Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I taci moga byc ludzie !

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
blue333
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue333 » 26.06.2006 13:51

Vedran Lekic napisał(a):... nawet moze i dla gospodarze dobrze...ale napewno teraz ludzie maja inna doswiedczenia...

Witam Pana, ja z rodziną jadę do Cro 06-07 aby być tam rano 07-07, moze jakis apartament u Pana znajdziemy? Jak mozemy sie skontaktowac? A moze u Pana znajomych? 2 osoby dorosłe i 6 letni chłopaczek.

Pozdro 8)
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 26.06.2006 15:43

slawek66 napisał(a):Szanowny Vedranie
przykra sprawa ze trafiles na oszusta
mysle ze tak samo zle sie czujesz jak polacy oszukani przez chorwatow
ciekawi mnie po co ci paszporty gosci, bo kasa to wiadomo

pozdrowienia
slawek

i kasa i passporty do wlascicilow..
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 26.06.2006 16:14

Vedran Lekic napisał(a):

pozdrowienia
slawek

czy pracowales w policji ???
bo nie rozumie po co wam te paszporty
kim
Odkrywca
Witaj

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 26.06.2006 16:34

CZE Vedran - przy tej ilości "letników" pewnie to nie pierwszy i nie ostatni (nistety) raz. Pozostali, prawdziwi cromaniacy nie robią takich świństw.
Pozdrav :papa:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 26.06.2006 16:41

kim ma 100 procentową rację...
Nie pierwszy i nie ostatni raz tak się zdarzyło...i jak to się mówi po poljskiemu "nie ma takiego co by każdemu dogodził"
Więc głowa do góry-usmiechnij się i witaj nowych klientów :wink:
Pozdrawiam :D
blue333
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue333 » 26.06.2006 18:37

madzia1981 napisał(a):...i witaj nowych klientów :wink:

No własnie, moze z nami na ten temat?

Pozdro
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.06.2006 19:51

blue333 napisał(a):

Pozdro

Vedran już wszystko dawno sprzedał. :D No może mu teraz został ten apartman z brzydką plażą i dojściem do niego bardzo bardzo wąskimi uliczkami. :wink:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 26.06.2006 19:59

Vedran Lekic napisał(a):

pozdrowienia
slawek

Off Topic.
Vedranie, ile wozisz trójkątów ostrzegawczych w swoim samochodzie?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.06.2006 20:14

Vedran bardzo dobrze zrobiłeś podająć ten fakt. Wiemy imiona i nazwisko na D. Wiemy miasto. To już dużo. Każdy taki fakt należy tepić z całą surowością, nagłasniać. Powiedz czy na pożegnanie dałeś im kopa w d..... , jak nie to szukaj ich i czyń swą powinność ( jak masz dobre buty, to uważaj, możesz sobie pobrudzić).
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 26.06.2006 21:12

slawek66 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

pozdrowienia
slawek

chyba nigdy nie slyszalesz ze kadzy gosc powinni byc zameldowani..a gdzie o goscu znalesc dane jezeli nie w passporcie
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 26.06.2006 21:18

AndrzejJ. napisał(a):
blue333 napisał(a):

Pozdro

Vedran już wszystko dawno sprzedał. :D No może mu teraz został ten apartman z brzydką plażą i dojściem do niego bardzo bardzo wąskimi uliczkami. :wink:

witaj andrzej... moze wyjasznis co to dla ciebie oznacza brzydka plaza... cos ciekawe ze w ta ulica Rastica teraz jest okolo..szczerze powiedziec 40 rodzin z polski... chyba wszysci teraz placza jak ich chorwaci nadrobili... z uliczkamy...ciekawe ze kilka rodzin wraca to tej same ulicki... Tobie andrzej zycze seroke piaszyste plazi..i kwater z marzen..oczyscie ze gospodarze zaplace tobie co zrobis przyjemnosc dla ich przyjechac..
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 26.06.2006 21:52

Witam Vedran,
jestem przekonany, że Andrzej się tylko z Tobą przekomarza. Przykro mi że spotkał Cię taki incydent. Trudno być sędzią w tej sprawie na dystans. Myślę że to rozumiesz. Ludzie, jak ludzie bywają niepoważni i oczywiście Ty jako druga strona musisz to przewidywać. Tak już w życiu jest że 100 normalnych przejdzie bez echa, a ten jeden niesolidny zepsuje opinię. Jak w każdej społeczności są ludzie niezdecydowani, bujający w obłokach, wystarczy poczytać to forum i niektóre pytania. Twoi niedoszli klienci widocznie nie rozumią, że zawarli pewną umowę, na warunki której wcześniej przystali. Pewnie nie muszę Ci doradzać, wiesz o tym doskonale - na przyszłość nie rób żadnych ustępstw. Pocieszę Cię, że ja w swojej pracy czasami mam też do czynienia z takimi klientami, dlatego staram się tak postępować, aby nie dawać im okazji do rozwinięcia skrzydeł.

W tym roku dokonałem rezerwacji przez internet. Chorwat, którego nie znam, zaufał mi i nie wziął centa przedpłaty. I wiesz Twój post dał mi do myślenia. Gdybym miał jakieś zdarzenie losowe i rzeczywiście nie mógł pojechać ... Głupio bym sie czuł i nie wiem, czy gdyby On w tej sytuacji wymagał jakiegos zadośćuczynienia nie wysłał bym mu tytułem rekompensaty odpowiedniej kwoty.

Vedran, głowa do góry. Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.06.2006 21:57

Vedran Lekic napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
blue333 napisał(a):

Pozdro

witaj andrzej... moze wyjasznis co to dla ciebie oznacza brzydka plaza... cos ciekawe ze w ta ulica Rastica teraz jest okolo..szczerze powiedziec 40 rodzin z polski... chyba wszysci teraz placza jak ich chorwaci nadrobili... z uliczkamy...ciekawe ze kilka rodzin wraca to tej same ulicki... Tobie andrzej zycze seroke piaszyste plazi..i kwater z marzen..oczyscie ze gospodarze zaplace tobie co zrobis przyjemnosc dla ich przyjechac..

Vedran wiem ,że by mi zapłacili bym tam przyjechał. :wink:
Zasada pierwsza.
Przyjeżdza gość ,sprawdza apartament .Wszystko oki.Płaci.Wypisujesz raćun.Jest ok.
Zasada druga.
Przyjeżdza gość ,daje Ci paszport do zameldowania.Ty spisujesz i oddajesz.Nie masz prawa brać paszportu w ,,depozyt'' aż zapłaci.
pozdrav
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 26.06.2006 23:18

AndrzejJ. napisał(a):
Zasada pierwsza.
Przyjeżdza gość ,sprawdza apartament .Wszystko oki.Płaci.Wypisujesz raćun.Jest ok.
Zasada druga.
Przyjeżdza gość ,daje Ci paszport do zameldowania.Ty spisujesz i oddajesz.Nie masz prawa brać paszportu w ,,depozyt'' aż zapłaci.
pozdrav

Racja Andrzeju!
Tak jest prawnie i moralnie poprawnie.
Tego właśnie oczekuję od chorwackiego gospodarza, którego nie znam osobiście (kontakt internetowy), a do którego się wybieram z rodziną w sierpniu. Mam nadzieję, że obie strony internetowej umowy będą zadowolone.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 27.06.2006 06:30

Vedran Lekic napisał(a):
slawek66 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

pozdrowienia
slawek

chyba nigdy nie slyszalesz ze kadzy gosc powinni byc zameldowani..a gdzie o goscu znalesc dane jezeli nie w passporcie

albo nie wiesz o co mi chodzi albo celowo unikasz odpowiedzi, tak wiec powtorze,
dlaczego nie mozna goscia od razu po przybyciu do apartamentu zameldowac, a domagasz sie zeby ten sam gosc od razu zaplacil, dlaczego nie mozna sobie odpisac danych z paszportu, to tylko kilka slow,
ja na przyklad jestem bardzo przywiazany do swoich dokumentow i nigdy bym ci swojego pasportu nie dal inaczej niz do wgladu
pozdrowienia
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje