabronione, zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych.

KĘDZIERZYN-KOŹLE

przyjechala wieczorkem 24.06 na ciovo... Wedlug umowe... apartament sie obejrze...i gosc sie zgada ze jest wzystko oki i oddaje sie kasa i passporty.. Gosci Aga i Piotr sie zgodzili ze wszystko jest oki..apartament ladni i poproszili mnie kombinatory czy moga zaplacic w PONEDZIALEK, poniewaz od tej pani ma siostra przyjechac.. Chcialam do ludzi zrobic usluga i przyjemnosc.... Niedziela...caly dzien..plazowali..i wieczorkem dzwoni ze oni chcialyby sie przemieszyc do jakego innego domu, poniewaz plaza nie jest odpowiadna ich wymaganiami..wonske uliczki..i tak dalej... Gospodarz juz na strati..ale gosc chce nocowac jeszcze jeden nocleg, poniewaz on zaplacil zaliczka i chce ja wykorzystac do konca... To co byl powinni zaplacic 24.07...to niego nie interesuje..nawet grozi..sadem i innym rzeczamy...nawet zaczal plakac ze chce go w noci wyrzucic z malim dzieckem... I jaky sa wyniki wszystkiego

Teraz jezeli gosc przyjedzie..nie wazne od 10 rano..lub 12 w noci....Passporte i Kasa na swiatlo... Nie bedzie wiecej mozliwosci... Bede zaplacic jutro...pojutrze lub inneg dnia... A sprawa druga..ten przyklad nie robi bardzo dobre opinie o POLAKAMI... niestety...

Nie chcialby ze ktos sie znajdzie zli na mnie...ale niestety...tak to jest...i prosze sie nie dziwic... jezeli wlasciciele po przyjadzu nawet pod prysznic nie pozwola bez kasi i passportow.

Tak bardzo chaotycznie piszesz ,gość do Ciebie na miesiąc przyjechał?
Zawsze kasuje się z góry i taki stary wyga tego nie wie? :wink:
Pretensje miej do Siebie. :wink:
A wogóle to byś poszerzył te ulice na Ciovo bo rzeczywiście wąskie,a plaża o zgrozo kamienista. :D Także nie dziwię się ,ze ludzi spinkolili . :D

:D
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 26.06.2006 10:44

W zeszłym roku właścicielka nie zabierała naszych paszportów tylko spisała sobie dane do zeszytu.
W celu zameldowania oczywiście.
Pozdrav
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 26.06.2006 10:46

paolo napisał(a):W zeszłym roku właścicielka nie zabierała naszych paszportów tylko spisała sobie dane do zeszytu.
W celu zameldowania oczywiście.
Pozdrav

I to jest chyba normalne postępowanie, do którego nikt by nie miał zastrzeżeń. Ale pewnie nie wszędzie ta jest.. a szkoda.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 26.06.2006 11:51

Jak właściciel zabierze paszporty to jakim dokumentem mam sie wylegitymowac przez np. chorwacką policją, skoro nie mam w ogóle prawa jazdy? Czy czasem nie ma obowiązku posiadania dokumentu tożsamości przy sobie?

To prawda, że tacy lokatorzy rzutują opinię na nas wszystkich. Szkoda, ze nie ma możliwosci zrobienia czegoś w rodzaju rejestru turystów nieporządanych - sprawdzają na granicy i mówią: "O nie, moja Pani, zalega Paniz opłatami za rok 2004. Płąci Pani na miejscu czy wrca do kraju?"

Z drugiej strony spójrzmy na dziesiątki, jak nie setki polskich turystów oszukanych przez biura podróży. Tym w Poznaniu nalezy tylko współczuć!
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje