napisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2010 23:08
kulka53 napisał(a):Do tej pory "siedzieliśmy cicho" w tym temacie, ale czas to zmienić
... no w końcu
kulka53 napisał(a):Bardzo podoba się nam pomysł i chętnie dołączylibyśmy do ekipy ale...... nie w zimie
. Nie mamy wprawy i doświadczenia w zimowych wędrówkach, nie mamy odpowiedniego sprzętu.
To tak jak i ja, także mam małe doświadczenie w dłuższych zimowych wędrówkach. Oglądając na przykład szczelinowe ćwiczenia Plavaca w Dolomitach - rozdziawiałem buzię
ze zdziwienia, zazdrości i smutku, że raczej coś takiego nigdy mnie w życiu nie spotka.
Co do sprzętu, to kije, stuptuty, rakiety (opcjonalnie)... chyba tyle. Planujemy wyjście czerwonym z Krowiarek, więc sprzęt specjalistyczny (na którym ja się i tak nie znam) nie będzie nam potrzebny. Takie są plany, ale plany mogą zostać bardzo szybko zweryfikowane przez pogodę.
kulka53 napisał(a):Jeżeli powstanie pomysł na II nieoficjalne górskie cro.spotkanie
w miesiącach może nawet nie tyle całkiem bezśnieżnych, co cieplejszych, pewnie się pojawimy
.
... może w Karkonoszach lub ogólnie gdzieś w Sudetach? Wasze tereny..? Dużo tutaj się pisze o Beskidach, Tatrach i Bieszczadach, a o Karkonoszach dość skąpo...
Ja sam byłem tylko kilka dni w Karpaczu, na nartach na Kopie i na Złotówkach (czy też Złotówce ?)...
kulka53 napisał(a):Miłego wędrowania
i pozdrówcie od nas Babią
Dzięki. Będzie pozdrowiona.
Interseal M.