Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I taci moga byc ludzie !

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 06:40

slawek66 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):
slawek66 napisał(a):Szanowny Vedranie
przykra sprawa ze trafiles na oszusta
mysle ze tak samo zle sie czujesz jak polacy oszukani przez chorwatow
ciekawi mnie po co ci paszporty gosci, bo kasa to wiadomo

pozdrowienia
slawek

i kasa i passporty do wlascicilow..

czy pracowales w policji ???
bo nie rozumie po co wam te paszporty

chyba nigdy nie slyszalesz ze kadzy gosc powinni byc zameldowani..a gdzie o goscu znalesc dane jezeli nie w passporcie

albo nie wiesz o co mi chodzi albo celowo unikasz odpowiedzi, tak wiec powtorze,
dlaczego nie mozna goscia od razu po przybyciu do apartamentu zameldowac, a domagasz sie zeby ten sam gosc od razu zaplacil, dlaczego nie mozna sobie odpisac danych z paszportu, to tylko kilka slow,
ja na przyklad jestem bardzo przywiazany do swoich dokumentow i nigdy bym ci swojego pasportu nie dal inaczej niz do wgladu
pozdrowienia

jest normalnie ze gosc przyjedzie..obejrze apartament..zaplaci, odda passport ze wlasciciel sprawdzi dane do zameldowanie i ze wroci passport.. Ja nigdy nic inaciej nie mowilem.

To jest normalne... jest taka oferta.. z ktora sie przy rezerwacji nikt nie musze zgadac i nie rezerwowac. HolidayHome wymaga 100 eur.. GWARACJE przy dojedzie... inna biura wymagaja dodatkowa zaplate za przatanie. Znaczy jest propozycja... a czy ktos ja biore..znaczy ze sie zgadza z nia. Jezlie ktos do moich klientow nie otrzyma passport z powrotem to prosze sie ogloszyc do mnie..
Vedran Lekic
Croentuzjasta
Re: Witaj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 06:48

kim napisał(a):CZE Vedran - przy tej ilości "letników" pewnie to nie pierwszy i nie ostatni (nistety) raz. Pozostali, prawdziwi cromaniacy nie robią takich świństw.
Pozdrav :papa:

od 100 rodzin znajdzie sie 1 taka... Pewni jestem ze to byla nastepna kombinacja:

Pan pisala juz z polski czy moze zaplacic nie po przyjezdzie...bo w niedziele przyjedzia jej siostra (znaczy dzien pozniej) i ze one sie musza rozliczy.. Wierzylem ze so normalni gosci..dla cego nie...

W sobote przyjechali w noci... normalnie ze od 10 wieczorkem po zmeczeniu ludzie nie pytaja o kase... W niedziele nie bylo ich w domu (chyba byli w trakcie szukania nowego lokumu) i dopiero wieczorkem sie oglasili..ze oni nie chca zostac... i ze chce korzystac jeszcze jeden nocleg, poniewaz zaplaczyli zaliczka.. To co zaliczka byla, zaliczka... na 14 dni.. a nie nocleg na 2 noci.. to ich nie interesuje..

Wlasciciele byli normalni i puscicili ich...ale wiem ze sa wlasciciel ktorzy przy taka sytuacja zablokuja samochod i nie puscaja gosci ze uczekne tak latwo...

Juz raz powtwarzam: poogladac apartment...akceptowac ze jest oki.. lub powiedziec nie jest oki... jest normalne...ale kombinowac...sistem zaplaczymi zaliczka..i na miejscu poszukamy co innego... a zalizcka preznocujemi i nie ma strati...to nie jest oki... i mni przykro powiedziec..poniewaz jestem przyjaciolem polakow...ale naprawde robi nie mila wrazenia o polakami...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 27.06.2006 07:45

Vedran Lekic napisał(a):
Wlasciciele byli normalni i puscicili ich...ale wiem ze sa wlasciciel ktorzy przy taka sytuacja zablokuja samochod i nie puscaja gosci ze uczekne tak latwo...

:?: :?: :?: Czy mam rozumieć, że jak zapłacę zaliczkę za pobyt w cudnym apartamencie (wybór padnie po obejrzeniu zdjeć w necie, i tam będzie rzeczywiści rewelacyjnie się prezentował) a w realu okaże się, ze biegają tam karaluchy i stonogi wielkości jaszczurek to mogę się jeszcze spotkać z oporem ze strony właścicieli? :?: :?: Chyba lekkie przegięcie!
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 27.06.2006 08:15

Prawda jest tak, że nie można do końca nikomu zaufać czy to był POLAK, CZECH, NIEMIEC, WŁOCH ...- chyba że ktoś przyjeżdża do apartamentów któryś raz z rzędu.
Złota reguła- cała kasa za pobyt oraz paszporty pierwszego lub drugiego dnia pobytu i KROPKA.
Często się zdarza ze jezeli turysta ma zapłacić ostatni dzień - zaczyna kombinowac jak by tu oskubać właściciela o kilka groszy- chyba taka juz ludzka natura.
Nie mozna każdego rzucać do tego samego worka.
Mamy turystów (mówie o moich apartamentach0- który po sobie zostawiają nieskazitelna czystość a są niestety tacy który(przykro aż o ty pisać) pozostawiają zarzygane łazienki, zniszczoną kucnie , rozwalone i przepalone gary i naczynia- syf taki qż się płakać nierz zachciewa.
Ale to jest turystyka- właściciele muszą być przygotowani na takie niespodzianki i musza się przed tym zabespieczyć.
Dam jeden fajny przykład (Polak potrafi):
w ubiegłym roku gościliśmy w dwóch apartamentach turystów z Polski.
ci który mieszkali w wiekszym apartamencie na piętrze (ładniejszym) byli od samego początku z pretensjami- bo to waitr im wieje, bo to za gorąco,bo to za drogo, po prostu wzbudzali niechęć do siebie.
Natomiast w mniejszym skromniejszym apartamencie mieszkali bardzo mili ludzietakze z polski, którym akurat wszystko idealnie pasowało i któryz się z nami bardzo zaprzyjaznili.
jednego razu nas powiadomili, że tamci z góry szykuja dla nas niespodianke- mianowicie- rozwalili bok samochodu podczas jazdy po wyspie o jakąś skałę i planowali nas oskarzyc że to sie stało z naszej winy ponieważ wjazd do parkingu przy apartamencie jest nieco węższy co było powodem ich prób na zwalenie na nas winy.
Na całe szczęście ci z dolnego apartamentu nas o ich zamiarach wcześniej powiadomili (poniewaz ich rozmowę w nocy podsłyszeli).
Jak nas spróbowali oskarzyć lekko się zdziwili że ich próba została szybko zdemaskowana.
Nie moglismy ich wygonic bo zapłacili za cały pobyt co do grosza (pierwszego dnia). I oczywiscie wyjeżdzając strasznie narzekali że nigdy więcej nie przyjadą bo tak tu żle. I oczywiście zostawili taki bajzel że aż sobie trudno wyobrazić.
A państwo z dolnego apartamentu właśnie na dniach ponownie do nas przyjeżdża.
To tyle!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.06.2006 09:11

Bogusław Marinković napisał(a):Prawda jest tak, że nie można do końca nikomu zaufać czy to był POLAK, CZECH, NIEMIEC, WŁOCH ...- chyba że ktoś przyjeżdża do apartamentów któryś raz z rzędu.
Złota reguła- cała kasa za pobyt oraz paszporty pierwszego lub drugiego dnia pobytu i KROPKA.
Często się zdarza ze jezeli turysta ma zapłacić ostatni dzień - zaczyna kombinowac jak by tu oskubać właściciela o kilka groszy- chyba taka juz ludzka natura.
Nie mozna każdego rzucać do tego samego worka.
Mamy turystów (mówie o moich apartamentach0- który po sobie zostawiają nieskazitelna czystość a są niestety tacy który(przykro aż o ty pisać) pozostawiają zarzygane łazienki, zniszczoną kucnie , rozwalone i przepalone gary i naczynia- syf taki qż się płakać nierz zachciewa.
Ale to jest turystyka- właściciele muszą być przygotowani na takie niespodzianki i musza się przed tym zabespieczyć.
Dam jeden fajny przykład (Polak potrafi):
w ubiegłym roku gościliśmy w dwóch apartamentach turystów z Polski.
ci który mieszkali w wiekszym apartamencie na piętrze (ładniejszym) byli od samego początku z pretensjami- bo to waitr im wieje, bo to za gorąco,bo to za drogo, po prostu wzbudzali niechęć do siebie.
Natomiast w mniejszym skromniejszym apartamencie mieszkali bardzo mili ludzietakze z polski, którym akurat wszystko idealnie pasowało i któryz się z nami bardzo zaprzyjaznili.
jednego razu nas powiadomili, że tamci z góry szykuja dla nas niespodianke- mianowicie- rozwalili bok samochodu podczas jazdy po wyspie o jakąś skałę i planowali nas oskarzyc że to sie stało z naszej winy ponieważ wjazd do parkingu przy apartamencie jest nieco węższy co było powodem ich prób na zwalenie na nas winy.
Na całe szczęście ci z dolnego apartamentu nas o ich zamiarach wcześniej powiadomili (poniewaz ich rozmowę w nocy podsłyszeli).
Jak nas spróbowali oskarzyć lekko się zdziwili że ich próba została szybko zdemaskowana.
Nie moglismy ich wygonic bo zapłacili za cały pobyt co do grosza (pierwszego dnia). I oczywiscie wyjeżdzając strasznie narzekali że nigdy więcej nie przyjadą bo tak tu żle. I oczywiście zostawili taki bajzel że aż sobie trudno wyobrazić.
A państwo z dolnego apartamentu właśnie na dniach ponownie do nas przyjeżdża.
To tyle!

Prawda faktycznie jest taka, że nie koniecznie to musi być Polak. W każdym innym narodzie trafią się takie oryginały. Ja, jak pisałem, takich natychmiast na odstrzał. To są osoby, moim zdaniem mające znamiona debilizmu ( ci z górnego piętra). Bez skrupół z takimi. Troche winna jest sytuacja społeczno-gospodarcza Polski i media które co rusz podaja że około połowa obywateli wyjedzie na wczasy za granicę. Podają, że Chorwacja jest na topie. Teraz trafi sie taki jeden z drugim, nie mający za dużo pieniążków ale chęć zaimponowania jest większa i jedzie do ..... Chorwacji. Kombinuje jak sie da aby za dużo nie stracić. Samochód przywieziony za kilka Euro z zachodu, złom. Ej,..... żal dawnych czasów. Jak kiedys jechałem do Chorwacji to byłem postrzegany jak typowy turysta, teraz zapewne będę jak polaczek. Cieszyć się nie ma z czego. Jedymym sposobem na normalność jest podniesienie cen przez Chorwatów co najmniej o 200 procent. Trochę mętów odpadnie.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.06.2006 11:47

Ten wątek to moim zdaniem kolejny argument by do Chorwacji jechać w ciemno i tylko w ciemno.
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 27.06.2006 11:48

wniosek jest taki, że lepsi są ci z dołu i apartament z dołu też lepszy, przynajmniej bok auta się nie obtłucze ...

ludzie, o co chodzi?! jak ktoś ma naturę chama to i apartament zareklamuje na 5*, a w środku syf i śmieci na plaży (gospodarze), albo nasyfi komuś w apartamencie, bo za to zapłacił (gość) ... no i co? niech każdy pilnuje własnej dupy i nie ogląda się na innych! a chamy niech wiedzą, że chamstwo wraca do adresata. zawsze.

przyjemnego urlopu - zarówno tym, którzy chcą nas skroić tam, jak i tym, którzy chcą ich skroić (też tam); ale przede wszystkim - Wam, bo Nas chamstwo nie dotyczy i szkoda się ekscytować jakimiś bzdurnymi przykładami z życia ... kurna, a ja w tym roku nigdzie nie jadę :(, k.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 12:09

wojan napisał(a):Ten wątek to moim zdaniem kolejny argument by do Chorwacji jechać w ciemno i tylko w ciemno.
Pozdrawiam

napewno..a milione turystwo co rezerwuja..co to wariaci...
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 12:14

Krystof napisał(a):wniosek jest taki, że lepsi są ci z dołu i apartament z dołu też lepszy, przynajmniej bok auta się nie obtłucze ...

ludzie, o co chodzi?! jak ktoś ma naturę chama to i apartament zareklamuje na 5*, a w środku syf i śmieci na plaży (gospodarze), albo nasyfi komuś w apartamencie, bo za to zapłacił (gość) ... no i co? niech każdy pilnuje własnej dupy i nie ogląda się na innych! a chamy niech wiedzą, że chamstwo wraca do adresata. zawsze.

nie tyko do adresata.... oddaje nie dobra wrazenia

przyjemnego urlopu - zarówno tym, którzy chcą nas skroić tam, jak i tym, którzy chcą ich skroić (też tam); ale przede wszystkim - Wam, bo Nas chamstwo nie dotyczy i szkoda się ekscytować jakimiś bzdurnymi przykładami z życia ... kurna, a ja w tym roku nigdzie nie jadę :(, k.
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 27.06.2006 12:37

My w zeszlym roku mielsimy taka przygode- bylismy we wrzesniu, 2 tygodnie, ustalilismy po malych pertaktacjach wysokosc oplaty za 2tygodnie Z OPLATA KLIMATYCZNA, uzgodnione to bylo w 3 jezykach:)
Poczym malzenstwo kwaterodwacow po wymianie slow- jestem pewna, ze wtedy wlasnie uzgadniali swoj niecny plan:) zgodzili sie i szczesliwe mieszkalismy przez 10 dni, w miedzy czasie mowili co robia- Pan sie okazalo byl przez 30 lat radnym w Makarskiej, a Pani emrytowana nauczielka matematyki ( pewnie ona to wszystko obliczyla:)
Prosze sobie wyobrazic, ze 3 dni przed koncem do nas przyszli ze sporzadzonymi obliczeniami :), z ktorych wynikalo, ze mamy doplacic iles tam euro OPLATY KLIMATYCZNEJ :) i po obliczeniach wyszlo tyle i le sobie zyczyli pierwotnie za aprtament, moze musieli zaplacic za jakies roboty wykonczeniowe i sobie zalozyli, ze tyle musza miec:)
GEneralnie nie zepsuli nam humorow ( no mzoe pierwsze pol godziny), a mala kara ich spotkala taka,ze ich wizytowki wyladowaly w koszu i z naszej strony nie beda mieli zadnej reklamy:)
p.s.
w pokojach zostawilismy porzadek, za figi na droge z usmiechem podziekowalismy i pojechalismy.
Chcialabym dodac jescze, ze bez wzgledu na narodowosc to na kwaterodawcow tez trzeba uwazac i sklaniam sie do stwierdzenia, ze lepiej jechac w ciemno.
acha i zeby byla jasnosc- nie popieram takiego zachowania- CI ludzie nie postapili fair jak jzu sie zdecydowali.
Ostatnio edytowano 27.06.2006 12:50 przez Kasiula.m, łącznie edytowano 1 raz
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 12:45

mama_Kapiszonka napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

:?: :?: :?: Czy mam rozumieć, że jak zapłacę zaliczkę za pobyt w cudnym apartamencie (wybór padnie po obejrzeniu zdjeć w necie, i tam będzie rzeczywiści rewelacyjnie się prezentował) a w realu okaże się, ze biegają tam karaluchy i stonogi wielkości jaszczurek to mogę się jeszcze spotkać z oporem ze strony właścicieli? :?: :?: Chyba lekkie przegięcie!

Sa rozne sytacje.. Ja w swoja oferta nie mam kwater ktore sa inaciej prezentowane. Jezeli pokaze ze kwater nie jest zgodnie z strona internetowa to kadzy gosc ma prawo reklamowac.... ale nocowac jedne nocleg i cali dzien plazowac...i dopiero wieczorkem sie ogloszyc ze oni chca sie przemieszyc... czy to w porzatku... Sa kombynatorze..i udalo sie..ale ich komobynowanie jest nauka na przyslosc... Zeby sie nie powtworzylo to Dzien dobry... prosze sobie sprawdzic apartament.....jezelie jest wszystko w porzatku zgodnie umowa..to prosze zapraszamy na drink powytalny.... prosze przyniesc passporte i prosze sie rozliczyc... Niestety to nie moze byc jutro lub pojutrze...bo w ofercie jest zaznaczone ze reszta do kasi..w ciagu pierwszego dnia pobytu...
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 27.06.2006 12:53

Kluczowym słowem w całej tej kwestii wydaje się być "uczciwość". Właściciel kwatery jeśli jest uczciwy to prezentuje ją w internecie taką jaką jest w rzeczywistość, rozlicza się z turystami według wcześniejszych ustaleń itd. A turysta skoro rezerwował i zastał na miejscu to co widział w internecie też powinien być uczciwy (a nie kombinować jak zaoszczędzić kilka euro).. i wtedy jest wszystko OK. Ale uczciwość jak wiele cech leży w naturze każdego człowieka - stąd bywa z nią różnie. Pozdrawiam :)
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 27.06.2006 13:00

Kasiula.m napisał(a):My w zeszlym roku mielsimy taka przygode- bylismy we wrzesniu, 2 tygodnie, ustalilismy po malych pertaktacjach wysokosc oplaty za 2tygodnie Z OPLATA KLIMATYCZNA, uzgodnione to bylo w 3 jezykach:)
Poczym malzenstwo kwaterodwacow po wymianie slow- jestem pewna, ze wtedy wlasnie uzgadniali swoj niecny plan:) zgodzili sie i szczesliwe mieszkalismy przez 10 dni, w miedzy czasie mowili co robia- Pan sie okazalo byl przez 30 lat radnym w Makarskiej, a Pani emrytowana nauczielka matematyki ( pewnie ona to wszystko obliczyla:)
Prosze sobie wyobrazic, ze 3 dni przed koncem do nas przyszli ze sporzadzonymi obliczeniami :), z ktorych wynikalo, ze mamy doplacic iles tam euro OPLATY KLIMATYCZNEJ :) i po obliczeniach wyszlo tyle i le sobie zyczyli pierwotnie za aprtament, moze musieli zaplacic za jakies roboty wykonczeniowe i sobie zalozyli, ze tyle musza miec:)
GEneralnie nie zepsuli nam humorow ( no mzoe pierwsze pol godziny), a mala kara ich spotkala taka,ze ich wizytowki wyladowaly w koszu i z naszej strony nie beda mieli zadnej reklamy:)
p.s.
w pokojach zostawilismy porzadek, za figi na droge z usmiechem podziekowalismy i pojechalismy.
Chcialabym dodac jescze, ze bez wzgledu na narodowosc to na kwaterodawcow tez trzeba uwazac i sklaniam sie do stwierdzenia, ze lepiej jechac w ciemno.
acha i zeby byla jasnosc- nie popieram takiego zachowania- CI ludzie nie postapili fair jak jzu sie zdecydowali.

masz racje..wlasciciele sa tez cwaniaki... moge wyjasnic dla cego... Jest wlasciciel ma na przyklad...cale lato trzeba 5 rodzin x 14 dni... moze oszukiwac 5 rodzin..oni nie przyjada znow i nie beda polecac...

ale na przysli roki nowe rodzinki sie znow znajdzia...

Mni jak posrednikem zalezy ze bedzie wszystko w najlepszem porzatku..bo moj interes sie kreci na opiniamy gosci..i poleceniu... Dla mnie gosc jest na pierwszem miejscu..a potem wlasciciel... ale porzadni gosc... I naprawde gdyby jak gosc czul sie oszukiwanimy przez wlasciciele a tego nie powiedzilby do mnie...tez nie bylo by fajnie... Jestem posrednikem..i wszystko gosc - turyst zalatwia ze mna... I wszystko co jest umowione powinno najmniej tak byc...

Wlasciciele sa tez cwaniaki... i bylyby najbardziej szczeslywy ze gosc zaplaci kase a za nie przyjedzie... Goscie ktory zarezerwowaliscie przez mnie..a jezeli macie problemow z wlascicielamy---dajce znac do mnie..napewno kazda sprawe mozna na wasza korisc uregulowac..
viverka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) viverka » 27.06.2006 13:00

... a czytając to wszystko nie chciałabym jadąc w tym roku pierwszy raz do Chorwacji czuć się na wstępie jak "podejrzany typ", który tylko patrzy jak oszukać kogoś dla własnej korzyści. Więc liczę Vedran że będzie tak jak piszesz.. i wszyscy będą zadowoleni.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 27.06.2006 13:07

Witam.
Zrobie "krótkie"..hihihihi...akurat..podsumowanie tego tematu:

...paszporty zabierali mi w roznych krajach do meldunku i mnie to nie dziwi, za komuny w Polsce paszporty tez byly zabierane i np. w hotelach lezaly w przegrodkach na klucze.Nie robie z tego wielkiego problemu ,jednak prosze o takie spisanie abym mogl otrzymac paszport przed najblizszym wyjsciem np. do miasta.Paszport jest niezbedny np. abym mogl skorzystac z opieki lekarskiej w ramach ubezpieczenia.Do wszystkiego innego wystarczy mi dowod osobisty lub prawo jazdy.
Takie sa przepisy meldunkowe w Chorwacji i musimy je RAZ- uszanować,DWA - stosowac sie do nich skoro jestesmy goscmi w tym kraju.

...co do oplat lub przedplat- przedpłata czy zaliczka rezerwacji miejsca pobytu jest naturalna forma zabezpieczenia obu stron umowy jaka jest wynajem pokoju-wynajmujacy ma finansowy dowod ,ze dojdzie do realizacji umowy i nie jest kawal, dla najmujacego jest swego rodzaju przymus finansowy wywiazania sie ze swojej czesci umowy-czyli ze ma przyjechac tam gdzie juz ktos na niego czeka.

...teraz kwestia ludzi i ludzisk- w zeszlym roku, bylem na kempingu w Polsce, przyjechal na nie i wynajal caly "kempingowoz" jeden oryginalny, fabryczny niemiec.
To ze chlał w samotnosci na umór nie przeszkadzalo nikomu, to że zasypial na trawie przed wozem uchlany jak świnia tez nie, to ze wyzywal po pijaku i na kacu wlascicieli osrodka tez nie wkurzalo bo ja nim nie bylem.Pewnego dnia ten niemiec pojechal do miasta, wynajal auto BMW z wypozyczalni i je przed kempingowozem ...rozkrecil z blachy, foteli,porozkrecal pol silnika i tak lezaly te czesci przed wozem..:-)
Kiedy po 3 dniach gospodarze mieli go dosyc i kazali sie wynosic ( nie oplacil calego pobytu, mial placic sukcesywnie) niemiec zbluzgal ich ze bajka (tak mi sie wydawalo bo wrzeszczal po swojemu),przyjechala Policja i (co mi sie spodobalo) sami spakowali niemca i zabrali ze soba..jak wyjezdzalem z kempingu to BMW jeszcze stalo w czesciach :-)

To ze obcokrajowiec lubi zatankowac w Orlenie i odjechac bez placenia to zadna rewelacja, to ze niemcy kradna pierdoly na targowisku u nas to tez nie nowina,ze ktos ze Szwecji wynajmie hotel i ucieknie bez placenia tez nie jest jakas niesamowita historia a takie sie zdarzaja..
Sadze, ze my ,Polacy, jestesmy narodem wyrozumialym i nie robimy w tej kwestii widel z igly, nie generalizujemy i nie oceniamy calych narodow po jakiejs pierdółce (niemiec to pijak, holender to nacpany gej ,itp..) ...no, tak sadze ja, mam nadzieje,ze sie nie myle... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje