Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I nieoficjalne górskie cro.spotkanie-Babia Góra 16-17.1.2010

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 23.12.2009 09:31

Jakiś czas bodajże Mariusz z Wojtkiem zaproponowali wspólne cro.pelkowe wyjście w góry. Temat ten spodobał się nam i chcielibyśmy go kontynuować i urzeczywistnić.

Proponujemy wspólne wejście na Królową Gór Polskich - Babią Górę w dniach 16-17 stycznia 2010. Dlaczego tam? Primo: Niedawno otworzono schronisko na Markowych, więc nocleg da się chyba zorganizować, secudno: Babia Góra położona jest w miarę centralnie i jest dosyć dobry dojazd dla niezmotoryzowanych, tretio: jest to Park Narodowy, więc przypuszczamy, że nie będzie narciarzy, skuterowców, co ma miejsce np. na Pilsku, Rysiance etc.

Co o tym sądzicie?

Chętnych na wyjście (żeby wiedzieć, ilu noclegów szukać), proszę o kontakt na forum w tym wątku lub na maila:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiamy i zapraszamy
Wiola & Robert
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 23.12.2009 10:15

Fajnie, ale dlaczego wtedy gdy niektórzy mają już ferie i wyjeżdżają z rodziną na narty. :? :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2009 11:47

Witam!

Robert, myślę że możesz na mnie liczyć. Trudno powiedzieć co będzie do tego czasu, jednak wstępnie się zapisuję (możesz nawet wstepnie przyjąć dwie osoby)
Zobaczymy też co zima pokaże. W razie czego rakiety trzeba będzie zabrać.

Narciarzy skitourowych możemy spotkać, ważniejsze że nie bedzie skuterów i quadów... no czasem może śmigłowiec wylądować :wink: .

Dzięki za inicjatywę i zobaczymy jak się temat rozwinie.

Pozdrawiam
Interseal M.

P.S.Robert - Królowa Beskidów a nie Gór Polskich - bo się Ci wysokopienni spod samiuskich Tater poobrażają :wink:
Ostatnio edytowano 23.12.2009 11:57 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 23.12.2009 11:56

Kurteczka, u mnie niestety ten termin zupełnie odpada :(

pozdr
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.12.2009 21:16

Jestem za .Możemy się spotkać na szczycie Babiej.Nawet bez noclegu.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 29.12.2009 16:43

Ja już sprawdziłam warunki w zimie :) było to w 2008 r. ale można poczytać i obejrzeć,na pewno będzie łatwiej,bo co cro-pelkowcy to są niezwykli gorale :D :D

http://www.gory-szlaki.pl/exploration.htm
rysiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek » 01.01.2010 21:32

Odważna decyzja ...oj odważna.
Nas swego czasu Babia pokonała w maju (śnieg po pachy, i mgła na wyciągnięcie ręki), a tu styczeń ?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.01.2010 22:47

To ja na odważnych popatrzę z Przysłopia :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.01.2010 20:36

Obrazek
Obrazek
Obrazek
z Maja :wink:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 04.01.2010 07:36

Witam,
nie wdając się w dyskusje "za czy przeciw", proszę o ostateczne zadeklarowanie się do 6.01.2010...tutaj albo na podanego maila w 1 poście.
pozdrav
Robert
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 19:20

RobCRO napisał(a):Witam,
nie wdając się w dyskusje "za czy przeciw", proszę o ostateczne zadeklarowanie się do 6.01.2010...tutaj albo na podanego maila w 1 poście.
pozdrav
Robert

Witam!

Robert, potwierdzam ostatecznie swój udział. Niestety jednoosobowo.
Przejazd nadal aktualny, ale niestety moim "rzęchem" :) . Mogę wziąć więc maksymalnie cztery osoby, a bagaże do boksu dachowego.

Napisz tutaj, albo na maila plan wycieczki.
Nie wiem, czy zaglądałeś tutaj, ale powtórka w obecnych warunkach chyba raczej nie wskazana.

Pozdrawiam
Interseal M.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 21:11

Interseal napisał(a):
RobCRO napisał(a):Witam,
pozdrav
Robert

Witam!

Robert, potwierdzam ostatecznie swój udział. Niestety jednoosobowo.
Przejazd nadal aktualny, ale niestety moim "rzęchem" :) . Mogę wziąć więc maksymalnie cztery osoby, a bagaże do boksu dachowego.

Napisz tutaj, albo na maila plan wycieczki.
Nie wiem, czy zaglądałeś tutaj, ale powtórka w obecnych warunkach chyba raczej nie wskazana.

Pozdrawiam
Interseal M.

Radzę wam - umówcie się chłopaki na priva. Zaproście konkretne osoby i bawcie się dobrze. Pozdrówcie ode mnie Babę-Diablą Górę :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 21:16

slapol napisał(a):Radzę wam - umówcie się chłopaki na priva. Zaproście konkretne osoby i bawcie się dobrze. Pozdrówcie ode mnie Babę-Diablą Górę :wink: :lol:

Witam!

Taaa... będzie jak piszesz. :)

P.S. Jak udały się Święta w Beskidach? Chyba raczej po wodzie (błocie)? :?

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 21:23

Interseal napisał(a):... P.S. Jak udały się Święta w Beskidach? Chyba raczej po wodzie (błocie)? :?

Pozdrawiam.

Opisałem je w ten sposób:
".....by 24-go wyjechać na Święta w góry.
Tak na marginesie - impreza w skrócie: Wrocław - Wisła-Malinka - kolacja wigilijna - Cieszyn (szpital) - Wisła (powrót po rzeczy) - Cieszyn (powrót po 1/3 załogi) - Wrocław (przyjazd 25.12. o 1.00 AM), czyli Święta w górach w pigułce"
w tym watku:
forum/viewtopic.php?t=26328&postdays=0&postorder=asc&start=30

Tym razem sie nie udało, moze następnym :lol:
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 21:31

slapol napisał(a):
Opisałem je w ten sposób:
".....by 24-go wyjechać na Święta w góry.
Tak na marginesie - impreza w skrócie: Wrocław - Wisła-Malinka - kolacja wigilijna - Cieszyn (szpital) - Wisła (powrót po rzeczy) - Cieszyn (powrót po 1/3 załogi) - Wrocław (przyjazd 25.12. o 1.00 AM), czyli Święta w górach w pigułce"

Huuuu... 8O
Myślałem, że tylko ja tak zap... we wszystkie Święta tam i na zad, że nie mam czasu poświętować... :)

end OT :wink:
Następna strona

Powrót do Polska

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies