Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.06.2012 14:15

tajemniczy napisał(a):ja do Razanj 13 lipca w piątek śmigam ;-) data fajna

Coś Ty mi tu miszczu kolorowy ściemę walisz :!: :twisted:
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 01.06.2012 14:38

poczytałem twoją relację z Metajny i wyperswadowałem Tajemniczej że zmiana miejsca wskazana, znalazła nową kwaterkę więc śmigamy ;-)

Tajemnicza rodzinka jak pogoda, zmienną jest ;-)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.06.2012 14:42

tajemniczy napisał(a):poczytałem twoją relację z Metajny i wyperswadowałem Tajemniczej że zmiana miejsca wskazana...

Aleś wymyślił :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.06.2012 13:50

tajemniczy napisał(a):poczytałem twoją relację z Metajny i wyperswadowałem Tajemniczej że zmiana miejsca wskazana, znalazła nową kwaterkę więc śmigamy ;-)

Tajemnicza rodzinka jak pogoda, zmienną jest ;-)

Trza było na małpę walić.
Miałbyś to samo co masz w tej zarezerwowanej chacie (w Rażanj oczywiście),tylko zdecydowanie taniej. 8)

A może wpadniecie do nas w drodze powrotnej do PL? :)
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 20.06.2012 14:27

Witam wszystkich a już szczególnie autora tej relacji :)

Obawiam się, jednakże iż nie będę mile powitany, gdyż spełnię niejako proroctwo Anakina i dołożę sie do tego, iż Rizanj już nie będzie taki "samotny". Razem z drugą rodziną będziemy robili za tłum ;)

Tłum, że o tumulcie nie wspomnę, będzie robiony w dwa ostatnie tygodnie sierpnia.

Anakin, wiem, że jesteś fanem niebieskich rybek, ale czy zauważyłeś gdzieś tam na brzegu moczykijów lubujących się w innych rybkach?
Pisałeś też, że będziesz odkrywał własne "źródełko" pozyskania rybek. Udało się?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2012 14:48

Yelcyn napisał(a):Witam wszystkich a już szczególnie autora tej relacji :)

Cześć.:D

Yelcyn napisał(a):Obawiam się, jednakże iż nie będę mile powitany, gdyż spełnię niejako proroctwo Anakina i dołożę sie do tego, iż Rizanj już nie będzie taki "samotny". Razem z drugą rodziną będziemy robili za tłum ;)

Nie pierwsze-uwierz, nie pierwsze.
I nie ostatnie.:wink:

Yelcyn napisał(a): ale czy zauważyłeś gdzieś tam na brzegu moczykijów lubujących się w innych rybkach?
Pisałeś też, że będziesz odkrywał własne "źródełko" pozyskania rybek. Udało się?

Powiem Ci,że coś tam moczyli.... :wink:
Z jakim efektem?
Nie mam bladego pojęcia....:mrgreen:

Co do pozysku.....
Niestety mi się nie udało (ale też jakoś specjalnie nie szukałem)..
Wiem,że w Rogoźnicy jest targ,ale trzeba tam być chyba rano żeby cokolwiek dostać....

Udanego pobytu życzę.

No i niech Moc będzie z Tobą. 8)

pozdrav. 8)
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 20.06.2012 14:54

anakin napisał(a):Co do pozysku.....
Niestety mi się nie udało (ale też jakoś specjalnie nie szukałem)..
Wiem,że w Rogoźnicy jest targ,ale trzeba tam być chyba rano żeby cokolwiek dostać....

Bałem się, że to napiszesz...
To trochę sie różni od trybu mego zycia. To "trochu" to jak z tymi słynnymi samochodami rozdawanymi na placu czerwonym ;)

Gdy ja wstaję skoro świt (10,11) to rybacy nie wiedzieć czemu od paru godzin już są w domach...

Nic to, jedyna nadzieja, że sam coś pozyskam, jesli nie to bede negocjował z przyjacielem: on zupełnie nie wdal się ani we mnie, ani w moją zonę, co gorsze ani we własną żone ;)
Dwie rodziny słodko śpią, a on już od rana na nogach ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2012 15:22

Nie wiem gdzie masz chatę...
Myślę,że bliżej 'centrum" :lol: są większe szanse na kupienie czegoś od rybaków.
Mnie ze Stivasnicy się po prostu nie chciało tam jechać.
A iść już na pewno :!: :D

Znaczy sie tu:

Obrazek

Na Stivasnicy też łódki były,ale nie do użytku...komercyjnego,że tak powiem :)

Obrazek
Ostatnio edytowano 20.06.2012 16:20 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 20.06.2012 15:36

anakin napisał(a):Nie wiem gdzie masz chatę...

A myślisz, że ja wiem? To i tak dobrze, że moja pierwsza żona była na tyle miła, że raczyła mi powiedzieć, ze jedziemy do Chorwacji. Po jakims czasie łaskawie dodała nazwę miejscowości.

Z przyjacielem mamy prostą zasadę: jak nasze żony się razem zbierają, ustalają i wybierają to w ramach instynktu samozachowawczego nie podchodzimy i nie zadajemy za dużo pytań. Mniej wiemy, to krócej będziemy na torturach ;)

Nieśmiało tylko zasugerowałem, by nie była to wyspa (2 lata temu byłem na Hvarze). Na więcej sugestii już brakło nam odwagi ;)

P.S. No dobra, dzisiaj wieczorem ponegocjuję i zapytam o dokładne dane. jak to się skończy dla mnie wizytą w galerii handlowej, sadzeniem znów jakiś kwiatków i innych perukowców, kloników i cyprysików to już nie zyjesz! :P
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2012 15:50

Yelcyn napisał(a):P.S. No dobra, dzisiaj wieczorem ponegocjuję i zapytam o dokładne dane. jak to się skończy dla mnie wizytą w galerii handlowej, sadzeniem znów jakiś kwiatków i innych perukowców, kloników i cyprysików to już nie zyjesz! :P

Ale generalnie to ona Cię tam zabierze,tak?
Czy tylko kazała się dowiedzieć?! :lol: :wink:
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 20.06.2012 16:11

hmmm nie ma prawa jazdy, więc chyba tak...

Ewentualnie każe mi się tylko dowieźć i po 2 tygodniach odebrać ;)

Z drugiej strony synek ma 9 lat. Uwielbia wędkować, pływać i nurkować. Żona nie wędkuje, nie nurkuje i nie pływa, więc może jako opiekunkę do syna mnie zabierze?

Przyjaciel też ma dosyć przyzwoite "papiery", by jego z kolei jego żona zabrała. Uwielbia i wspaniale gotuje (był szefem kuchni w dużej restauracji w Niemczech 100 lat temu). Jako, ze już ma gotowe menu na wyjazd, to raczej też ma szansę pojechać ;)

P.S. W kuchni pracował z Chorwatem, kilkoma Węgrami. Właścicielem był Niemiec, tak więc... podziela Twoją opinię o Niemcach ;)

Węgrzy też byli raczej mali, drobni, szczupłej budowy szyi, więc raczej to żaden z nich nie dorobił się później warsztatu i beemki ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2012 16:22

Yelcyn napisał(a):Z drugiej strony synek ma 9 lat. Uwielbia pływać i nurkować.

No to w tej zatoczce,którą wkleiłem powyżej (o ile tam będziesz) warunki ku temu ma idealne..
Przy brzegu jakieś.....5 m od razu.
Potem już tylko ...lepiej. :D

A woda..............cuuuuuuuuuuuuuudo!

Obrazek

Yelcyn napisał(a):
Przyjaciel w kuchni pracował z Chorwatem, kilkoma Węgrami. Właścicielem był Niemiec, tak więc... podziela Twoją opinię o Niemcach ;)

No cóż.... 8)
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 20.06.2012 17:46

woda naprawdę cudoooooooooooowwwwwwwwwwnaaaaaaa prawie jak ta z Lichenia
Yelcyn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yelcyn » 21.06.2012 00:10

andrzejk1975 napisał(a):woda naprawdę cudoooooooooooowwwwwwwwwwnaaaaaaa prawie jak ta z Lichenia

W moim malutkim mieście, największy kościół ma przy wejściu wydrążony kamień na wodę święconą. Mieszczą mi się dłonie...
Szok, nie wiedziałem że w Licheniu można pływać, nurkować, że o ryb łowieniu nie wspominam 8)

Dziękuje jednakże za podanie namiarów "pływackich". O "wędkarskie" będe musiał zadbać sam. Jak z przyjacielem zaopatrzeni w wodę święconą (whisky, wódeczka, pifko - niepotrzebne skreślic lub dodać) pójdziemy na ryby to niech drżą rekiny! ;)
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 21.06.2012 13:52

Yelcyn napisał(a):
andrzejk1975 napisał(a):woda naprawdę cudoooooooooooowwwwwwwwwwnaaaaaaa prawie jak ta z Lichenia

W moim malutkim mieście, największy kościół ma przy wejściu wydrążony kamień na wodę święconą. Mieszczą mi się dłonie...
Szok, nie wiedziałem że w Licheniu można pływać, nurkować, że o ryb łowieniu nie wspominam 8)

Dziękuje jednakże za podanie namiarów "pływackich". O "wędkarskie" będe musiał zadbać sam. Jak z przyjacielem zaopatrzeni w wodę święconą (whisky, wódeczka, pifko - niepotrzebne skreślic lub dodać) pójdziemy na ryby to niech drżą rekiny! ;)

popatrz na mapę :)
woda podgrzewana przez elektrownię Konin :)

można pływać można łowić a jakie amury hymmmmmmmm zasłyszane od miejscowych

jednak czystość nie taaaa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

I'M THE MASTER OF THE GRILL czyli Rażanj 2010. - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone