Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I taci moga byc ludzie !

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.06.2006 22:29

Vedran Lekic napisał(a):
wojan napisał(a):Ten wątek to moim zdaniem kolejny argument by do Chorwacji jechać w ciemno i tylko w ciemno.
Pozdrawiam

napewno..a milione turystwo co rezerwuja..co to wariaci...

Z mojego postu nic takiego nie wynika.Mam nadzieję Vedran, że Twoje niektóre komentarze na tym forum są efektem niedoskonałego rozumienia języka polskiego, a nie złośliwości.
Pozdrav.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 27.06.2006 22:45

Przepraszam,ze po raz kolejny zabiore glos...

...mianowicie, mamy 2 mozliwosci:
A--skorzystac z oferty chocby Vedrana
B--lub nie korzystac z jego oferty i szukac samemu na miejscu

Korzystajac z oferty Vedrana,musimy zgodzic sie na stawiane przez niego warunki,w przeciwnym razie patrz punkt B.

To jest bardzo zdrowe podejscie,nie wiem co chcecie od Vedrana?? Prowadzi dzialalnosc i jedna z zasad jaka sie kieruje jest "zaliczka/zadatek".Komu to sie nie podoba niech korzysta zuslug posrednika ..nazwijmy go "Pimpuś" lub niech szuka samemu chodzac od domu do domu...

Ta zasada jest prosta jak pie..lenie :oops: uuuppssss
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.06.2006 22:58

Vedran napij się karlovacko. :wink: Każdy kij ma dwa końce .
Z jednej strony jest turysta co chce naciagnąć jak piszesz jest ich 3%, z drugiej strony jest wynajmujący co też naciąga pewnie też jest ich 3 % .Co Przedstawiają Ciovo jako pępek wypoczynku w Chorwacji ,dając zdjęcia plaż jak z Karaibów i apartamentów za 10 euro z wyposażeniem na zdjęciu jak z Dynastii. :D A to kurcze agroturystyka. :wink:
Także daj sobie spokój ,bo posypią się posty jak kantują w cro. :wink:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.06.2006 07:39

Tak o kantowaniu można by trochę napisać ale po udanych w sumie wakacjach mnie się niechcę do tego wracać
A co do rezerwacji to jest forum wymiany opinii i tylko tyle. Ja mam swoją opinię o zaliczkach i się z Wami chciałem z nia podzielić (a może do niej przekonać).
A to, że sa tylko dwie możliwości : zgadzam się i robię tak jak "Pan Właściciel" każe albo nie i szukam innego miejsca to jest oczywiste i nie ma o czym pisać. Tak jak pisałem ja się nie zgadzam i jestem zadowolony. Analogicznie moge jechać do Chorwacji a mogę gdzie indziej itd.
A na ogólne uwagi o turystach robione przez "Pana Właściciela" jest chyba lepsze miejsce na forum dla "Panów Właścicieli" - bo tu tylko niepotrzebnie denerwują.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 28.06.2006 07:44

AndrzejJ. napisał(a):Vedran napij się karlovacko. :wink: Każdy kij ma dwa końce .
Z jednej strony jest turysta co chce naciagnąć jak piszesz jest ich 3%, z drugiej strony jest wynajmujący co też naciąga pewnie też jest ich 3 % .Co Przedstawiają Ciovo jako pępek wypoczynku w Chorwacji ,dając zdjęcia plaż jak z Karaibów i apartamentów za 10 euro z wyposażeniem na zdjęciu jak z Dynastii. :D A to kurcze agroturystyka. :wink:
Także daj sobie spokój ,bo posypią się posty jak kantują w cro. :wink:

Prawde mowisz... ale tak samo co ty nic wsplnego nie mas z tyc 3% turystow... tak ja nie mam nic wspolnego z tych 3% ktory daja zdjeca plazy z Karaibow...
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 28.06.2006 09:00

Prawda jest taka,że sa pewne zasady ,których wszyscy się powinni trzymać. Dlaczego sa robione zaliczki ?Chociazby z czystego powodu -realnej deklaracji przyjazdu. I nie ma w tym nic dziwnego. Wszystkie obiekty świadczące usługi noclegowe -czy to by było hotel ,czy ośrodek wypoczynkowy czy zwykła kwatera biora zaliczki. Gdyby tak nie było to do końca bysmy nie mieli pewności czy ten gość do nas przyjedzie . Z całą odpowiedzialnością tak moge stwierdzic bo od 15 lat pracuję w branży hotelowej i wiem jak jest. Mając rezerwacje bez zaliczek oczywiście je trzymamy i odmawiamy innym ,bo jesteśmy lojalni wobec klienta,ale klienta nic z nami nie trzyma i jak mu się coś odwidzi to nie przyjedzie i już,a my ? co my mamy zrobić ? Mamy kolejną anulację i stratę . Oczywiście jak ktoś się znajdzie to super ,ale jak się nie znajdzie? Ludzie uwierzcie ,że wszystko jest biznesem .W tej branży jak w każdej innej sprzedajemy produkt tylko ,że on jest nie materialny . Jak zamawiamy jakiś produkt w sklepie to też czasmi ktoś chce od nas wpłatę zaliczki . Tak to już jest . Reguły i zasady. I pamiętajcie jedno ,że jest wolna wola -jezeli wybrałam sobie konkretny apartament i ktoś chce zliczki to muszę grać wg. zasad,jeżeli nie lubię takiej formy to szukam czegoś bez zaliczek,albo jadę w ciemno i na miejscu sobie oglądam . Jeżeli chodzi o uczciwość to tak jak ktoś wyżej napisał każdy kij ma dwa końce ,nieuczciwi ludzie się zawsze zdarzają czy po jednej czy też po drugiej stronie i nic na to nie poradzimy jak to by samemu być fer. Vedran bardzo dobrze napisał ,że właściciele kwater nie mają interesu w tym by upiekszać w internecie ich kwatery bo potem nikt by nie przyjechał w to miejsce.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.06.2006 11:31

Upiększanie to już oszustwo ale jak ocenić zdjęcia zrobione z odpowiedniej perspektywy, pokazujące lepszy fragment budynku i otoczenia.
A z tą branża hotelarską to przeciez jest coś takiego jak rezerwacja gwarantowana. Oczywiście właściciel z Chorwacji będzie miał spory problem wyegzekwować zapłatę z tego tytułu ale nie większy niż ja bym miał gdybym chciał od właściciela odzyskać zaliczkę bo zdjęcia były upiększone.
Ostatnio edytowano 28.06.2006 12:28 przez Łukasz, łącznie edytowano 1 raz
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 28.06.2006 12:19

Każdy z nas gdzieś i jakoś pracuje...
-i każdy z nas mógłby ze swojej branży napisać encyklopedię...oszustw kantowania ludzkiego chamstwa i bezczelności ... ale też zadowolenia z pracy, satysfakcji i miłych chwil...

SĄ LUDZIE I LUDZISKA. najlepiej o tym wiedzą ci co mają kontakt z dużą ilością ludzi jako interesantów.

-a tutaj, na forum większość PISZĄCYCH jednak WYDAJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE i za te pieniążki czegoś tam wymaga

...pan V. rozpacza nad swoją straszną niedolą...

-wystarczy zmienić pracę albo...założyć sobie forum dla cro właścicieli pokrzywdzonych bo jakoś tak wątpię żeby przykład pana V. był ADEKWATNY do poczynań tutejszych forumowiczów

-chyba nie ta strona w necie panie V. !!!
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.06.2006 12:30

Otóż to, szczególnie, że swoje żale Pan V zaczął od klienta, który miał czelność zapytać o jaki apartament chodzi.
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 28.06.2006 12:53

atolek napisał(a):Każdy z nas gdzieś i jakoś pracuje...
-i każdy z nas mógłby ze swojej branży napisać encyklopedię...oszustw kantowania ludzkiego chamstwa i bezczelności ... ale też zadowolenia z pracy, satysfakcji i miłych chwil...

SĄ LUDZIE I LUDZISKA. najlepiej o tym wiedzą ci co mają kontakt z dużą ilością ludzi jako interesantów.

-a tutaj, na forum większość PISZĄCYCH jednak WYDAJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE i za te pieniążki czegoś tam wymaga

-wystarczy zmienić pracę albo...założyć sobie forum dla cro właścicieli pokrzywdzonych bo jakoś tak wątpię żeby przykład pana V. był ADEKWATNY do poczynań tutejszych forumowiczów

AMEN.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 28.06.2006 13:00

A ja nadal bede bronic Vadrana w czesci zaliczki/zadatku...
...wiele osob korzysta z jego uslug i godzi sie na placenie zaliczki/zadatku,jest to indywidualna kwestia turysty-brac lub nie brac oferty.
ja biore ,bo mi one odpowiadaja i jestem bardzo zadowolony z jakosci uslug.

Podzielam jednak te zdanie,ze nie powinien sie skarzyc na turyste tym bardziej na forum turystów,jest to ryzyko jego pracy i z nim sie godzic powinien
ja tez bylem orzniety przez chorwata ale nie skarze sie i nie jecze ,ze chorwaci to oszusci, po prostu taki sie trafil na mojej drodze zycia i trudno,wiele nie stracilem . Ludzie na calym swiecie sa jednakowi, nie ma lepszych lub gorszych.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 28.06.2006 13:03

atolek napisał(a):Każdy z nas gdzieś i jakoś pracuje...

Chyba nie trzeba zgadywać.... takie zachowania są dla Ciebie nieobce. Jak Vedran pisze o przykrym zdarzeniu to Ty to uznajesz jako nietakt z jego strony ? Przecież napisał, On warunków dotrzymał, problemem był "polak na wczasach". .............
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 28.06.2006 13:03

W bardzo wielu przypadkach upiększa sie i uatrakcyjnia obiekty turystyczne. Czasami jest to celowe zamierzenie właściciela (bo tak chce pokazac sój obiekt), a czasami studia graficznego, agencji reklamowej czy grafika (więcej roboty - wiecej kasy). Basenik wielkości 2x3 metry fotografuje się tak, że widać go prawie w całosci, ale masz wrażenie, że na zdjeciu widnieje tylko fragmencik (to przykład jednego z krakowskich hoteli). Fotografuje się zadbaną i piękną zieleń, czyste pomalowane ściany (czasami za pomocą programów komp.). I rzeczywiście w takie upiększone miejsca się jedzie tylko jeden jedyny raz. W marketingu występuje sformułowanie MYOPIA Marketing (krótkowzroczność). Różnicuje się sprzedaż od marketingu. Wiele osób chce tylko sprzedać (raz, dostać za to kasę i szukac następnych klientów). I nie myślę tu tylko i wyłacznie o chorwackich właścicielach kwater. Czasami taką krótkowzrocznością charakteryzują się dentyści, fryzjerzy, producenci art. spozywczych. Widzisz reklamę, ładne opakowanie, kupujesz, próbujesz i ...nigdy wiecej tego błędu nie popełnisz ;-)

No, ale koniec edukacji.

Oby nasze wybrane kwatery były lepsze niż w ofertach!
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 28.06.2006 14:00

Ach ten nowy marketing. Czasami to śmiesznie wygląda jak ktoś za bardzo uwierzy w jego nadprzyrodzoną siłę i zapomni, że zawsze na pierwszym miejscu pozostanie własny rozum.

Korzystam od wielu lat z ofert internetowych. Nikt mnie nigdy nie oszukał, ba nawet nie próbował tego zrobić. Na miejscu trafiałem na ludzi normalnych wręcz przyjaznych. Nikt mnie tam nigdy nie okradł. Jakoś tak mam same dobre skojarzenia. Oczywiście nie chcę przez to powiedzieć że wszystko jest cacy. Ale pewnie też tak jest, że osoba, która w swoim życiu zachowuje się niesolidnie, postrzega w ten sam sposób innych i z tego powstają później podejrzenia, awantury itp. Wystarczy poczytać niektóre zadziorne wypowiedzi w tym wątku i z dużym prawdopodobieństwem spodziewać się w kontaktach z tymi osobami podobnych sytuacji jak to było udziałem tego Pana z Chorwacji.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 28.06.2006 14:19

Łukasz napisał(a):Otóż to, szczególnie, że swoje żale Pan V zaczął od klienta, który miał czelność zapytać o jaki apartament chodzi.

Znaczy ty LUKAS jestes ten ktory doszedl do stronie internetowe domu xxx i przez email zapytal..." witam czy jest wolny apartament"... po odpowiedzi ze jest wolny apartment...ty znow piszesz... " a gdzie to jest wolny apartament..."

Wiem ze pisalesz na kilkaset domow taki sami email... nawet nie pamietasz gdzie pisalesz...

Powiedz Lukasz co powiedzialby ze masz swoj dom i masz strona internetowa i na przyklad na stronie podajesz swoj adres mailowi... lukasz@xx...yyy..pl i ze klient objerzy twoje stronie... i przez twoj email.. napiseze.. czy macie panstwo wolne apartmenty od wtedy do wtedy......

Ty jak porzadni wlasciciel odpiszesz " mamy wolny apartament".... i ze jutro ten sam gosc znow do ciebie odpisze...

" a w ktorym to domu Panstwo macie wolny apartment"....

co powiedzilaby do tego gosci...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje